Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Au apărut fenomene precursoare erupției supervulcanului Yellowstone

Atrag din nou atenția asupra abilităților extrasenzoriale ale animalelor, de a detecta fenomene precursoare seismelor. În Jurnal Paranormal am semnalat, prin articole publicate, că animalele au supersimțul activ pentru a determina orice modificare ce intervine la un moment dat în geodinamica zonei în care trăiesc. Și să delimiteze perimetrele expuse pericolului seismic, pentru a părăsi neîntârziat acele suprafețe de teren.

În zone cu risc vulcanic și seismic, animalele pot detecta prin supersimțuri evoluția focarelor geopatogene seismice, cu scopul determinării riscului unei erupții vulcanice sau a unui cutremur de pământ. De altfel, efectele negative ale focarelor geopatogene asupra sănătății oamenilor și animalelor sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. De pildă, în China antică existau edicte împărătești care sancționau drastic pe cei care își construiau locuințele, înainte ca specialiștii extrasenzitivi să verifice locul ales, pentru a afla dacă era supus influenței nefaste a focarelor geopatogene. Huțulii din Bucovina mai păstrează obiceiul arhaic de a dura case și staule pentru vite, în locul în care se opresc vacile să rumege iarba păscută pe parcul zilei, întrucât acel perimetru este considerat benefic pentru sănătatea oamenilor și a animalelor. Acea zonă se află în afara influenței malefice a focarelor geopatogene.

În urma cercetărilor pe care le-am întreprins pe parcursul anilor, am descoperit că există și focare geopatogene seismice, a căror evoluție este în strânsă legătură cu fenomenele precursoare cutremurelor. De fapt, că am descoperit fenomenul este impropriu spus; animale îl cunosc demult și procedează în consecință. De pildă, în timpul structurării fenomenelor precursoare marelui cutremur din oceanul Pacific, cu magnitudinea de 9,5 grade pe scara Richter, ce a avut loc la data de 26 decembrie 2004, animale sălbatice și domestice ne priponite au părăsit zonele joase de litoral din sud-estul Asiei și s-au refugiat pe platourile înalte din interiorul continentului, în medie cu două săptămâni înainte de declanșarea seismului.

Abilitatea animalelor pentru a detecta extrasenzorial fenomenele precursoare seismelor, a fost atestată din punct de vedere științific

Oamenii de știință din diverse țări au atestat în mod științific abilitatea unor  animale de a prevedea cutremurele. De exemplu, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Duisburg-Essen din Germania, furnicile își modifică comportamentul înaintea producerii unui cutremur de pământ cu magnitudinea mai mare de 2 grade pe scara Richter. Acestea părăsesc colonia înainte de cutremur și revin a doua zi după producerea seismului. Cercetătorii au dedus că furnicile sunt sensibile la fenomene precursoare cutremurelor (gaze telurice, modificări ale câmpului magnetic în straturile geologice, etc.). Șarpele Dragonul-pământului din China, părăsește locația când simte că se structurează un cutremur mai mare de 5,1 grade Richter. Dacă nu are unde să fugă, se izbește cu capul de obstacole până moare. Păunii (Pavo cristatus) și fazanii (Phasianus colichius) simt structurarea cutremurelor cu două săptămâni înainte de a se declanșa. Oamenii de știință pun această abilitate pe seama captării de către organismul lor a fenomenelor precursoare seismelor prin infrasunete, radiații calorice din adâncul pământului şi a variațiilor neperiodice ale unor unde electromagnetice care preced cutremurele. Cu alte cuvinte, s-a dovedit din punct de vedere științific că animalele au abilitatea detecției extrasenzoriale a fenomenelor precursoare cutremurelor.

Bizonii părăsesc în fugă caldera vulcanului Yellowstone

Numeroase agenții de presă semnalează faptul că bizonii din Parcul Yellowstone, situat în preajma celui mai mare vulcan de pe Terra, au început să părăsească în masă zona de risc vulcanic; ceea ce indică o erupție inevitabilă a vulcanului Yellowstone. Potrivit unor agenții de presă, Al Nash, responsabilul cu relații publice din Yellowstone, a recunoscut a avut loc în zonă un cutremur de 4,7 grade pe scara Richter, la scurt timp după migrația în masă a turmelor de bizoni.

Turme de bizoni fugind din caldera supervulcanului Yellowstone.

Pe de altă parte, după cum semnalează presa online din Africa de Sud, guvernul american a demarat tratative cu Brazilia, Argentina, Australia și Africa de Sud, în vederea strămutării și găzduirii pe un interval de 10 ani, a milioane de americani care vor fi evacuați în urma erupției vulcanului Yellowstone. Guvernul Africii de Sud, prin Congresul National African aflat la putere, a declinat oferta americană, motivând refuzul prin perturbarea dinamicii rasiale a țării.

Care este starea de fapt în zona Yellowstone din SUA

Potrivit experților în vulcanologie, o erupție gigantică la Yellowstone va fi de 1.000 de ori mai devastatoare decât a vulcanului St. Helens, din anul 1980. Pe o rază de 200 de kilometri toate ființele riscă să fie ucise. Iarna vulcanică, care ar urma în urma erupției supervulcanului Yellowstone, ar afecta statele la nivel global, îndeosebi în urma compromiterii producției de alimente pentru omenire. Cenușa și gazele vulcanice se vor menține în stratosferă ani îndelungați, vor reduce temperatura mediului ambiant cu aproximativ 20 grade Celsius, ceea ce echivalează cu o nouă perioadă glaciară.

Zona aflată în jurul supervulcanului Yellowstone, va fi cea mai devastată în urma erupției.

Din punct de vedere teoretic, specialiștii în vulcanologie ar trebui să afle din timp când va avea loc o erupție a supervulcanului Yellowstone şi să prevină populația. În fapt, supervulcanul Yellowstone poate erupe în orice moment. Cu alte cuvinte, cu toată tehnologia de care dispune omenirea în prezent destinată urmăririi fenomenelor telurice, rămânem la discreția hazardului. Ca atare, trebuie să observăm comportamentul animalelor din zonele de risc vulcanic, seismic și mareic. Și să nu uităm că supersimțurile omului pe care le-a “pierdut” din cauza comodității oferite de facilitățile civilizației tehnologice actuale, se află în stare latentă în subconștientul său și pot fi recuperate în mare măsură. (A se vedea în acest sens și articolul publicat recent în JP, cu titlul: Activarea energiilor paranormale subconștiente – o necesitate pentru specia umană.)


Prin teledetecție extrasenzorială se constată totodată, evoluția dinamică a focarelor geopatogene seismice. Prin urmare, energiile tectonice din scoarța Pământului sunt creștere galopantă, specifice unor cutremure  majore iminente.

Este posibil ca fenomenele telurice semnalate să fie determinate de mișcarea de precesie a axei Pământului, ce și-a încheiat ciclul astronomic de aproximativ 26.000 ani, la data de 21 decembrie 2012. Se pare că urmează o altă eră, cu parametri geodinamici modificați; și cu schimbări pe planeta noastră, pe care le include un atare proces.

În Yellowstone, Apocalipsa terestră poate deveni o realitate.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.