FOSILE CARE PUTEAU SCHIMBA PREISTORIA OMENIRII

Într-o străveche aşezare umană descoperită în anul 1979 lângă cătunul Găvane, situat pe raza comunei Bozioru, judeţul Buzău, au fost găsite tuburi ciudate realizate dintr-un material necunoscut, fixate în sol în poziţie verticală sub formă de radiator. Curiozitatea consta, în special, în faptul că „radiatorul” a fost reperat între un strat arheologic având ceramică grosieră şi unelte specifice paleoliticului şi un alt strat, situat la adâncime mai mare, în care existau unelte rudimentare din piatră şi fragmente de ceramică foarte grosieră, nivel ce părea a se încadra în paleoliticul timpuriu. Pe unele fragmente de vase existau impresiuni ale degetelor umane.

Specialiştii prezenţi la faţa locului nu au observat în sondaj urme ale unor inversări de straturi geologice, fenomen ce ar fi condus la o modificare în timp a stratificării arheologice.

Pentru clarificarea enigmei, tuburile au fost preluate de laboratoarele unor muzee din ţară, pentru analize chimice. În mod inexplicabil, nici unul dintre laboratoare nu furnizat detalii asupra rezultatelor analizelor. În particular se vehicula ideea că ar fi vorba de chihlimbar fosilizat, iar ceva mai târziu s-a spus că acele tuburi erau realizate dintr-un material imposibil de analizat cu mijloace de laborator actuale (?).

Cea de a două concluzie la care au ajuns cercetătorii a avut darul să alimenteze presupunerea, lansată de câţiva jurnalişti, că „radiatorul” nu ar fi fost de natură terestră. În susţinerea acestei prezumţii era invocată şi existenţa în subsolul așezării a unui strat de arsură compactă de circa 0,70 metri grosime, prezentând aspectul unei combustii totale aparent rezultată în urma unor temperaturi foarte înalte (foto 1), ce acoperea un nivel de locuire caracterizat prin prezenţa masivă a ceramicii din epoca bronzului (foto 2).
 

foto 1

foto 2

 

Pentru ca „radiatorul” să atingă punctul de fierbere, cercetători nonconformişti aruncară paie pe foc atrăgând atenţia asupra faptului că într-o grotă din apropiere existau incizii străvechi care redau destul de convingător o scenă  de „război cosmic”, în care o navetă spaţială atacă Pământul (foto 3). Ceea ce era întrucâtva adevărat.

 

foto 3


Cum se cerea explicată existența acelor stranii obiecte, săpătorii trecutului omenirii au emis o ipoteză de lucru, căreia i-a dat glas un arheolog academician*. Potrivit opiniei sale, tuburile fosilizate descoperite ar putea fi conducte pentru drenarea apelor freatice din jurul unor stâlpi din lemn, ce susţineau probabil unele construcţii din acea aşezare. Aşezare de tip regal, a precizat academicianul. Conducte din chihlimbar fosilizat şi aşezare tip regal, în paleolitic? - ridicau din sprâncene alţi arheologi.

În opoziţie cu opiniile savanţilor, profesorul care a descoperit împreună cu elevii săi acea aşezare şi misterioasele tuburi era de altă părere. El susţinea că erau tulpini fosilizate de plante şi că savanţii au scăpat din vedere un lucru esenţial. Că acele fosile existente în sol în poziţia lor naturală, se aflau deasupra unui nivel de locuire străveche, atestată de probe arheologice concludente. Prin urmare, dacă s-ar fi luat în calcul timpul necesar fosilizării acelor plante, ar rezulta o locuire umană în acel perimetru de câteva milioane de ani, ceea ce ar fi fost în măsură să mute centrul de greutate al antropogenezei în perimetrul carpatic.

În febra disputelor academice pe această temă, nu s-a ţinut cont însă de părerea sa. În scurt timp, tuburile „radiatorului” din Curbura Buzăului au dispărut. Au rămas doar câteva imagini într-un film documentar de televiziune, în care mai pot fi văzute misterioasele artefacte în poziţia lor iniţială şi după ce au fost dislocate din sol. Rămân în suspensie două întrebări: ce erau de fapt acele tuburi şi cine avea interesul ca ele să dispară.

