Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Aberații despre Dumnezeu, susținute de biserica creștină

În urma apariției articolului Adevărul despre cultul moaștelor, am primit o serie de reproșuri din partea unor cititoare habotnice, care nu sunt de acord cu cele scrise în articol. Am fost acuzat de blasfemie și ateism. Publicația JURNAL PARANORMAL se adresează cititorilor care au un indice de inteligență peste 100 IQ. Acest lucru l-am făcut cunoscut în scris în JURNAL PARANORMAL cu ani în urmă. Nu se adresează celor cu inteligențe și educații deficitare.

Eu am fost credincios ortodox și făceam rugăciunile zilnice, pe care le-am deprins în copilărie de la părinții mei și de la orele de religie predate în școală. În urma unui accident termic provocat de către un OZN extraterestru în poligonul militar din Curbura Buzăului, am intrat în moarte clinică. În timpul decesului clinic, am fost pe o planetă în alt sistem solar și am cunoscut rase umane mai evoluate decât rasa umană terestră. Și am constat zădărnicia credinței într-un dumnezeu fals și în moaștele unor ”sfinți” inventați de religia creștină. M-am întors pe Terra cu informații adevărate despre specia umană. Acest proces evolutiv nu poate fi înțeles decât de oameni care au fost în moarte clinică profundă.

Mi se reproșează faptul, că aș fi ateu. Nu sunt ateu. Eu cred în adevărată Divinitate, care se află la un nivel superior de organizate a materiei vii, este veșnică, omniprezentă și atotputernică. Atei sunt cei se închină unui dumnezeu fals plăsmuit de religia creștină și la icoanele unor ”sfinți” declarați ca atare de clerul ortodox, ce au fost zugrăviți de pictori naivi reprezentând personaje fictive.

”Sfințirea” cu… trafaletul de către preot a ”icoanelor” bisericești zugrăvite de pictori naivi, cu personaje închipuite. În etapa următoare, credincioșii habotnici se vor închina la aceste ”icoane” și vor cere (în van!) mila proniei cerești.

Biserica ortodoxă a declarat drept ”sfinți” o pleiadă de personaje istorice, care au comis fapte reprobabile din punct de vedere moral, cum sunt crimele și jafurile. De pildă, domnitorul medieval al Moldovei, Ștefan cel Mare, care s-a distins în lupte prin căsăpirea altor oameni, creștini și mahomedani la olaltă, a fost declarat drept ”sfânt” de Biserica ortodoxă și a fost inclus în patrimoniul bisericesc. Cum să te închini la ”icoană” lui când avea mâinile mânjite cu sânge omenesc? Personaje istorice trebuie să fie respectate în funcție de eroismul de care au dat dovadă, pentru apărarea independenței statale, nu să fie decretați drept ”sfinți” de Biserica ortodoxă și comercializați ca atare. Prin introducerea ”icoanelor” ale unor personaje istorice în patrimoniul bisericesc, prelații ortodocși comit un păcat de neiertat, determinând credincioșii cu inteligență precară să se închine și să pupe ”icoanele” unor domnitori, să cumpere și să aprindă lumânări în fața lor. Este un sistem de îndobitocire a populației umane, practicat de Biserica creștină de-a lungul secolelor.

Aberații despre Dumnezeu, susținute de Biserica creștină

”Teoria” creștină despre existența lui dumnezeu sub formă umană masculină, se sprijină doar pe fabulații. ”Dumnezeu” plăsmuit de religia creștină este un bărbat bătrân nemilos, cu necesități biologice specifice rasei umane, care cere supunere necondiționată credincioșilor. Potrivit ”teoriei” creștine, dumnezeu ar locui în ”cer” – o noțiune abstractă, inventată de biserica creștină. Este știut, că ”cerul” nu există în realitate, Universul fiind nemărginit. Simbolul crucii în religia creștină a fost preluat din antichitate, de la crucile pe care erau răstigniți tălharii. Existența ”îngerilor” – ființe umane cu aripi, constituie o altă aberație susținută de Biserica creștină. Și totuși, clerul creștin emite pretenții de a avea rol conducător în societate în plin secol XXI, epocă în care se fac explorări cosmice.

Prin predarea religiei în școlile primare sunt inoculate elevilor idei aberante, care nu au nicio bază logică. Este un mijloc de spălare a creierelor la vârste fragile, pentru determinarea copiilor să devină ”credincioși” și să contribuie la vârstă adultă la prosperitatea popilor. De ce guvernele acceptă să fie predată elevilor religia în școlile primare? Pentru îndobitocirea maselor umane de la vârste timpurii.

Statul risipește o grămadă de bani pentru construcția unor biserici, pentru salariile cohortelor de popi și pentru plata pensiilor aferente. Numărul bisericilor construite în România depășește de câteva ori numărul spitalelor, care nu mai pot interna bolnavii din lipsă de locuri. În acest timp, popii plimbă moaște, participă la procesiuni faraonice pe străzi și trăiesc într-un lux aberant fără să aducă nici un folos comunității umane.

Mi se aduc acuze pentru faptul, că nu ”critic” religia islamică asemănător cu religia creștină. Eu nu obișnuiesc să comentez lucrurile din ograda altora. Eu sunt interesat ca treburile să se desfășoare în mod corect ograda mea. Recomand cititoarelor care mă acuză de blasfemie și ateism, să nu mai citească JURNAL PARANORMAL și să caute un alt orizont pentru refularea propriilor idei, care nu se sprijină pe niciun argument logic.

Vasile Rudan

 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.