Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Biserica ortodoxă practică ritualuri primitive, ce răspândesc boli incurabile

Creștinismul se sprijină pe ipoteze elaborate în Evul Mediu, potrivit cărora Pământul ar fi centrul Universului, iar Soarele și celelalte planete ale sistemului nostru solar s-ar roti în jurul planetei noastre. Conform acelorași prezumții,  Dumnezeu ar fi de sex masculin și locuiește în cer, ce s-ar afla deasupra Pământului - o noțiune abstractă, pentru că nu există cer din punct de vedere fizic - și l-a creat pe om din țărână, cu circa 6000 de ani în urmă. Conform dogmelor religioase, reprezentanții lui Dumnezeu pe Pământ ar fi preoții, care le cer enoriașilor supunere totală, în sensul ”crede și nu cerceta”. Biserica creștină îndeamnă populația umană să creadă în judecățile făcute de alții, fără să verifice cu mintea proprie veridicitatea acestora. Patriarhul Daniel, capul vremelnic al ortodoxiei autohtone, a făcut deunăzi o declarație stupefiantă, susținând că ”religia este știința cea mai pură”. (Sursa: Ziarele) Care ”știință” decretase în Evul  Mediu, că Pământul este centrul Universului, iar Soarele și celelalte planete ale sistemului nostru solar se rotesc în jurului Pământului. Cei ce se opuneau acestei teorii aberante, erau declarați de Inchiziția catolică drept eretici și erau arși de vii pe rug. A se vedea și cazul astronomului italian, Giordano Bruno. 

Patriarhul Daniel veghează la perpetuarea și în zilele noastre a ”științei” bisericești din Evul Mediu. În acest sens, a cerut guvernului să fie predată religia ca materie obligatorie în școlile din România, pentru îndoctrinarea copiilor cu informații false despre lumea în care trăiesc. De pildă, în manualul de religie pentru clasa a IV-a, editat de Cultul Ortodox, se recomandă elevilor, ca în cazul în care li se îmbolnăvesc părinții, să cheme preoții să-i ungă cu untdelemn sfințit, în loc să apeleze la medici. (Sursa: Ziarele)

În opoziție cu ”știința” religioasă, atragem atenția ”preafericitului” patriarh asupra unor lucruri, pe care le știe și un școlar din cursul primar. Pământul nu este centrul Universului. Există în Univers mii de miliarde de galaxii, cu mii de miliarde sisteme solare și mii de miliarde de planete asemănătoare Pământului, purtătoare de civilizații tehnologice. Soarele, împreună cu celelalte planete ale sistemului nostru solar, nu se rotește în jurul Pământului; dimpotrivă, Pământul și celelalte planete se învârtesc în jurul Soarelui.

Locul sistemului nostru solar în galaxia Calea Lactee - un grăunte de nisip  în imensitatea plajei universale.


Nu există cer. Este o noțiune abstractă, inventată de religii pentru uzul populației mai puțin școlite, cu promisiunea unor recompense cerești după decesul credincioșilor, pentru a fi mai ușor struniți de către cler în viața terestră.

Dumnezeu de sex masculin este o invenție tardivă a religiilor. În realitate,  creierul masculin este inferior din punctul de vedere al conexiunilor neuronale, comparativ cu creierul feminin. Papa Ioan Paul al II-lea a declarat în mod public, că Dumnezeu ar putea fi femeie. Există un singur Dumnezeu în Univers, dar nu Dumnezeul plăsmuit de religii, cu aspect umanoid masculin și cu necesități biologice aferente speciei umane, ci un Dumnezeu situat la nivel suprem de manifestare a materiei vii, atotputernic și drept. Cei ce reușesc să intre în legătură directă cu Dumnezeu, au parte de vindecări miraculoase și au acces la energii de proveniență divină. (Asupra acestui capitol voi reveni într-un articol viitor).

Dumnezeu redat de pictori sub forma unui bărbat bătrân cu privirea cruntă, răzbunător, care le cere credincioșilor supunere necondiționată.

Preoții nu pot reprezenta pe Dumnezeu pe Pământ, pentru că nu au fost acreditați de Dumnezeu pentru această misiune. Clerul și-a arogat cu de la sine putere această menire, în pofida faptului că este stăpânit de păcate omenești. Pentru impresionarea credincioșilor, preoții ortodocși s-au împopoțonat cu veșminte extravagante, cu bijuterii de aur și cu multiple obiecte de recuzită teatrală feminină.

