Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

”Gura de Rai” din munții Bucegi – o anomalie geomagnetică în care se revigorează funcțiile organice ale omului

De peste 15 ani se poartă discuții în spațiul public despre Gura de Rai descoperită în munții Bucegi, cu prilejul unor investigații multidisciplinare în teren, întreprinse pentru o temă de cercetare, comandată de o firmă mixtă româno-franceză. Numeroși semeni mă întreabă unde este acel loc binecuvântat de Dumnezeu și m-am ferit, din motive obiective, să ofer coordonatele geografice ce delimitează zona în care are loc o revigorare fantastică a funcțiilor organice ale omului. În presa scrisă și audiovizuală   au apărut din abundență informații despre Gura de Rai din Bucegi. Autori de articole pe această temă, prezintă date din ce în ce mai apropiate de realitate, indicând cu aproximație și locul în care se produce acest fenomen inedit. Ce se înțelege prin termenul ”Gură de Rai” și ce însușiri benefice are asupra organismului uman, ne lămurește domnul colonel (r) prof. univ. dr. ing. Marian Rizea, în articolul intitulat ”Gura de Rai” din Bucegi, între legendă și realitate, postat pe internet.  


Colonel (r) prof. univ. dr. ing. Marian Rizea

În accepțiunea Sabinei Ispas, cercetător la Institutul de Etnografie și Folclor, termenul ”Gură de Raiexprimă o realitate simbolică a sacrului și una metaforică, în poezia populară, ca imagine artistică a atingerii liniștii și armoniei absolute. Altfel spus, este vorba doar despre o tradiție populară, fără o bază în realitatea concretă, palpabilă. Cu toate acestea, de mai bine de o jumătate de secol, savanți și specialiști renumiți din toate colturile lumii încearcă să dezlege misterul așa ziselor ”Guri de Rai”, locuri legendare unde organismal uman pare să sfideze legile terestre și funcționează ca un motor cu randament înalt.” […]

În anul 1999, câţiva cercetători ai Institutului Privat de Cercetări „Terra” din Bucureşti, au fost angajaţi de o firmă mixtă româno-franceză pentru a studia terenul unei zone din Bucegi. Aceştia au descoperit ceva care poate fi asimilat cu legendara „Gură de Rai”. Pe o pantă, cu o suprafaţă de circa un kilometru pătrat, se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii, zona având efecte benefice uluitoare asupra organismului uman: acesta nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc. Bizara descoperire a fost pusă în evidenţă cu ajutorul unor aparate de geodetecţie. Firma mixtă era interesată de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone şi a oportunităţii de a construi un complex turistic: hoteluri, pârtii de schi, telescaun, terenuri de sport etc. La studiul respectiv au participat specialişti din mai multe domenii, în special fizicieni şi geofizicieni care au descoperit întâmplător, în zona adiacentă Vârfului Doamnei că oboseala dispare chiar şi la urcarea în forţă a unei pante. Testele medicale efectuate de un medic cardiolog pe mai mulţi subiecţi care au urcat de mai multe ori panta în cauză au stabilit o refacere rapidă a ritmului cardiac şi dispariţia stării de oboseală chiar şi la unele persoane în vârstă.” 


Zonă adiacentă la arealul Gurii de Rai, din masivul Bucegi.


A sosit timpul să ofer cititorilor detalii suplimentare despre anomalia geomagnetică Gura de Rai, din munții Bucegi.

Energii pozitive și energii negative

Gura de Rai se încadrează în mod natural în structura energetică a universului nostru, care este bipolar din punct de vedere fizic și biologic. Tote lucrurile din univers, de la atom la galaxie, sunt structurate între doi poli: polul pozitiv și polul negativ. Electricitatea atmosferică, cât și cea produsă pe cale electromagnetică, este bipolară; la fel și magnetismul. Și ființa umană este bipolară din punct de vedere magnetic, electric și psihic. Există în jurul nostru lumină și opusul acesteia, întunericul; fericirea coexistă cu nefericirea. Viața se desfășoară pe un segment energetic și moartea este pe celălalt segment. Fenomenele ce au loc în univers se supun unor legi precise și eterne, ce nu pot fi schimbate de nimeni.

Și energiile telurice sunt bipolare: există energii pozitive și energii negative. S-a descoperit că focarele geopatogene (cu efecte negative  asupra sănătății organismelor vii), sunt urmate de zone neutre din punct de vedere energetic, ce se învecinează cu zone cu energii pozitive, cu acțiuni binefăcătoare asupra sănătății umane și animale. Este normală această situație și face parte din structura energetică universală. Pe Terra, zonele cu energii pozitive au suprafața cu mult mai redusă decât zonele cu energii negative, iar Gurile de Rai sunt și mai rare, întrucât se pare că aceste misterioase energii au și o componentă cosmică, probabil de proveniență divină. (A se vedea și articolul din JP, intitulat: Ce sunt focare geopatogene).

De ce nu există hărți cu focare geopatogene

Este imposibil să fie cartografiate cartiere cu focare geopatogene, deoarece această acțiune ar presupune ca operatorii extrasenzitivi să scaneze fiecare metru pătrat de teren, inclusiv din instituții publice și din locuințe. Pe de altă parte, focarele geopatogene nu sunt stabile în timp din punctul de vedere al suprafețelor pe care se manifestă și a intensității radiante. După cutremure de pământ, ce se produc pe diverse meridiane ale globului, unele focare geopatogene migrează spre alte zone, alte focare apar în arii neutre - în funcție de dinamica faliilor geologice.

