Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

ATENŢIE LA FOCARE GEOPATOGENE!

În prologul manualului de supravieţuire atrăgeam atenţia asupra faptului că, odată cu inversarea polilor magnetici ai Pământului, se constată şi o proliferare fără precedent a focarelor geopatogene. Totodată, se înregistreză creşterea virulenţei acestor radiaţii telurice. Efectele distructive ale  focarelor geopatogene asupra sănătăţii noastre, se pun în evidenţă prin observaţii individuale şi prin investigaţii clinice.

Dacă aveţi insomnii chinuitoare, dacă constataţi că sunteţi obosit fizic şi psihic aparent fără motiv, în special seara înainte de culcare şi dimineaţa când vă treziţi din somn, dacă aveţi palpitaţii, aritmii cardiace, disfuncţii hepatice sau renale, dureri de cap, greaţă şi ameţeli, dacă vă apar aluniţe sau excrescenţe pe corp de culoarea pielii, adresaţi-vă medicului de familie şi solicitaţi efectuarea analizelor medicale. Este posibil să dormiţi sau să vă desfăşuraţi activitatea profesională, sub incidenţa radioactivă a unui focar geopatogen.

Focarele geopatogene nu sunt stabile în timp, pe o arie dată. Suprafaţa de teren pe care se manifestă radiaţiile telurice, virulenţa acestora şi locul în care apar, sunt în funcţie de dinamica straturilor geologice. În urma unor cutremure sau erupţii vulcanice, focarele geopatogene pot apărea în locurile în care nu s-au manifestat anterior, sau să migreze în altă parte de pe suprafeţele de teren iniţiale.

La ora actuală nu există nici un remediu pentru neutralizarea efectelor negative în plan biologic, provocate de focare geopatogene. Semenii noştri care locuiesc în case modeste sau în palate rezidenţiale, sunt expuşi deopotrivă la radiaţii telurice. Efectele focarelor geopatogene se manifestă în subsol şi la suprafaţa solului, până la etajele superioare ale clădirilor. În faţa focarelor geopatogene, toţi oamenii sunt egali în suferinţă.

Focarele geopatogene sunt însoţite de emanaţii de radon, gaz radioactiv ce rezultă din dezintegrarea radiului. Radonul se infiltrează prin porozitatea pământului şi se acumulează în subsolul clădirilor, de unde pătrunde la locuinţe, în spaţii în care se desfăşoră activităţi profesionale, etc. Radonul este responsabil de apariţia cancerului pulmonar. În România au loc anual în jurul a 2.000 decese, cauzate de cancer pulmonar prin inhalare de radon.

În prezent, unica măsură de protecţie împotriva efectelor distructive ale focarelor geopatogene constă în evitarea zonelor aflate sub incidenţa radiaţiilor. Determinarea zonelor cu radiaţii telurice se realizează, parţial,  cu ajutorul dozimetrelor pentru radiaţii gama şi cu detectoare pentru radon. Cea mai eficientă metodă de detecţie a focarelor geopatogene, este biodetecţia. Prin acest procedeu extrasenzorial se poate detecta întreaga gamă a radiaţiilor telurice nocive şi se poate estima virulenţa radiaţiilor asupra organismelor vii.

Oficial, preţul locuinţelor se stabileşte în funcţie de zona în care sunt amplasate şi gradul de confort pe care îl oferă locatarilor. În fapt, terenul în care nu se manifestă efectele distructive ale focarelor geopatogene este incomparabil mai scump, decât construcţiile + terenurile aflate sub incidenţa focarelor geopatogene. Locuinţele aflate pe radiaţii telurice sunt nocive pentru sănătatea omului (şi nu numai a omului). Se pare că din cauza depresiei pe care o manifestă prioritar locatarii din locuinţele amplasate pe focare geopatogene, rata sinuciderilor în aceste spații este mai ridicată decât în zonele lipsite de radiaţii telurice.

În unele ţări dezvoltate, printre care şi Elveţia, înainte de se construi un edificiu, se cere un aviz din care să reiasă că locul ales pentru construcţie  nu se află sub incidenţa focarelor geopatogene. Dar problema este controversată, întrucât există riscul ca preţul locuinţelor să fie bulversat. Pentru a se menţine preţul locuinţelor la nivelul actual, unele guverne sacrifică sănătatea umană, trecând sub tăcere efectele distructive ale focarelor geopatogene.

Mai multe despre acest subiect, în articolul intitulat Ce sunt focarele geopatogene, apărut în Jurnal paranormal.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.