 

Arhiepiscop ortodox dându-se în spectacol pe o stradă din Constanța. În prezent este acuzat de DNA pentru corupție și riscă pușcăria.


Recent, Arhiepiscopia Tomisului a emis un comunicat revoltător, potrivit căruia școlile îi sunt subordonate și trebuie să participe la acțiunile organizate de biserica ortodoxă. (Sursa: Ziarul Adevărul) Există zeci de religii pe mapamond, dar puține dovedesc atâta înverșunare  în păstrarea privilegiilor materiale și în amestecul în treburile statului, ca biserica ortodoxă autohtonă. 

În creștinism se practică rituri primitive, conform cărora enoriașii trebuie se închine la idoli, ce nu au legătură cu divinitatea: altare cu icoane fanteziste zugrăvite de pictori naivi, statui de ”sfinți” făcuți după imaginația sculptorilor, cruci simbolizând instrumente de tortură pe care erau țintuiți răufăcătorii în antichitate, etc. Clerul a ridicat astfel o stavilă către Dumnezeu, oprind omenirea să intre în legătură directă cu divinitatea. Preoții cer credincioșilor să se închine la moaște - resturi biologice aflate în curs de descompunere ale unor muritori de rând, pe care biserica i-a ridicat la rang de sfinți și a umplut calendarul cu sfinți făcuți la grămadă. Vezi și cazul domnitorului Ștefan cel Mare, ce s-a remarcat îndeosebi prin căsăpirea turcilor și tătarilor, care a fost decretat de Patriarhia Română drept sfânt și enoriașii trebuie să se închine la icoana acestuia.

Potrivit textului biblic, vechimea omului pe Pământ este de aproximativ 6.000 de ani; conform dovezilor arheologice, omul a fost contemporan cu dinozaurii 

În privința vechimii speciei umane pe Terra, ”știința” bisericească iar greșește profund. Biblia ne spune, că omul există pe Pământ de circa 6000 de ani, când a fost creat de Dumnezeu. Conform dovezilor arheologice, omul a existat pe Terra și pe vremea dinozaurilor, adică de peste 65 de milioane de ani. A se vedea și articolul: Istoria secretă a speciilor terestre, publicat în Jurnal Paranormal.

Pietrele gravate de la Inca (Peru), reprezentând lupta oamenilor cu dinozauri, au o vechime de circa 65 milioane de ani.

Boli grave răspândite de biserica ortodoxă, din ignoranță habotnică

Sub raportul răspândirii bolilor, religia ortodoxă se situează pe loc fruntaș, inoculând populația umană cu diverse maladii, adesea incurabile. Ministerul Sănătății sancționează cazuri de infecții din spitale și din unități alimentare, dar nu se atinge de biserică, unde se răspândesc cu bună știință viroze respiratorii, germenii tuberculozei, ale bolilor venerice – printre care sifilis și HIV – prin schimbul de salivă între credincioși. Pupatul icoanelor, a moaștelor, împărtășirea credincioșilor cu aceiași linguriță, sunt practici curente în ritul ortodox.

”De două mii de ani creștinii de împărtășesc cu aceiași linguriță și nimeni nu s-a îmbolnăvit vreodată” – susțin preoții ortodocși, sfidând recomandările medicale. Ceea ce spun preoții în legătură cu lingurița folosită la împărtășire este o minciună, perseverată de secole. Cine și cum a realizat aceste statistici pe parcursul a două mii de ani? Și unde sunt rezultatele acelor statistici fanteziste?

Mii de copii sunt infestați periodic în urma împărtășirii cu aceiași linguriță, cu germenii virozelor, a tuberculozei și a bolilor venerice, printre care sifilis și HIV, prin schimbul de salivă de la un credincios la altul, conținând viruși și bacterii patogene.

 

Bătrân al străzii este împărtășit cu aceiași linguriță, care este utilizată  pentru copii și adulți.  

Femeie bătrână, cu boli inerente vârstei, ce își lasă saliva plină de microbi pe lingurița folosită și la împărtășirea celorlalți credincioși.

 

Femei habotnice stau la rând, cu copii mici în brațe, pentru a fi împărtășiți cu aceeași linguriță, ce este introdusă de preot în gura unui adult bolnav.

