Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

“Terapeuți cu bioenergie” și levitația

Nu rareori ne punem întrebarea, dacă vindecătorii care își desfășoară activitatea în aria terapiilor alternative dispun, după cum pretind, de energii paranormale vindecătoare. Realitatea este că 99% dintre terapeuți alternativi care lucrează cu „bioenergie”, nu au energiile  subconștiente activate; deci nu pot trata boli pe care medicina alopată actuală le-a decretat drept incurabile. Ar trebui, în primul rând, să detecteze extrasenzorial efectul Rudan, pentru a evalua starea de sănătate a pacientului pe care îl tratează, implicit să verifice periodic prin efectul bioenergetic menționat dacă tratamentul alternativ pe care îl aplică are efectul scontat. (A se consulta în acest sens și articolul apărut în Jurnal Paranormal și în revista Nexus new times magazine, intitulat Detalii asupra efectului bioenergetic Rudan).

Efectul Rudan (ER) a fost descoperit de autor în structura energetică externă a organismelor vii, în primăvara anului 1965. Componenta bioenergetică ER este detectabilă în biocâmpul uman, animal și vegetal. (A ve vedea și articole intitulate Biocâmpul organismelor vii. Biocâmpul uman și De ce nu este agreat “efectul Rudan”?, publicate în Jurnal Paranormal.)

ER indică în permanență nivelul funcțiilor fiziologice vitale ale organismului biologic, indicând orice abatere funcțională ce intervine la un moment dat. ER este generat de funcțiile fiziologice și psihice ale organismului viu și se extinde în spațiu, începând de la limita de separare a organismului față de mediul proximal, până pe distanțe nedeterminabile. ER poate fi pus în evidență prin detecție extrasenzorială în limite detectabile, până la o distanță de circa 14 - 15 metri, în funcție de o sumă de factori interni și externi organismului biologic. (A se vedea articolul citat.)

Supersimțul detecției extrasenzoriale este un mijloc eficient de detecție a unui fenomen biofizic sau biochimic, întrucât procesarea datelor are loc în subconștient, independent de voința omului. Cu mențiunea ca acest supersimț latent uman să fie activat corespunzător și antrenat sub supravegherea unui specialist în domeniu. 

Asistăm uneori, contrariați, la demonstrațiile „paranormale” a câte unui terapeut “cu bioenergie” la tv, care “ridică” cu puterea gândului indivizi umani în levitație. Inutil să spun că persoanele ce sunt „levitate” de către vindecător, pentru demonstrarea capacităților sale paranormale, participă contra-cost la păcălirea naivilor. Cu titlu informativ, înserez un paragraf, ce vădește una din experiențele mele avute cu terapeuți “paranormali”.

     […] După o privire piezișă schimbată între doamna Z. și domnu’ O., s-a trecut la alt experiment, cel de levitație. A fost adusă o femeie corpolentă de vreo 90 de kile și a fost întinsa pe un pat, cu fața-n sus. După care, doamna Z. începuse să facă pase “paranormale” deasupra sa. Burta pacientei prinse a se ridica, în arc de cerc. Atâta doar că femeia se sprijinea în creștetul capului, cu muchia palmelor și cu călcâiele de salteaua patului.

     - Vedeți? exclamă  entuziasmat, domu’ O. Se ridică!

     - Dar ce facem cu capul, palmele și călcâiele ce se sprijină de pat? întrebai eu. Pentru levitație ar trebui în prealabil să faceți exerciții mai ușoare, de pildă, cu o cutie de chibrituri sau cu băț de chibrit. Dacă ați ridica în levitație un băț de chibrit...

     - Eu lucrez numai cu lucruri însuflețite! mă întrerupse vindecătoarea.

     - Atunci să exersați cu o muscă –, am sugerat eu. Dacă reușiți să ridicați o muscă-n levitație, să mă chemați să văd și eu minunea asta! [...]

     (Din volumul de pamflete Spovedanie la schit, în pregătire pentru tipar.)

Cu excepția levitației magnetice și a levitației ființei umane în spațiul cosmic, în afara câmpului gravitațional terestru, levitația este o iluzie creată de către magicieni drept spectacol. Pe Pământ nu se poate determina ridicarea unui om prin puterile “paranormale” a nici unui terapeut. Ar trebui ca acel individ „paranormal” să învingă, cu puterea minții, gravitația terestră. Or, acest lucru nu este posibil.

Terapeuții care activează în domeniul terapiilor alternative ar trebui să aibă activată, în primul rând, funcția subconștientă a biodetecției, ca să determine disfuncțiile psihofiziologice ale bolnavului prin detecția efectului Rudan. Să monitorizeze apoi bolnavul prin același efect bioenergetic în timpul tratamentului alternativ, pentru a stabili eficiența sau, după caz, ineficiența tratamentul pe care îl aplică pacientului. Dar de vreme ce un vindecător afirmă că deține puteri paranormale întru vindecarea tuturor boleșnițelor semenilor săi, este dificil să-l dai pe brazdă. Există riscul iminent să-și piardă clientela, dacă se va dovedi contrariul. Prin urmare, recidivează în amăgirea bolnavilor că ar deține puteri paranormale.

Ce este de făcut într-o atare situație? Simplu: să vină vindecătorii care activează în domeniul terapiilor alternative, la cursul pe care îl predau  pentru activarea energiilor paranormale ale omului. Dacă dumnealor nu vor să participe din varii motive laolaltă cu ceilalți cursanți, putem organiza o sesiune numai pentru terapeuții alternativi. Vor primi și dispozitivele de reacție (biolocatoare). La finele cursului intensiv, vor obține diplome care atestă că au energiile paranormale activate. Vor scăpa astfel de jena de a fi confundați de către bolnavi, cu impostorii ce se dau drept “paranormali”. Aștept înscrierea lor la curs, cu mențiunea “terapii alternative”.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.