Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Adevărul despre cultul moaștelor

Milioane de credincioși naivi dau năvală în fiecare an la moaștele unor ”sfinți” decretați ca atare de biserica ortodoxă, pe urma cărora popii câștigă o grămadă de bani neimpozabili. Ce sunt moaștele? Sunt resturi biologice intrate în putrefacție a unor pământeni, ce portă în esența lor miliarde de bacterii patogene. Nu au nici un efect benefic asupra credincioșilor; din potrivă, sunt o sursă de infectare continuă pentru milioane de credincioși habotnici. Procedura malefică de colectarea banilor prin comercializarea moaștelor durează din Evul Mediu.

Ce reprezintă religiile creștine existente pe mapamond? Nimic altceva decât niște fabulații lipsite de esență, care nu se sprijină pe niciun argument logic. Să explicăm acest fenomen social reprobabil, pe înțelesul tuturor.

Pentru stăpânirea maselor umane de către biserica creștină, în Evul Mediu a fost inventat un ”dumnezeu” sub formă unui bărbat bătrân (cu necesități biologice specifice speciei umane!), care le cere pământenilor supune necondiționată. Pământul a fost considerat centrul lumii iar soarele și stelele s-ar roti în jurul Pământului. Nimic mai fals! În fapt, este invers: planetele se rotesc în jurul stelelor. În Univers există mii de miliarde sisteme solare, în jurul cărora se rotesc mii de miliarde planete, pe care există civilizații umane aflate în diverse stadii de dezvoltare. A se vedea în acest sens, articolul din JURNAL PARANORMAL, cu titlul NASA a divulgat un secret absolut: și în alte sisteme solare există civilizații umane.

(Sursa: NASA)

Un fragment din Galaxia Andromeda, cu miliarde de sisteme solare, care au în componența lor mii de miliarde planete pe care există civilizații umane, aflate în diverse stadii de dezvoltare. Înmulțiți această imagine de miliarde de ori, ca să vă dați seama de vastitatea Universului. Pământul reprezintă doar un grăunte de nisip în imensa plajă universală.

Potrivit religiei creștine, dumnezeu locuiește în ”cer” – o noțiune abstractă inventată de prelați. În realitate ”cerul” nu există; există doar nemărginirea Universului. Conform dogmelor religioase creștine, reprezentanții lui Dumnezeu pe Pământ ar fi preoții, care le cer enoriașilor supunere totală, în sensul crede și nu cerceta”. Biserica creștină îndeamnă populația umană să creadă în judecățile făcute de alții, fără să verifice cu mintea proprie veridicitatea acestora. Patriarhul Daniel, capul vremelnic al ortodoxiei autohtone, a făcut o declarație publică stupefiantă, susținând că religia este știința cea mai pură”. (Sursa: Ziarele.)

Patriarhul Daniel, dat din belșug cu fond de ten pe față, cu sprâncenele, mustățile și barba vopsite cu rimel negru, aidoma politicienilor postdecembriști. A declarat recent în mod public, că ”religia este știința cea mai pură”.

Care știință” decretase în Evul Mediu, că Pământul este centrul Universului iar Soarele și celelalte planete ale sistemului nostru solar, se rotesc în jurului Pământului. Cei ce se opuneau acestei teorii aberante, erau declarați de Inchiziția catolică drept ”eretici” și erau arși de vii pe rug. A se vedea și cazul teologului și filosofului italian, Giordano Bruno, ars pe rug de Inchiziție, pentru afirmația sa, că Universul este infinit.

