În legătură cu (e)misiuni tv de dezinformare

Un cititor al revistei Jurnal Paranormal ne atenționează asupra unei emisiuni de televiziune postată pe internet, în care se discuta despre contribuția subsemnatului la cercetarea unor fenomene situate la frontierele cunoașterii. Invitații realizatorului tv erau domnul Alexandru Mironov și domnul colonel (r) Mircea Dogaru, istoric, devenit prolific comentator politic postdecembrist. În emisiunea cu pricină, cei doi invitați au debitat o serie de date false, privitoare la experimente pe care le făceam în Curbura Buzăului.

Referitor la afirmațiile făcute de domnul Mironov, precizez următoarele: Nu a existat în acea perioadă nici un cerc de arheologie nici la Palatul Pionierilor, nici la o altă instituție pionierească. Expedițiile pe care le-am organizat eu în Curbura Buzăului nu au fost sub egida CNOP, nici a Ministerului Învățământului. Elevii participau la experimente, în medie, două-trei luni pe parcursul unei vacanțe de vară, prin urmare se exclude și termenul „tabăra școlară”.

Săpăturile arheologice la care face aluzie domnul Mironov, erau săpături de verificare a preciziei detecției extrasenzoriale însușite de copii, ce erau implicați în experimente psi. Am dovedit prin detecții făcute de copii telepați, că acolo unde susțineau arheologii că nu au existat așezări umane, erau vestigii arheologice din abundență. (Foto 1).

Foto 1. Vestigii arheologice  din epoca bronzului, detectate în subteran în Curbura Buzăului, de copii extrasenzitivi. În urma activării supersimțului detecției extrasenzoriale, copii au descris forma, culoarea,  impresiunile și inciziile ceramicii aflată în pământ.


Din motive confidențiale, nu toți elevii erau informați asupra experimentelor extrasenzoriale care se făceau în zonă. Ei formau masa în care erau disimulați telepații de vârstă școlară, ce erau îndeobște copii a unor cadre militare din M.Ap.N. Echipele erau formate din cel mult 12 elevi. Anual, la preselecții pentru expedițiile din Curbura Buzăului, participau între 3.000 și 4.500 elevi.

Beneficiarul temei de cercetare a dat dispoziție să încetez ori ce activitate experimentală, în momentul în care se aflau în zonă persoane străine: ofițeri de informații acoperiți, ziariști, etc. Un prim-secretar județean al P.C.R. și-a pierdut viața, în urma trimiterii unui emisar în preajma poligonului, să se intereseze asupra activității ce se desfășura acolo. De altfel, accesul în zonă era restricționat pe toată durata experimentelor extrasenzoriale. Mi s-a atras totodată atenția să încetez orice activitate psi, când se afla domnul Alexandru Mironov în zona adiacentă poligonului. De ce trebuia să încetez activitatea când se afla domnul Mironov în zonă, nu era treaba mea. Eu m-am conformat ordinului primit.

Revista Știință și tehnică a contribuit, într-adevăr, la finanțarea parțială a două expediții în Curbura Buzăului, deoarece trebuia să fac rost bani din surse “civile” pentru transport, cazare și masă, conform dispoziției dată de beneficiarul temei de cercetare.

Despre sinceritatea cu care se pronunță domnul Mironov, următorul caz este edificator. La sfatul generalului de divizie Vasile Dragomir din cadrul M.Ap.N., pe care îl aveam în echipa de cercetare în teren pentru un studiu multidisciplinar guvernamental, am venit la domnul Mironov pe când era secretar general al Comisiei Naționale pentru UNESCO și l-am informat despre distrugerile făcute de arheologi, în siturile de la Sarmizegetusa Regia. I-am relatat că arheologii foloseau excavatorul în cercetarea siturilor și distrugeau obiecte cu valoare istorică și preistorică inestimabilă. Au săpat gropi cu excavatorul în terasele necercetate cu sit arheologic de la Sarmizegetusa Regia, încărcând siturile sfărâmate în autobasculante, ce se deplasau peste alte situri arheologice și deșertau materialul arheologic ca să acopere alte vestigii antice, din zona sacră a cetății. I-am arătat în acest sens și un set de fotografii, realizate la fața locului. Iată o parte din fotografiile prezentate domnului Mironov:

Foto 2. Excavatorul folosit de către arheologi... la cercetarea siturilor de la Sarmizegetusa Regia!

Foto 3. Ravagiile făcute cu excavatorul în situri arheologice necertate, situate la poarta de vest a cetății Sarmizegetusa Regia.

Foto 4. Gropi săpate cu excavatorul, în situri arheologice necertate de la Sarmizegetusa Regia.

Foto 5. Obiecte din ceramică antică distruse de excavator,  într-un sit necercetat de la Sarmizegetusa Regia. Obiectele antice erau transformate în moloz și erau transportate cu autobasculante – peste situri arheologice! - pentru a acoperi alte vestigii din zona sacră a cetății. Ceea ce au făcut arheologii la Sarmizegetusa Regia este o crimă împotriva istoriei umanității.


După ce a examinat fotografiile în calitate de secretar general al Comisiei Naționale pentru UNESCO, răspunsul domnului Mironov a fost deconcertant. Redau, textual, răspunsul d-sale: “Domnule Rudan, eu refuz să cred că este adevărat, ce povestiți dvs.! Arheologii sapă la Sarmizegetusa Regia cu mare atenție, folosesc la săpături numai șpacluri și pensule”. I-am lăsat fotografiile pe birou și m-am întors în munții Orăștiei, unde mă aștepta generalul Vasile Dragomir. Când i-am spus ce reacție a avut domnul Mironov la vederea fotografiilor, generalul a dat cu pălăria de pământ!

De neînțeles rămâne faptul că domnii Mironov și Dogaru, probabil pentru a-și da importanță, își permit să combată în spațiul public  activitatea unui semen, fără să se uite mai întâi prin ograda lor, pentru verifica dacă acolo totul este în regulă. Prin natura lucrurilor, fiecare muritor are călcâiul lui Ahile. Și domnul Mironov, la rândul său, are un călcâi a lui Ahile. Înțelept ar fi să ne vedem fiecare de treaba noastră și să nu dezinformăm publicul cu "date" fără acoperire materială.