Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Despre cursul de protecție și autoapărare extrasenzorială, predat de Vasile Rudan

Am intrat deunăzi pe un forum și am găsit umătoarea scrisoare, pe care o redăm integral în Jurnal Paranormal.

« : 23 Iunie 2010, 10:52:13 »

Buna ziua,
Mă numesc Patruț Cristian și sunt unul dintre editorii revistei NEXUS, ediția în limba română.
Acum cateva zile am intrat și eu pentru prima data pe acest forum (la recomandarea unui amic) și am rămas aproape șocat în fața anumitor postări ale unor useri de pe acest site. Prin urmare m-am gandit ca ar fi bine să aduc anumite  clarificări.
În primul rand,  în legătura cu așa zisa mea apartenență la anumite servicii de informatii, DGIA, CIA, etc. Observ că tendinta de a fabula a unora dintre useri este foarte mare. Nu e nimic rău în asta, însa dacă ar fi facut o analiza de bun simț a activității pe care o desfășor, și-ar fi dat seama că acest lucru este imposibil. Îi sfătuiesc pe cei care cred așa ceva, să facă rost de câteva exemplare ale revistei NEXUS și să le citească cu atenție. Cred că acest lucru îi va lămuri imediat în legătură  cu „apartența” mea. Prin însăși natura articolelor publicate în fiecare număr al revistei NEXUS, putem spune că militam tocmai împotriva unor astfel de tendințe specifice diverselor „servicii” sau organizații, de a restricționa accesul publicului larg la o serie de informații importante.
Dacă credeti că există vreun serviciu guvernamental, etc, care să susțină financiar sau în alt mod, ceea ce noi încercăm să facem în cadrul revistei și a asociației NEXUS (adică sa facem publice informații extrem de delicate, cenzurate să zic așa, să efectuăm cercetări asupra unor zone de frontieră ale cunoașterii și să facem publice rezultatele obținute) atunci eu personal doresc să fac parte dintr-o astfel de organizație!  Cât despre legătura dintre membrii familiei mele și DGIA, etc, îi invit pe cei care doresc să facă cunostință cu ei. Vor întelege imediat cum stau lucrurile!
Îi invit pe cei care au astfel de păreri să mă contacteze când doresc, să vina sa stea de vorbă cu mine sau cu colegul meu Marius Doros, să ne „spioneze” cât doresc ei. Numarul meu de telefon este 0788997478 (mereu este publicat în revistă la contacte, email-ul este editor@nexusmagazine.ro sau office@nexusmagazine.ro).
În legatură cu cursul organizat în cadrul Asociației Nexus, lucrurile sunt mult mai simple decât par a fi. Un user spunea înțelept că „lucrurile nu sunt niciodata cum par a fi”. Aș completa cu o remarcă a unui maestru zen: „dar nu sunt nici altfel”. Domnul Rudan face de o bună bucata de timp parte din redacția noastră și ne ajuta cu multă dăruire să punem pe picioare această revistă. Nu am să intru din nou în amănunte în legatura cu revista NEXUS și situația ei financiară, deoarece am facut deja acest lucru în altă parte (pe site-ul: http://fymaaa.blogspot.com). Revista a fost mereu în pierdere și necesită în continuare multe sacrificii pentru a putea fi menținută pe piață. Iar „criza” actuala, face ca lucrurile să fie și mai dificile.
Prin urmare, la ora actuală suntem bucuroși că domnul Rudan a dorit să se implice în această „aventură”, împreună cu noi. De-a lungul timpului ne-a demonstrat de nenumărate ori că este un om de valoare, cu o înaltă moralitate și verticalitate. În plus, cunoștințele sale, acumulate în zeci de ani de experiență, și experiența sa extinsă în anumite domenii de frontieră îl fac un membru valoros  al redacției noastre!  Practic, daca până acum NEXUS-ul românesc avea 2 editori, acum are 3.