 

Ritul ortodox conform căruia creștinii trebuie să fie împărtășiți cu trupul și sângele lui Iisus este un obicei arhaic, preluat de la triburi primitive. Iisus a spus despre sine că ar fi fiul lui Dumnezeu, nu există nici o dovadă istorică concretă care să susțină afirmațiile sale. Dacă era fiul lui Dumnezeu, ar fi fost la alt nivel de organizare a materiei vii și era nemuritor. În realitate, ipoteticul Iisus a fost un om ca toți oamenii și practica meseria de ajutor de dulgher - minus obsesia făcută în jurul vârstei de 30 de ani, că ar fi fiul lui Dumnezeu. Iisus a rostit următoarele cuvinte, consemnate de evanghelistul Luca în Biblie: ”Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său, pe mama sa, pe soția sa, pe copii săi, pe frații săi, pe surorile sale, ba chiar însăși viața sa, nu poate fi ucenicul Meu.” Luca 14,15. Deut.13.6;33.9. Mat. 10.37. Rom. 9.13. Apoc. 12.11. Am redat întocmai, din Biblie, cuvintele lui Iisus. Las în seama cititorilor să se pronunțe asupra sănătății sale.  

Despre ritul potrivit căruia credincioșii trebuie să mănânce din trupul lui Iisus și să-i bea sângele, Dumnezeu cu mila! Religia creștină are la bază mituri arhaice, uneori iz macabru, fără acoperire materială istorică.

Medicii își dau silința să mențină sănătatea populației; preoții o infestează la loc cu germenii numeroaselor boli, ”garantând” - de fapt, mințind credincioșii - că de 2000 de ani nu s-a îmbolnăvit nimeni în urma practicării acestui obicei primitiv. Ar trebui să fie silite și ”înaltele fețe bisericești”, ca la finalul fiecărui rit al împărtășaniei, să se împărtășească și ei în văzul credincioșilor, cu aceeași linguriță pe care o folosesc la acest obicei  anacronic, ce își trage obârșia din Evul Mediu timpuriu, când cunoștințele medicale erau în faza incipientă.

Botezul în rit ortodox

Botezul ortodox se practică în mod silit, împotriva voinței copilului și a opțiunilor sale viitoare, probabil cu scopul de a se spori numărul de credincioși, care să cotizeze ulterior la bunăstarea clerului. Pruncul este băgat cu forța într-un cazan insalubru, cu apă neschimbată și nedezinfectată. Ritul ortodox prevede ca băieții să fie botezați mai întâi, fetele urmând să fie botezate în aceiași apă în care au fost botezați băieții. De ce această discriminare? Pentru că, conform dogmelor religioase, Dumnezeu ar fi de sex masculin, în pofida faptului demonstrat sub raport științific, că femeile au creierul mai dezvoltat din punct de vedere al conexiunilor neuronale, comparativ cu creierul masculin. 

Copil botezat cu forța în apa din cazan, infestată cu bacterii patogene și substanțe fecaloide rămase de la copii botezați anterior. Ritul ortodox prevede botezarea fetelor în aceeași apă în care au fost botezați băieții. Autorul a fost martor la golirea cazanului în care au fost botezați copiii. În apă pluteau fecale. De noi depinde salvarea copiilor noștri de calvarul la care sunt puși de clerul ortodox.


Din punct de vedere social și politic, ne aflăm într-un carusel al neputințelor. Neputința factorilor de decizie a interzice aceste practici primitive, ce atentează la sănătatea populației umane. Biserica ortodoxă pare să dețină în continuare puterea în stat, potrivit cu rolul cârjei patriarhale cu cei doi balauri cu limbile scoase, inventată în secolul IV e.n., ce consfințea dreptul clerului la jurisdicție. Cu crimele abominabile aferente comise de preoți de-a lungul istoriei, când ”ereticii” erau arși de vii pe rug. A se vedea și articolul Istoria crimelor papalității, publicat în Jurnal Paranormal.

Jurnal Paranormal recunoaște totodată, dreptul fiecărui semen să creadă în ce consideră de cuviință.

(Pentru acest articol au fost folosite imagini existente pe internet.) 
 

Anunț important!

În articolul următor, ce va fi publicat în Jurnal Paranormal, autorul va aduce dovezi științifice concrete, care atestă faptul că Dumnezeu există, este nemuritor și exercită puterea sa divină în Univers.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.