Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

”Aurele umane” sunt halucinații neuropsihice

Trăim în vremuri grele. Răspândirea pandemiei covid-19 amenință sănătatea și viața omenirii. În acest context apar tot soiul de impostori ce se dau drept ”paranormali”, care pretind că vizualizează ”aure umane” și vă pot vindeca de mutațiile genetice ale covid-19, care decimează populația umană. De peste trei decenii îmi dau silinţa să explic, că ”aurele umane” pe care le văd „clarvăzătorii” în jurul unor oameni, nu sunt altceva decât simptomele unor disfuncții neuropshice. La Sesiuni de comunicări pe teme medicale am întâlnit şi medici, care cred ce spun „clarvăzătorii” despre „aure umane”; iar confirmarea adevărului susținut de mine a venit din partea cercetătorilor de la Universitatea din Granada (Spania).

Oamenii de ştiinţă spanioli Oscar Iborra, Luis Pastor şi Emilio Gomez Milan, au ajuns la concluzia, că “vindecătorii” care pretind că au capacitatea de a vedea aure colorate din jurul oamenilor prezintă de fapt sinestezie, fenomen neuropsihic în care simţurile sunt „amestecate” la nivelul creierului. Sinestezicii nu pot deosebi net imaginile unor obiecte, fără să le asocieze cu sunete, culori, mirosuri, etc. De exemplu, legăturile neuronale dintre regiunea cerebrală care procesează simţul văzului sunt conectate şi cu alte zone ale creierului responsabile cu procesarea altor simturi. Sinestezicii au un nivel ridicat de empatie şi schizotipie, ce implică paranoia şi iluzii. Sinestezia nu este o putere extrasenzorială, ci un mod subiectiv de a percepe realitatea, conchide dr. Emilio Gomez Milan.

Cu alte cuvinte, sinestezia este o boală neurospihică congenitală. Să vedem dacă le mai dă mâna „bioterapeuţilor cu bioenergie” să se laude cu beteşugul neuropsihic sinestezic moștenit, ce implică vederea aurelor colorate în jurul semenilor; și să mai pretindă că pot ”repara aurele” bolnavilor pentru vindecarea lor de maladii incurabile!

”Aure umane” realizate pe computer sunt trucaje pentru păcălirea persoanelor suferinde

Comercianți fără scrupul au invadat piața cu aure făcute pe computer, pentru cabinetele ”terapeuților cu bioenergie”. Evident, că asemenea năstrușnicii nu au nicio valoare științifică și au fost realizate exclusiv cu scopul păcălirii persoanelor suferinde.

”Aure umane” realizate pe computer, pentru păcălirea persoanelor suferinde.

Invențiile brevetate în diverse țări pentru fotografierea ”aurelor umane” sunt doar aberații tehnice. Să sperăm că se va diminua și numărul „invenţiilor” brevetate la OSIM (OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI) pentru fotografierea „aurelor umane”. Care „fotografiere” se reduce la un simplu trucaj realizat pe computer, fără nici o legătură cu biocâmpul uman. Mitul ”aurei umane” se bazează exclusiv pe relatările unor bolnavi de sinestezie; deci este o halucinație vizuală determinată de o boală psihică congenitală. A se consulta și articolul din JURNAL PARANORMAL, cu titlul: Mitomania „aurei umane”.

Compoziții ale ”aurelor umane” realizate din imagini marginale ale celor 10 degete ale subiectului uman, înregistrate anterior cu un aparat GDV. Este doar o compoziție grafică aleatorie, fără nicio legătură cu biocâmpul uman. ”Energo-terapeuții” s-au grăbit să publice găselnița, fără să citească cu atenție ce înseamnă metoda GDV.

Prin trucul ”aurelor” specia umană este ținută în ignoranță privind partea sa invizibilă. Toate ființele din Univers sunt înconjurate de energii, care conțin informații despre funcțiile organice și psihice individuale. Și organismele biologice terestre emană multidirecțional în spațiu energii vitale. Energiile din biocâmp se propagă pe distanţe nedeterminabile, începând de la limita de separare a organismului viu faţă de mediul proximal. Biocâmpul este o caracteristică definitorie a viului. Organismele biologice aflate în stare letală nu generează biocâmp. Energiile din biocâmp nu pot fi înregistrate pe suport fotografic și nici prin alte metode tehnice. Dacă cineva ar inventa un mijloc tehnic de fotografiere a biocâmpului uman, animal sau vegetal, ar primi Premiul Nobel. Dar acest lucru nu se va întâmpla niciodată, întrucât componentele spectrale ale biocâmpului se propagă în spaţiu în toate direcțiile, pe distanţe nedeterminabile.

Feriți-vă de ”paranormali” care văd aure colorate în jurul semenilor voștri, mai ales de cei care pretind că pot ridica în aer cu puterea gândului, indivizi iresponabili care participă la aceste spectacole de circ, ce se sprijină cu ceafa, palmele și călcăiele de salteaua patului. Scriitorul Corneliu Vadim Tudor a crezut în puterile ”paranormale” a unei impostoare de iarmaroc, care l-a trimis în lumea cealaltă prin solomonelile făcute asupra tribunului.

În concluzie, ”aurele umane” despre care a fost tipărite mii de lucrări pretins științice, în mai toate limbile pământului sunt doar halucinații vizuale provocate de sinesteție – o boală cerebrală congenitală. Iar ”invențiile” brevetate pentru fotografierea ”aurelor umane” sunt trucaje realizate pe computer, pentru păcălirea contra-cost a omenilor suferinzi. Toată literatură de specialiate care promovează așa-zise ”aure umane” este egală cu zero din punct de vedere științic.

 

Vasile Rudan

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.