În legatură cu acest curs, intențiile  din spatele lui nu sunt deloc secrete, aspect pe care de altfel l-am precizat și în editorialul revistei NEXUS nr. 15 (care în cateva zile va intra pe piață). Încă de la începutul colaborării noastre, i-am spus mereu domnului Rudan că este păcat ca toata experiența și cunostințele sale să nu fie transmise mai departe. În plus, la ora actuală, așa cum probabil știți deja, situația din presa românească este dezastruoasă. Ziare și reviste mari dau faliment, iar revista Nexus este și ea amenințată. Am primit zeci de email-uri și telefoane de la cititori prin care suntem îndemnați să facem tot posibilul pentru a continua publicarea revistei. Însă, din păcate, doar îndemnurile inimoase nu sunt suficiente. Am constituit în acest sens „Asociatia Nexus” pentru a beneficia de acel celebru 2%, însa sumele strânse au fost infime. Acest curs a fost și este în momentul de față pentru noi un colac de salvare. Practic majoritatea banilor obtinuti vor intra în conturile Asociatiei Nexus și ne vor ajuta sa menținem revista pe piață în urmatoarea perioada de timp. În plus (asa cum am precizat deja și în editorial) dorim de mult să organizăm niște expeditii în anumite zone ale țării, mai „misterioase”,  pentru a realiza o serie de cercetări. Toate acestea necesita bani. O parte din banii obținuți din acest curs vor fi folosiți în aceasta directie.
Aceasta este motivatia „ultrasecretă” din spatele cursului: dorința de a transmite niște informații celor ce sunt interesați de astfel de fenomene de frontieră, informații care în mod normal sunt accesibile doar unei „elite” restrânse, și necesitatea de a obține resurse financiare care să ne permită să continuăm publicarea revistei NEXUS la noi în țară.
Cât despre celebrul „nucleu” de paranormali, ce va fi constituit în urma acestui curs, marturisesc că și aceasta a fost tot idea mea. M-am gandit că ar fi un lucru bun să selectăm câteva persoane mai dotate din punct de vedere extrasenzorial, cu care să începem să explorăm munții țării noastre și să scoatem la iveala minunațiile ascunse acolo. Bineînteles, idea de bază a fost și este mereu aceasta: tot ceea ce vom  descoperi vom face public în cadrul revistei noastre și chiar în cadrul Nexus-ului internațional (daca este cu adevărat vorba de ceva  foarte important). Am fost și sunt mereu contra oricarei „restricționari” a informației. Cel care detine informația deține puterea la ora actuală. Lumea se află la ora actuală în situația tragică în care se află tocmai datorită faptului că o serie de informații esențiale sunt ascunse publicului larg.
Cât despre acuzațiile halucinante referitoare la folosirea unor tehnici hipnotice la curs, imaginația unora mă uimește... Am și eu o anumită experiență în acest domeniu (de formatie sunt psiholog, cu o pregatire și în hipnoterapie) și pot să vă spun că NU se vor folosi astfel de modalitați în cadrul cursului. Însa nu vă invit să ne credeți pe cuvânt! În mod sigur cel puțin o persoană de pe acest forum va veni la curs. Astfel că se va convinge în mod direct cum stau lucrurile și va împartași apoi pe acest forum experiența sa.
S-a mai afirmat pe acest forum că din cadrul curanților vor fi selectate persoane mai talentate pentru a lucra în cadrul a diverse servicii. Probabil  ca printre cursanti o să avem și oameni cu astfel de preocupări. Eu nu pot să împiedic în nici un fel acest lucru. La curs se poate inscrie oricine. Însa aici fiecare este liber să facă ceea ce doreste! Noi personal nu dorim să recrutăm pe nimeni. Dorim să închegăm un grup, în cadrul „Asociatiei Nexus”, cu care să scotocim prin munții noștri și apoi sa facem publice rezultatele obținute. Dacă alții însa se vor lăsa „racolați” de câtre diverse organizații, asta este strict problema lor și nu ne privește în nici un fel. Fiecare face ceea ce dorește cu viașa lui. Însa eu prefer liberatea în locul unei subordonări în fata unor organizații de orice fel, fie ele și guvernamentale, etc.
În plus, anumiți useri au pus anumite întrebări mai delicate domnului Rudan, în legatură cu anumite activitați din trecutul dânsului. Crede cineva oare că domnul Rudan se va apuca să facă aici pe forum sau oriunde altundeva dezvăluiri legate de acțiuni sau cercetări în legatura cu care a semnat clauze de confidențialitate? Să fim seriosi. Este perfect normală atitudinea dânsului. Probabil că exista anumite activități în trecutul său care vor ramâne din acest motiv mereu secrete. Însă, ceea ce facem în prezent în cadrul Asociației Nexus sau al revistei Nexus, este ceva ce ține de domeniul public și va ramâne mereu așa.

Cristian Pătruț.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.