Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

”Aure umane” văzute de ”clarvăzători”

Tema acestui articol are la bază o confuzie de termeni lingvistici, ce a fost comisă în prima jumătate a secolului trecut. A fost confundată noțiunea clarvăzător, cu un atribut ocular paranormal. Conform Dicționarului explicativ al limbii române, editat de Academia Română, clarviziune  înseamnă însușirea de a înțelege și a prevedea desfășurarea unui fenomen; previziune. Iar clarvăzător, clarvăzătoare, clarvăzători, care vede desfășurarea în viitor a unei situații mai clar, mai limpede decât alții. În acest sens, a se vedea și articolul Pseudo câmpul organismelor vii. Din cauza acestei greșeli, de-a lungul timpului au apărut persoane clarvăzătoare”, care pretind că ar vedea aure colorate în jurul unor semeni. Recent, o distinsă doamnă (energo-terapeut?) m-a apostrofat pe internet în privința neîncrederii mele în existența persoanelor care văd aure colorate în jurul unor oameni. Revin cu câteva date pe înțelesul tuturor, asupra acestui fenomen paranormal.

Din punct de vedere fizic, lumina monocromatică se distinge prin lungimea  de undă. Nu pot exista culori diferite cu aceiași lungime de undă.

Partea vizibilă a spectrului electromagnetic. (Lungimi de undă în nanometri.)


Fiecare individ vede spectrul electromagnetic vizibil în felul său, în funcție de particularitățile sale biologice și de tarele dobândite în cursul vieții.  Iar de aici intrăm pe nisipurile mișcătoare ale iluziilor optice.Aura umană” văzută de clarvăzători” este o iluzie optică percepută de unele persoane cu disfuncții oculare/neurologice, care nu pot separa culorile situate în imediată apropiere de cele care se află în atenția persoanei în cauză. Există și persoane cu psihic labil, care văd” prin autosugestie aure colorate în jurul unor semeni, pe care le-au văzut anterior realizate pe cale grafică.

Persoanele care pretind că pot vedea aure colorate în jurul unor oameni au defecte structurale oculare, ce produc fenomenul dispersiei luminii. În cazuri mai grave, este vorba de disfuncții neurologice. Aceste beteșuguri biologice sunt percepute de unii energo-terapeuți ca fiind o virtute paranormală, ce se cere distribuită (contra-cost) altor semeni, mai puțin școliți. A pretinde că un om sănătos poate vizualiza lumini colorate în jurul unor oameni este o lipsă de modestie, ca să nu spun mai mult.


Compoziție grafică a ”aurei umane”, realizată din imagini marginale ale celor 10 degete ale subiectului uman, înregistrate anterior cu un aparat GDV. Nu este vorba de aura umană”. Este doar o compoziție grafică aleatorie, fără legătură cu biocâmpul uman. Terapeuții vizați s-au grăbit să publice găselnița, fără să citească cu atenție ce înseamnă metoda GDV.

False aure umane”, realizate pe calculator electronic. Și câțiva fizicieni autohtoni, dornici de reclamă derizorie, au falsificat în acest mod aure umane”, susținând că ar fi descoperit o metodă miraculoasă de fotografiere a biocâmpului uman. 


Cititorii care mai cred în cultul vizualizării ”aurei umane” de către clarvăzători” să nu fie dezamăgiți, pentru că spun adevărul despre ”aurele umane. În procesul de activare a energiilor extrasenzoriale latente din subconștient – operație ce se cere efectuată fără întârziere, pentru atenuarea șocului psihologic negativ la care este supusă în prezent omenirea - trebuie renunțăm la mituri și să cunoaștem adevăratele energii biologice ale omului. Într-un articol viitor, vom vedea care sunt energiile subconștiente neștiute și totodată, stranii ale ființei umane; și cum pot fi activate aceste energii în folosul omului.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.