Se pare că întâmplător sau nu, savanţii au trecut pe lângă o şansă extraordinară în ce priveşte localizarea atropogenezei în spaţiul carpatic.

------------------

*Autorul nu are dezlegare să menţioneze numele academicianului implicat în acea anchetă arheologică. Fiul distinsului arhelog a urmat profesia tatălui său şi este membru în Comisia Naţională de Arheologie. 

Comentarii

wolfwie's picture

adica acolo unde a fost si cetatea de care se tot vorbeste atit, nu ?

wolfwie's picture

apropo de cubul din uraniu care avea gravat diverse semne pe el,gasit in acelas areal, oare ce se mai aude? exceptind ca a luat drumul strainatatii.......

deja prea multe informatii despre ,,cetatea straveche" acum 3 saptamani facand un pelerinaj in zona am intalnit tineri ,,dornici si insetati de istorie" carand ultimile tipuri de detectoare de metale si tarnacoape.Eu priveam gandurile lsate in piatra de Dionisie si cine o m-ai fi fost ca el, ei cu ochi rosii, gafaind vorbeau sacadat...domnule Rudan unele lucruri indiferent de faima si bunastarea pe care o pot aduce e bine sa fie purtate in suflet sau uitate.

incognito

wolfwie's picture

cipi, cei care se perinda pe acolo cu diverse aparate probabil incearca sa gaseasca ceva "galbeni", in locuri auzite de la batrini, un astfel loc ar fi Fundatura in care cica sau gasit ceva banuti de aur, numai ca atunci cand se indreptau spre casa au auzit o voce in urma lor care ii indruma sa lase banutii acolo jos si sa nu priveasca inapoi.......doar ca Domnul Rudan, nu cred ca se preteaza la "nimicuri" de acest gen, iar pamintul are multe taine, exceptind potentialul zonei de a amplifica diverse abilitati extrasenzoriale....

wolfwie's picture

sa nu uit cipi......cum este treaba cu olanele dacice din zona vandute cu 200 mil de lei vechi ? esti mai in masura sa vb despre ele........

Nu sunt in masura sa vb. domnul Rudan este, de la el stiu ca la un moment dat au fost adunate m-ai multe olane si tuburi ceramice care au fost depozitate in curtea unui taran, care a primit o vizita si dupa vizita (de frica)...au disparut...cat despre abilitati aici este buba, arealul Plaiul Nucului,Gura Teghi, Fisici si mare grija ce i-ti doresti.O sa dau o fuga amu de echinocțiu sa ma bucur de ce vad simt,visez.

incognito

Nu sunt in masura sa vb. domnul Rudan este, de la el stiu ca la un moment dat au fost adunate m-ai multe olane si tuburi ceramice care au fost depozitate in curtea unui taran, care a primit o vizita si dupa vizita (de frica)...au disparut...cat despre abilitati aici este buba, arealul Plaiul Nucului,Gura Teghi, Fisici si mare grija ce i-ti doresti.O sa dau o fuga amu de echinocțiu sa ma bucur de ce vad simt,visez.

incognito

wolfwie's picture

sa am mare grija ce imi doresc !!! sincer, doar sa pot observa "minunatiile" din zona care pot fi vazute fara vreo abilitate anume, pana in prezent slava Domnului totul a fost ok, .........doar o mica experientza neplacuta in vis dupa ce am vizitat prima oara inscriptiile de la Policiori.
Am sperat sa pot urca pe Culmea Pietrei dar am tot aminat, ma gandeam poate gasesc "parghia manuala, care orice persoana o actiona facea sa dispara, ceea ce a incercat si armata sa vada ...unde dispar oamenii, numai ca incidentul sa terminat cu disparitia definitiva a anumitor persoane, ceea ce a facut sa se inchida experiemntul". Oricum si prin secolul XIX sa auzit de disparitii de oameni in zona Culmii Pietrei,asa vorbesc batrinii locului ca au auzit de la inaintasi lor........tot dispareau oamenii si acum 100 de ani.....

wolfwie's picture

.......apropo uriasii de la Scaieni, nu stiu daca aveau 2,5 metri, dar stiu ca un banal femur de jidov avea......peste 1 metru inaltime, alte cuvinte sunt de prisos.......

Pages