Completare la interviul publicat în NEXUS nr. 15, ediţia în limba română

Da, m-am convins că există riscuri mari pentru cei care furnizează informaţii, care nu sunt destinate publicului. Dar eu am o scuză pentru această scăpare. Editorul cărţii Metacontact, scrisă de generalul rus Dmitri Fonarev, m-a rugat să prezint cartea cu prilejul lansării, la Cercul Militar. Generalul (r) E.S. i-a interzis însă editorului să mă lase să vorbesc, declarând în mod public că „ei (E.S. şi generalul Fonarev) sunt adevăraţii specialişti în fenomenologii de frontieră, nu cine se pretinde şi n-a demonstrat nimic!” (Aluzie la persoana mea.)

Faţă de cele de mai sus, sugerez o idee organelor abilitate. Eu am supraviţuit cu greu atacului vascular cerebral. În curând împlinesc 77 de ani şi nu este cazul să se repete întâmplarea. Nu cer decât să fiu lăsat în pace, să-mi urmez drumul către eternitate. De data asta să-l ia în colimator pe E.S., să vadă şi dânsul efectele unui atac celebral. El este adevăratul vinovat, pentru că bălăcărindu-mă în mod public, m-a întărâtat să scot la vedere unele informaţii ce trebuiau să rămănă confidenţiale.

Şi când te gândeşti că, fostul colonel E.S. a ajuns general, datorită colaborării cu mine în problema monitorizării extrasenzoriale a jurnaliştilor români răpiţi în Irak, pentru un serviciu de informaţii autohton şi pentru Celula de criză de la Cotroceni! Adică E.S. era pe post de curier, ducea rapoartele pe care le făceam eu zilnic. Pentru că în rest, e ageamiu la capitolul fenomenologiilor de frontieră. „Adevăratul specialist E.S.” nu ştie decât ce a pescuit fără discernământ de pe internet. La proba practică, e tinichea.

De când e general, E.S. se face că nu mă cunoaşte, dar nu scapă nici un prilej să mă denigreze la capitolul cunoştinţelor de specialitate, susţinând „că el e adevăratul specialist în domeniu”. Poate să creadă ce pofteşte depre persoana sa, e dreptul lui. Dar să nu se amestece acolo unde nu se pricepe.

Comentarii

Sunt dezamagit sa vad ca si intre personalitati ce in aparenta au un scop comun, acela de a deschide drumul "oamenilor de rand" catre cunoasterea unor astfel de informatii ocultate, exista o lupta a orgoliilor. Probabil ca E.S. este Emil Stainu, cel ale carui emisiuni le-am ascultat de multe ori cu placere, deoarece erau printre putinele care abordeaza astfel de subiecte. Pe dl. Rudan l-am vazut alaturi de Pavel Corut, acum multi ani, intr-o emisiune televizata, si am ramas fascinat de posibilitatea existentei unor persoane cu astfel de capacitati paranormale, in care nu pot spune ca credeam la acea vreme. Am citit Fulger Albastru cand aveam 16,17 ani, si am fost convins ca este vorba despre o opera SF(in mare parte, evident, asta si este). Am mai citit inca o carte din seria Octogon, si, desi m-a fascinat subiectul, l-am abandonat rapid. Peste alti cativa ani am inceput sa citesc mai multe carti ce abordau diferite subiecte ce pareau imposibile raportat la cunostintele mele, mi-am adus aminte de Varain al lui Corut, si astfel am inceput sa caut. Am cautat pe internet filme, documentare, marturii, carti, orice despre oameni cu capacitati paranormale, societati secrete, locuri ascunse,arhitectura secreta, simbolism, energii subtile, etc. Din marea de informatii, am incercat sa disting realul de fictiv, sa caut in multimea de exagerari ridicole un sambure de adevar. Acum am reusit sa-mi clarific cateva idei principale, unele putin, altele total diferite de cele prezentate de surse. Aici intervenea, in viziunea mea, rolul unor oameni ca dl. Rudan, acela de a ne ajutata pe noi, "profanii", "neintitiatii", "prostimea", sa parcurgem mai usor drumul pe care ei l-au parcurs deja. Subiectul post-ului meu este "trist", tocmai pentru ca sunt trist vazand ca astfel de deschizatori de drumuri fac subit "infarct", ori "innebunesc brusc", atunci cand incep sa spuna cate ceva. Dar poate ca e mai bine ca fiecare sa urce singur treapta dupa treapta. Va doresc multa sanate domnule Rudan! P.S. Am descoperit acest site(care se incarca exagerat de greu) dupa ce am cautat pe google mai multe informatii despre niste cursuri predate de dl Rudan, si iata ce aflu acum...