Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Atac cerebral

În România postdecembristă atacul vascular cerebral (AVC) a devenit principala cauză de mortalitate. Peste un milion de români au fost victime ale atacului vascular cerebral. La fiecare 10 minute moare un român în urma acestei necruţătoare maladii. „Este o situaţie inadmisilă pentru secolul XXI, mai ales în condiţiile în care în ţările dezvoltate mortalitatea prin AVC a scăzut de cinci ori faţă de România” – a declarat pentru presă academicianul profesor dr. Constantin Popa, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare „Vlad Voiculescu”.

Potrivit specialiştilor în ştiinţe medicale, o mare parte din AVC poate fi prevenit prin educaţia populaţiei şi tratamentul factorilor de risc: hipertensiunea, arteroscleroza, fibrilaţia atrială, infarctul miocardic, turburările de circulaţie periferică, diabetul. Obezitatea, alimentaţia incorectă, fumatul, alcoolul, sedentarismul şi nu în ultimul rând stresul la care este supusă populaţia zilnic, contribuie la declanşarea atacului vascular cerebral.        

România a ajuns pe primul loc din lume la decese prin atac vascular cerebral. Cei aleşi să vegheze asupra sănătăţii noastre ne-au aruncat la acest capitol în urma ţărilor africane; şi în urma populaţiilor din Asia de sud-est; şi în urma papuaşilor din Papua Noua Guinee!

S-a creat o situaţie intolerabilă, ce face atingere la siguranţa  naţionala. Un popor bolnav nu se poate apăra în cazul unei agresiuni externe. Dimpotrivă, există riscul ca grosul populaţiei să îi primească pe eventualii agresori externi drept eliberatori din chingile politicienilor autohtoni. Pe cei aleşi să păstorească destinul acestui popor, altădată mândru de obârşiile sale, îi doare-n cur de suferinţa ce o provoacă cu bună ştiinţă. La cârma instituţiilor statului se perindă tot soiul de avortoni politici, care nu au altă preocupare decât să bage mâinile până la coate în avuţia ţării. Care avuţie a fost realizată cu grele sacrificii de fiecare dintre noi.

Iartă-mă, cititorule, pentru că am ajuns să folosesc expresii licenţioase. Ştii că nu îmi stă în obicei să fac uz de cuvinte nelalocul lor. Dar mă revoltă când văd că acest popor, brav odinioară este călărit de pigmei care nu au niciun Dumnezeu.

La câteva ore după postarea editorialului în Jurnal paranormal, ne-a parvenit o declaraţie de presă halucinantă făcută de deputatul PSD, Victor Socaciu:"Nu e de competenţa poporului român să decidă între Parlament bicameral sau unicameral." Deputatul a susţinut că poporul român nu are discernământul necesar să judece această problemă.
Experienţa profesională a “politicianului” deputat Victor Socaciu  se rezumă la cea de cântăreţ folk. 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.