Ritul ortodox conform căruia creștinii trebuie să fie împărtășiți cu trupul și sângele lui Iisus este un obicei barbar, preluat de la triburi primitive. Iisus a spus despre sine că ar fi fiul lui Dumnezeu, nu există nici o dovadă istorică care să susțină afirmațiile sale aberante. Dacă era fiul lui Dumnezeu ar fi fost la alt nivel de organizare a materiei vii și era nemuritor. În realitate, Iisus Hristos a fost un om ca toți oamenii și practica meseria de ajutor de dulgher - minus obsesia făcută în jurul vârstei de 30 de ani, că ar fi fiul Dumnezeu. Iisus a rostit următoarele cuvinte, din care răzbate o ură crâncenă față de omenire, consemnate de evanghelistul Luca, în Biblie:

”Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său, pe mama sa, pe soția sa, pe copii săi, pe frații săi, pe surorile sale, ba chiar însăși viața sa, nu poate fi ucenicul Meu.” (Luca 14,15. Deut.13.6;33.9. Mat. 10.37. Rom. 9.13. Apoc. 12.11.) Am redat întocmai, din Biblie, cuvintele lui Iisus. Las în seama cititorilor să se pronunțe asupra sănătății sale psihice.

Despre ritul potrivit căruia credincioșii trebuie să mănânce din trupul lui Iisus și să-i bea sângele, Dumnezeu cu mila! Religia creștină are la bază mituri păgâne, uneori iz macabru. Din punct de vedere social și politic, ne aflăm într-un carusel al neputințelor. Neputința factorilor de decizie a interzice aceste practici primitive, ce atentează la sănătatea populației umane și neputința guvernelor de a sista ajutorul financiar acordat unor culte, care nu se sprijină pe nici un argument logic. Biserica creștină pare să dețină în continuare puterea în stat, potrivit cu rolul cârjei patriarhale cu cei doi balauri cu limbile scoase, inventată în secolul IV e.n., ce consfințea dreptul clerului la jurisdicție. Cu crime abominabile aferente, comise de preoți de-a lungul istoriei, când ereticii” erau arși de vii pe rug. A se vedea articolul: Istoria crimelor papalității, publicat în JURNAL PARANORMAL.

De ce nu intervin preoții pe lângă ”dumnezeul” lor, pentru oprirea pandemiei iscate de coronavirus, care afectează în mod dramatic sănătatea și viața oamenilor? Pentru că știu din capul locului, că se închină unui dumnezeu fals, care nu are nici o putere asupra evenimentelor ce au loc în Univers. Religia creștină practicată de milioane de oameni este o dovadă concludentă, că specia umană actuală a ajuns la un nivel derizoriu din punct de vedere spiritual. Credința în moaște și în dumnezeul plăsmuit de religia creștină, reprezintă cel mai coborât nivel spiritual la care putea ajunge specia umană.

Predarea religiei în școlile primare, constituie un anacronism medieval

Prin predarea religiei în școlile primare sunt inoculate elevilor idei aberante, care nu au nicio bază logică. Este un mijloc de spălare a creierelor la vârste fragile, pentru determinarea copiilor să devină ”credincioși” și să contribuie la vârstă adultă la prosperitatea popilor. Guvernele cheltuiesc de-a surda o grămadă de bani pe așezăminte religioase, pentru salariile și pensiile cohortelor de popi, bani sustrași din fondurile destinate pentru construcția spitalelor, pentru plata salariilor și pensiilor oamenilor care muncesc.

În ”războiului” pornit recent între BOR și mass-media autohtonă în privința moaștelor, se utilizează și insulte din ambele părți beligerante. Această spinoasă problemă trebuie rezolvată cu calm și înțelepciune. Fiecare om are dreptul să creadă în ce dorește.

Despre înființarea FUNDAȚIEI CARITABILE EUROPENE VASILE RUDAN

Dacă vom aduna în cel mai scurt timp banii necesari înființării și funcționării FUNDAȚIEI CARITABILE EUROPENE VASILE RUDAN, ne vom rezuma la activarea energiilor extrasenzoriale din subconștientul uman și la articole pe această temă. JURNAL PARANORMAL va deveni revista FUNDAȚIEI CARITABILE EUROPENE și va publica exclusiv articole pe teme extrasenzoriale.

Vasile Rudan

 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.