Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Controversatul dispozitiv “Torser”

Trebuie să disociem studiile pertinente pe care le-au făcut anumiți cercetători din est și activitatea lor comercială în epoca postcomunistă, activitate mai mult sau mai puțin onestă. Oamenii de știință din estul Europei se confruntă cu lipsuri materiale crase, mai ales cei suferinzi de anumite boli, pentru care trebuie plătite medicamente costisitoare și spagă prin spitale. În acest sens, să amintim că există numeroși savanți atomiști în Rusia, a căror venit se situează în jurul a 60 de dolari pe lună. Nici în România situația nu este cu mult mai brează. Diverși oameni de știință pensionari sunt puși în situația degradantă să completeze pensia, cu “afaceri” făcute la limita legalității. Fac apel cu această ocazie la tinerii jurnaliști români, să nu mai confunde activitatea profesională pe care au desfășurat-o diverși oameni de știință români, cu încercările lor de a supraviețui la periferia unui nivel de trai decent. Și să-și îndrepte atenția către sectorul politicii postdecembriste, în care politicienii și protejații lor dau tunuri de zeci de milioane de euro, păgubind astfel economia națională.

Colonel (r) prof. univ. dr. Constantin Teodorescu

Atacul în presă asupra colonelului (r) prof. univ. Constantin Teodorescu, doctor în științe fizice, șeful catedrei Acțiuni energoinformaționale din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”, este nedemn. Profesorul Constantin Teodorescu este unul din oamenii de știință militari de înaltă ținută profesională, căruia nu poate fi adus nici un  reproș pentru activitatea sa didactică și științifică, desfășurată în cadrul Universității Naționale de Apărare.

Faptul că s-a implicat în publicitate pentru dispozitivul Torser, este cauzat de condiția omului de știință român în perioada postdecembristă, ce primește o pensie derizorie comparativ cu activitatea depusă în cadrul armatei.

Cât privește pe inventatorii dispozitivului Torser, activitatea lor științifică nu trebuie confundată cu comercializarea acelui dispozitiv. Dânșii au participat la sesiuni internaționale de comunicări științifice ale Universității Naționale de Apărare, cu referate adecvate privind ravagiile pe care le fac microundele în plan biologic.

Personal am fost asigurat cu vreo 5-6 ani în urmă, de către inventatorii dispozitivului Torser, că îmi vor trimite un exemplar să-l testez. Voiam să-l supun unor teste multidisciplinare, printre care figura și detecția efectului Rudan la persoane care purtau acest dispozitiv, în raport cu analizele lor  clinice uzuale. Nu l-am primit.

Dar acestea sunt implicațiile colaterale ale fenomenului în cauză. Problema principală este eficiența sau neeficiența terapeutică a aparatului numit Torser. Printre personalitățile din România care au acceptat să facă publicitate pe internet pentru dispozitivul Torser, se numără generalul de brigadă (r) dr. fizician Emil Străinu, Alexandru Mironov, Oreste Teodorescu și alții.

                                                                                Fără comentarii.

 

General de brigadă (r) Emil Străinu

Generalul de brigadă (r) Emil Străinu, cel care are răspuns la toate întrebările legate de sistemul nostru Solar, afirmă într-un spot publicitar postat pe internet că, "Torser este primul dispozitiv portabil care asigură echilibrul bioenergetic și protecție bioinformaționala complexă (a) omului la radiații electromagnetice, geopatogene, psihotronice și de alta natura, bazat pe cea mai avansata tehnologie în domeniul fizicii cuantice."

Preț de vânzare: 240 euro.

Să vedem dacă afirmația generalului corespunde adevărului sau este făcută în scop publicitar; sau în scop placeboterapeutic. Un tânăr curios, ce și-a permis să sacrifice 240 euro, a deschis (cu destulă dificultate) torser-ul și nu a găsit nici urmă de tehnologie din domeniul fizicii cuantice, în afară de nisip și un ineluș magnetizat. În consecință, trebuie să eliminăm din start posibilitatea ca acest dispozitiv, prin "tehnologia" inclusă, “să asigure echilibrul bioenergetic și protecție bioinformaționala complexă (a) omului la radiații electromagnetice, geopatogene, psihotronice și de alta natura, bazat pe cea mai avansata tehnologie în domeniul fizicii cuantice”. 

Torser demontat. (Inelușul magnetizat a fost rupt în timpul asamblării dispozitivului. Prin urmare, nici efectele magnetice nu sunt cele scontate de către inventatori.)


Aparent este o escrocherie, așa după cum au scris câțiva jurnaliști.  Totuși dacă privim lucrurile sub aspectul placeboterapiei, ajungem la altă concluzie. (A se vedea și articolul din JP, cu titlul Efectul placebo – o terapie paranormală.) Dispozitivul Torser poate să protejeze împotriva unor radiații menționate mai sus (minus focare geopatogene și alte câteva radiații), cu o condiție: purtătorul dispozitivului Torser să creadă cu tărie în sinea sa că acest dispozitiv îi oferă protecție. Prin inducerea acestei informații în subconștient, creierul uman procedează ca atare și poate  determina producerea substanțelor biochimice necesare protecției organice în fața unor radiații, specificate în reclama produsului.

În ce privește prețul de vânzare al dispozitivului pus în discuție (240 euro),  trebuie să recunoaștem că este prea piperat pentru români, atâta timp cât costul estimativ de fabricare a „tehnologiei” din interior este sub 1 euro. Produsele placebo, în general, sunt foarte ieftine. Poate că inventatorii au avut în vedere ca și prețul să fie un element placebo, pentru a intensifica efectele induse de creierul purtătorului de Torser. În acest caz se justifică prețul de vânzare. Se cade să analizăm cu luciditate lucrurile și să nu zvârlim pe fereastră și copilul odată cu apa din copaie.

Prin acest articol am răspuns și la întrebările care mi s-au pus în legătură cu dispozitivul Torser, la Cursul de protecție și autoapărare extrasenzorială ținut la 14-16 februarie, a.c.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.