Pe unele artere rutiere se produc în mod frecvent accidente de circulație, din cauza existenței energiilor telurice negative în subsolul autostrăzilor, ale căror radiații au impact destructurant asupra psihicului conducătorilor  auto. Ar fi necesar ca șoferii să fie atenționați prin panouri rutiere, că urmează să treacă printr-un focar geopatogen, ca să încetinească vehiculul și să fie atenți la reacțiile celorlalți semeni din trafic.

Unele focare geopatogene au arii de manifestare restrânse, altele pot cuprinde localități întregi. În plan vertical, focarele geopatogene își fac simțită prezența negativă și la etajele superioare ale clădirilor. (A se vedea în acest sens articolul intitulat: Ravagiile făcute de focare geopatogene asupra sănătății umane. Guvernul turc a luat decizia demolării “satului cancerului” ).

”Sindromul clădirii bolnave”

Pe toate continentele Pământului există numeroase clădiri, în care locatarii se îmbolnăvesc frecvent, organic și psihic. Principala cauză a deteriorării sănătății umane în aceste locuințe, constă din faptul că sunt situate deasupra unor focare geopatogene. Generații întregi cad victime ale radiațiilor  telurice negative. Cele mai frecvente maladii cauzate de focare geopatogene sunt bolile vasculare, obezitatea (focarele geopatogene perturbă procesele metabolice ale organismului uman), diverse forme de cancer și sinucideri. În Anglia, de pildă, potrivit unei statistici oficiale, peste 16 milioane de englezi locuiesc în asemenea spații nefaste. A se consulta și articolul din JP, intitulat Energiile negative din locuințele noastre).

Rezultatele cercetărilor asupra focarelor geopatogene sunt secretizate operativ

Guvernele păstrează o discreție absolută asupra rezultatelor investigării  focarelor geopatogene, pentru a nu alarma populația. Pe de altă parte, oficialitățile nu au nicio posibilitate să asigure alte locuințe pentru cei afectați de radiații telurice. De exemplu, în Franța a fost realizat un studiu preliminar asupra virulenței focarelor geopatone, a cărui rezultate au fost imediat secretizate, întrucât s-a estimat că ar fi trebuit demolate circa două treimi din clădirile existe la Paris, întrucât nu sunt prielnice sănătății umane.  De pe altă parte, dacă populația ar ști care sunt clădirile amplasate deasupra focarelor geopatogene, s-ar produce bulversarea piețelor imobiliare, deoarece în prezent prețul locuințelor este stabilit în funcție de zone citadine și diverse facilități anexe. Dacă datele testelor ar ajunge la cunoștință publică, unele clădiri din zonele rezidențiale ar ajunge să fie cotate la un preț inferior, comparativ cu cele în zone lipsite de focare geopatogene.

O anomalie geomagnetica atipică: ”Gura de Rai”, descoperită în munții Bucegi

La începutul verii anului 1999, cu prilejul unor investigații întreprinse pentru un studiu multidisciplinar vizând subsolul unei zone din munții  Bucegi, comandat de o firmă româno-franceză, am descoperit întâmplător un fenomen teluric neobișnuit. Pe un platou relativ orizontal, existent într-un areal adiacent Vârfului Doamnei, am constatat că oboseala dispare ca prin farmec, iar funcțiile fiziologice se optimizează rapid. În acea perioadă aveam unele probleme cardiace și mi-am dat seama că bătăile inimii au revenit la normal iar celelalte funcții fiziologice păreau că se revigorează într-un ritm alert. După o staționare de circa 20 de minute în acel perimetru, am avut senzația că… întineresc. Am chemat-o și pe fiica mea, Daciana, care mă însoțea pe teren și am întrebat-o cum se simte. Mi-a răspuns ”minunat!” Am luat biolocatoarele și i-am determinat efectul Rudan. Se extindea în plan orizontal la peste 15 metri, în timp ce în stare normală era de maxim 5 - 6 metri. (Efectul Rudan indică nivelul funcțiilor biologice vitale ale organismului viu). Am făcut măsurători și la alți câțiva subiecți umani și am înregistrat rezultate asemănătoare. Geofizicienii ce studiau subsolul cu aparatură de ultimă generație, au descoperit în zonă  anomalii geomagnetice atipice.

Ulterior, am revenit la Gura de Rai cu un medic cardiolog și cu câțiva dintre pacienții săi. Testele medicale efectuate în acel areal, au arătat o optimizare rapidă ale funcțiilor circulatorii și disiparea stării de oboseală, chiar și la subiecți umani în vârstă. Nu am avut posibilitatea să mai rămân în zonă pentru alte investigații, întrucât trebuia să plec cu o echipă de cercetare în munții Orăștiei, pentru continuarea investigațiilor pentru un studiu multidisciplinar guvernamental.


În urma solicitărilor repetate ale cititorilor, în curând vom publica în Jurnal Paranormal, coordonatele geografice ale Gurii de Rai, din platoul munților Bucegi. Trebuie să revăd în prealabil copia studiului ce a fost predat către beneficiarul temei de cercetare, ca să mă conving că nu există vreo clauză de confidențialitate, ce interzice difuzarea datelor despre Gura de Rai, descoperită în timpul investigațiilor făcute în teren. Nu cunosc ce cuprinde Studiul multidisciplinar la ora actuală, întrucât delegatul român al firmei în cauză, a extras din studiu capitole întregi cu date științifice prelevate din teren și le-a înlocuit cu informații aleatorii, susținând că trebuie respectată  legea privind siguranța națională.  

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.