Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Adevărul despre apa pe care o consumă locuitorii din capitala României

Proiectul Uzinei de tratare și producție a apei potabile de la Roșu a fost achiziționat în anii ’60 din Germania Federală. În proiectul inițial erau prevăzute 11 operații de tratare a apei brute, ce urma să fie captată din râul Argeș. După darea în exploatare a Uzinei de tratare și producție a apei potabile de la Roșu, în urma unei dispoziții date de Elena Ceaușescu, numărul operațiilor de purificare a apei brute a fost redus la 3, conform cu programul PCR de economisire a energiei electrice. Protipendada politică a vremii, ce locuia în cartierul bucureștean Primăverii, avea rețea separată de alimentare cu apă potabilă, provenită din puțuri forate la mare adâncime. După evenimentele din decembrie 1989, se pare că situația apei potabile din București este în continuare în afara parametrilor normali.

Cât de toxică este apa brută tratată cu clor?

Dacă se depășesc limitele maxime admise în urma operației de clorinare, apa devine cancerigenă pentru organismul uman. Limitele maxime de clor nu sunt stabilite ținându-se cont de sănătatea populației, ci în funcție de cât clor trebuie adăugat în apa brută, ca să distrugă virusuri și bacterii patogene. Clorul se combină cu alți compuși și formează Trihalometan sau THM. Acești produși secundari sunt cancerigeni și declanșează producerea de radicali liberi în organism, proces care provoacă deteriorarea celulelor. (Sursa: Global Healing Center). Clorul din apă este responsabil, potrivit concluziilor oamenilor de știință, pentru cea mai mare parte a cazurilor de cancer înregistrate în Statele Unite. (Sursa: Environmental Defense Fund, preluată din Doctorul zilei). În România, incidența cancerului este de peste trei ori mai mare decât media europeană. (Sursa: Adevărul). Clorul din apă contribuie la îmbătrânirea pielii, la proliferarea unor boli de inimă, la edeme pulmonare necardiogene, precum și la iritarea ochilor și slăbirea acuității vizuale.

Gabriela Firea, primarul general al municipiului București.

Ce poate face primarul general al Capitalei în cazul clorului excedentar din apa pe care o consumă bucureștenii?

Să sisteze discuțiile sterile asupra acestui caz și să dispună urgent un control la Uzina de tratare și producție a apei potabile de la Roșu, pentru a se verifica dacă sunt respectate regulile de bază în tratarea apei pe care o consumă majoritatea populației din București. Controlul să fie efectuat de o echipă multidisciplinară din cadrul Primăriei Capitalei, dublată de specialiști din Ministerul Sănătății și din alte ministere care au legătură poluarea apei de băut. Este o cerință care intră în atribuțiile doamnei Gabriela Firea, primarul general al Municipiului București.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.