Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

„FIINŢE DE LUMINĂ” - un fenomen non-fizic?

     
Pe toate meridianele mapamondului s-au răspândit, aidoma unei pandemii, imagini fotografice reprezentând „fiinţe de lumină”, realizate de fotografi amatori sau profesionişti. Lucrurile tind să scape de sub control  odată cu intrarea în joc a oamenilor de ştiinţă, ce s-au apucat să studieze fenomenul.

Concluziile savanţilor au fost materializate în cartea The Orb Project, publicată de Miceai Ledwith, fost preşedinte al Maynooth College din Irlanda şi Klaus Heinemann, profesor la Stanfortd University din California şi fizician la NASA. Autorii au intenţionat să clarifice fenomenul „fiinţelor inteligente din invizibil”, supunând fotografiile unei analize ştiinţifice riguroase. În final, Miceai Ledwith şi Klaus Heinemann au ajuns la concluzia că pe imagini fotografice sunt redate fiinţe inteligente, ale căror corpuri sunt făcute din materii invizibile.

În cadrul unui interviu publicat în The Sitnday Times Magazine, Klaus Heinemann tranşează doct problema „fiinţelor de lumină”: „Teoria mea de lucru este că aceste orbs sunt emanaţii ale fiinţelor spirituale. Întodeauna a existat o amplă evidenţă faptică privind exitenţa lumii spirituale şi a supravieţuirii conştiinţei după moarte; dar acum, datorită tehnicii digitale, credem în această extistenţă, fiindcă o vedem. Entităţile orbs nu sunt fizice, cu toate că sunt reale, dar acest fenomen poate fi detectat prin mijloace fizice.”

Ambii savanţi s-au înşelat în privinţa genezei acelor „fiinţe de lumină”, cu excepţia ideii privind lumea spirituală şi supravieţuirea conştiinţei după moarte. În ce priveşte natura non-fizică a acelor „entităţi”, iarăşi s-au înşelat. „Entităţile” sunt fizice 100%.Este efectul reflexiei luminii bliţului de pe camera foto, în particule existente în atmosferă. Corpusculii în care se reflectă lumina bliţului pot fi picături de ploaie, vapori de apă, praf, acarieni, etc. Majoritatea „entităţilor” au formă pentagonală sau hexagonală, pentru că aşa este construită diafragma (apertura) obiectivului camerei foto, prin care trec razele de lumină reflectate. Fenomenul se înregistrează atunci când unghiul format de raza  incidentă şi cea de reflexie este apropiat de reflexia totală. Cele mai reuşite fotografii cu „fiinţe  de lumină” se fac cu obiectivul pus pe focala lungă, pentru aplatizarea perspectivei. Celelalte imagini sunt măriri de pe fotografii cu reflexii de formă poligonală sau trucaje.      

Doi prieteni mi-au relatat că la Biserica Nașterea Domnului din Betleem se înmulţesc „entităţile” pe fotografii, odată cu creşterea numărului de credicioşi care asistă la slujba religioasă. Este normal să se înmulţească reflexiile pentagonale şi hexagonale în particule de praf şi acarieni ce se ridică de pe duşumeaua bisericii, doarece sunt mai multe picioare ce frământă podeaua. Aerul se încălzeşte din încăpere datorită mulţimii credicioşilor şi a căldurii emanate de lumănări, având drept rezultat ridicarea particulelor de praf, ale căror reflexii apar pe fotografii.

Dacă are cineva şi alte explicaţii privind producerea acestui fenomen, sunt binevenite.
 

Foto 1. Cartea The Orb Project, publicată de savanţii Miceai Ledwith şi Klaus Heinemann. 

Foto 2. Fotografie cu „fiinţe de lumină”. 

Foto 3. Fotografie realizată cu reflexia luminii bliţului în fulgi de nea (foto: Horia Rudan). 

 

Foto 4. Fenomene luminoase hexagonale înregistrate de o cameră video, la un meci de fotbal în nocturnă. De această dată, efectul este dat de  reflectoarele  stadionului. Razele de lumină trec prin diafragma (apertura) obiectivului camerei video şi se reflectă pe suprafaţa lentilelor din montura obiectivului. 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.