Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Țara noastră trebuie să revină la denumirea antică DACIA

Dacia în anul 82 î.e.n. (Sursa: Enciclopedia Wikipedia)

 

Mulțumiri

nica - Mon, 19/01/2015 - 23:50

[…] Trăiesc de 20 de ani departe de țară. Copii mei când intrau pe ușă veniți de la o scoală cu predare în limba țării respective, știau că intrau pe teritoriul țării de origine. În casă de mici le era impusa doar limba româna. Din răsputeri măcar sfârșitul de săptămâna încercam să le dau lecturi lăsate de marii noștri  scriitori. Azi am ajuns în parcuri, pe strada, în centre comerciale, să vorbesc cu copiii mei în limba engleză. De ce? Din cauza celor care decid în locul nostru. Când ne aud vorbind o altă  limbă și copilul apoi întrebat de partenerul de joaca în ce limbă  a vorbit, nu de puține ori mămica respectivă auzind de Rom-ANIA, interzice copilului ei sa se mai joace cu al meu. Atunci când copilul meu mă întreabă ce se întâmplă, mi-aș dori să-l am în față pe domnul președinte*). Școala copilului meu este o școală  internațională. Culmea din partea României este singurul steag cu care la pozele anuale fetița mea pozează. Bineînțeles că are dublă cetățenie, ar putea poza cu steagul țării în care trăiește, dar ea a fost învățată să fie mândră că este pui de dac, cu păr bălai și ochi albaștri. Mulțumesc domnule Rudan pentru subiectul abordat. **)

Nica

http://www.glcaportugal.abwe.org/photos/267398

___________

*) Este vorba de fostul președinte al României, Traian Băsescu, care s-a opus unui proiect lege, în care în care se specifica revenirea la denumirea țigan, în locul denumirii artificiale rom. (N.a.)

**) Domnul Nica se referă articolul publicat în Jurnal Paranormal, intitulat Situația politică din țară mă îndeamnă să reiau editorialul ”Complexul limbii materne. (N.a.)


În situația cititorului nostru, domnul Nica, sunt sute de mii de români peste hotare, ce se jenează să spună că sunt români. Și aceasta se întâmplă în cazul în care știința, inventica, literatura și arta universală au beneficiat de aportul unor mari personalități din țara noastră.

Anthony Popa Urria

România a exportat de-a lungul timpului inteligența, talentul, hărnicia și abnegația acestui popor nedreptățit de soartă. Pe toate continentele Pământului se găsesc elemente benefice, integrate de români. Recent, un copil de origine română din Canada a fost declarat drept cel mai inteligent copil de pe planetă, fiind comparat cu Albert Einstein și Stephen Hawking. De unde se vede că fondul genetic moștenit de la daci, are continuitate și în zilele noastre. 

Anthony Popa Urria, în vârstă de cinci ani, a fost declarat cel mai inteligent copil de pe planetă, având un IQ de 154 puncte.

Proiectul revenirii țării noastre la denumirea antică DACIA

Problema revenirii țării noastre la denumirea antică DACIA a fost discutată la începutul anului 1980, de dr. în istorie Nicolae Copoiu, secretarul științific al Institutului de Studii istorice și social-politice și subsemnatul, care în acea vreme colaboram ca expert pentru verificarea în teren a unor raportări pe care le făceau unii istorici, de pe șantiere de cercetare arheologică. Printre argumentele aduse de mine în favoarea revenirii la denumirea antică a țării, era și faptul că în cancelariile europene când vine vorba de România, din punct de vedre psihologic personalitățile de decizie au în vedere frontierele de azi ale României. Pretențiile maghiare pentru înființarea așa-zisului ținutul secuiesc, ar putea să fi cu ușurință anihilate prin schimbarea denumirii României în DACIA, care este în strânsă legătură cu vechimea noastră pe acest pământ strămoșesc. Documente istorice, printre care se numără și Cronica notarului Anonymus al regelui Bela al Ungariei, intitulată Chronicon Anonymi Bele Regis Notari GESTA HUNGARUM, sunt fără echivoc: în momentul năvălirii celor trei triburi de unguri din Bașkiria, împreună cu alte patru triburi migratoare după pradă pe pământul DACIEI, Transilvania și Câmpia Panoniei erau populate de valahi, adică de români. Liderii politici din cancelariile europene - și nu numai europene - când va veni vorba de DACIA, sub raport psihologic se vor gândi automat la frontierele antice ale DACIEI. Nu se justifică nici expresia român, întrucât își are originea în rumân, ceea ce înseamnă iobag, șerb, clăcaș. Trebuie să revenim la denumirea antică dac.

Nicolae Copoiu a fost de acord cu propunerea mea. În aceeași zi a discutat cu directorul institutului, iar a doua zi acest lucru a fost raportat la C.C. al PCR. În zilele următoare, problema a fost adusă la cunoștința lui Nicolae Ceaușescu, care a aprobat schimbarea denumirii țării noastre în DACIA și  a spus că trebuie așteptat un moment favorabil pentru acest lucru.   

În sprijinul acestui proiect a fost fondată, de către Nicolae Copoiu, LIGA PENTRU RENAȘTEREA DACIEI, care urma să aibă drept obiectiv principal schimbarea denumirii României în DACIA. Proiectul a fost oprit în mod brutal, Nicolae Copoiu fiind găsit decedat în locuința sa. Este lesne de dedus cine a avut interesul să dispară omul care s-a angajat să redea țării noastre strălucirea de altădată. Ulterior a fost deturnat și scopul pentru care a fost înființată LIGA PENTRU RENAȘTEREA DACIEI.

Majoritatea românilor din țară și de peste hotare, sprijină proiectul revenirii țării noastre la denumirea antică DACIA

Potrivit semnalelor pe care le-am primit în decursul anilor, covârșitoare majoritate a românilor din țară și din străinătate doresc schimbarea denumirii României în DACIA, întrucât s-au săturat să fie confundați cu țiganii ce își spun romi. De pildă, din declarațiile românilor ce trăiesc în Anglia, rezultă că autoritățile britanice nu mai fac nicio deosebire între țigani și români, toți fiind incluși de-a valma în etnia țigănească ca gipsy (țigani). A sosit momentul oportun pentru revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA. Nici actualul președinte al țării, nici premierul recent înscăunat, nu sunt tributari etniei țigănești. Prin revenirea la denumirea antică DACIA, se va pune capăt și greșelilor pe care le fac națiunile europene, confundând pe romi cu românii. Includ în acest sens un exemplu, dintre miile de confuzii pe care le fac străinii între termenele rom și român.

Opt români, condamnați la închisoare pentru furt din magazine în Marea Britanie”. (Sursa: BBC News Online). De ce români, în loc de țigani? Pentru că străinii fac confuzii între cuvintele rom și român

 

Să fiu bine înțeles: nu sunt xenofob. Și printre țigani se găsesc oameni de caracter și personalități demne de respect. Vreau doar, laolaltă cu ceilalți trăitori pe acest binecuvântat pământ al DACIEI, ca fiecare nație să-și asume faptele membrilor săi, să nu le pună în spatele unui întreg popor prin tertipul confuzional rom, de la român. Iată pentru ce pledez, împreună cu sute de mii de români din țară și de peste hotare, pentru revenirea țării la denumirea antică DACIA. Să nu așteptăm ca străinii să facă în locul nostru această imperioasă schimbare. Interesul cancelariilor occidentale și răsăritene constă în fărâmițarea statelor, pentru a fi mai ușor subjugate. Revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA trebuie să o facem noi înșine, prin forțe proprii. 

 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.