Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Enigme ale istoriei. Extratereștrii în munții Orăștiei, din România

Istoria omenirii a fost falsificată, în funcție de cerințele guvernelor. Specia umană trăiește pe Terra de peste 65 milioane de ani. Omul a fost contemporan cu dinozaurii. Arheologul peruan, dr. Javier Cabrera, a ascuns zeci de ani într-o încăpere subterană, peste 10.000 de artefacte extrase dintr-un sit arheologic situat în albia râului Inca, care atestă vechimea reală omului pe Pământ, motivându-și gestul cu replica ”nu suntem pregătiți pentru astfel de secrete”. Recent, Canalul de televiziune Discovery a lansat ipoteza potrivit căreia, zeii sumerieni au fost de origine extraterestră. Să nu ne grăbim să combatem această supoziție incitantă, fără să analizăm câteva aspecte primordiale ale problemei pusă în discuție.

Potrivit vechilor texte cuneiforme sumeriene, descifrate recent, sacerdoții din Sumer au venit pe Pământ din alte sisteme stelare. Erau indivizi atletici, înalți de 2,50 metri și purtau la ambele brațe brățări masive din aur.

Scriere cuneiformă sumeriană.

Brățări din aur similare cu cele purtate de sacerdoții sumerieni, se găsesc cu sutele în siturile arheologice din Munții Orăștiei

Începând de aici, întrăm pe făgașul dovezilor materiale palpabile, care nu pot fi ignorate. Brățări masive din aur, cântărind până la 1,600 kilograme fiecare, similare cu cele purtate sacerdoții sumerieni, fost descoperite cu sutele de căutătorii de comori în zona Munților Orăștiei. Dacii nu purtau pe brațe asemenea brățări.

Brățări din aur, ce se găsesc în siturile arheologice din Munții Orăștiei.

Frunze de fag redate pe brățări antice din aur, extrase de căutătorii de comori din siturile arheologice din Munții Orăștiei. În dreapta, frunze de fag. Și în prezent sunt fagi seculari la Sarmizegetusa Regia, înalți de zeci de metri.

Leul - simbol sumerian predominant

Leul - simbol sumerian predominant se regăsește și pe matrița din bronz descoperită recent la Sarmisegetuza Regia. În mijlocul matriței este reprodus un cap de leu. O pereche de lei se află și în partea stângă a matriței. Leii sunt redați și pe alte fețe ale artefactului antic. Oare moneda națională a României, leul, constituie o reverberație contemporană a unui trecut îndepărtat, despre care istoricii nu vorbesc? Și în sudul Dunării, în Bulgaria, tot leul (leva) reprezintă moneda națională. Este o simplă coincidență?

Matriță din bronz, descoperită la Sarmisegetuza Regia.

Zeitate sumeriană, cu brățări din aur la brațe. În dreapta, un sacerdot sumerian, cu brățări de aur pe ambele brațe.

În detaliu, brățări antice sumeriene, similare cu cele existente în siturile arheologice din zona din Munților Orăștiei.

Într-un templu vechi din Sumer, închinat zeului suprem Anu, există în basorelief un simbol solar, identic cu simbolul incizat pe vase de cult, ce se găsesc în situri arheologice din zona Munților Orăștiei.

Stelă dintr-un templu vechi din Sumer, închinat zeului suprem Anu, pe care există simbolul solar.  În dreapta, același simbol solar incizat pe vase de cult, existente în siturile arheologice din Munții Orăștiei.

A fost descoperită o necropolă, cu schelete umane gigantice

La marginea satului Scăieni din județul Buzău, a fost descoperită o necropolă cu schelete umane gigantice. Umanoizii înhumați aveau înălțimea de 2,40 - 2,50 metri. Antropologul care a fost consultat, a declarat că așa ceva nu a mai văzut. Și peste această descoperire s-a depus praful uitării.

Conducte antice din ceramică pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile, există din abundență în situri arheologice din Munții Orăștiei. Sub conducte, se găsesc brățări din aur

Arheologii români au tras concluzia eronată, că dacii erau la nivelul civilizației lutului și a lemnului. Potrivit acelorași păreri, dacii colectau apă de ploaie pentru băut și pentru gătit mâncare în cisterne săpate în afara zidurilor așezărilor fortificate – deci, la îndemâna atacatorilor. În urma cercetării multidisciplinare în teren, s-a dovedit că cisternele arheologilor erau de fapt bazine pentru colectarea și decantarea apelor reziduale, ce se scurgeau din incinta cetăților și așezărilor fortificate. Dacii aveau rețele din ceramică pentru captarea, aducțiunea și distribuția apei potabile către consumatori. Unele conducte antice mai funcționează și în prezent. Prin analize chimice prin carbon-14, a rezultat o vechime de peste 7.200 de ani. Conductele din ceramică poartă urme vizibile că sunt fabricate la utilaje industriale. Rețele de conducte pentru apă potabilă din Munții Orăștiei, sunt amplasate la nivelul de locuire umană în care se găsesc brățări din aur masiv.

Conducte antice din ceramică pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile către așezările fortificate din Munții Orăștiei. Conductele au o vechime de peste 7.200 de ani (au fost supuse la analize prin carbon-14). Poartă urme că sunt fabricate la utilaje industriale. Conductele pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile sunt amplasate la nivelul de locuire umană în care se găsesc brățări antice din aur.

Potrivit unor cercetări întreprinse de generalul de divizie, ing. Vasile Dragomir, fost șef al Direcției Topografice Militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale, după ce a consultat hărți militare reprezentând zona Munților Orăștiei și zonele adiacente, a rezultat că terasele antropice – deci realizate de mâna omului - prezintă o densitate fără precedent în istoria antică, extinzându-se pe o suprafață de peste 400 km pătrați. Dealurile și munții au fost terasați în întregime.

În componența Imperiul persan se afla și o parte din teritoriul Daciei

A se observa pe harta Imperiului Persan din anul 490 înaintea erei noastre, că actuala provincie a României, Dobrogea făcea parte din Imperiul Persan. Este posibil ca anterior anului 490 î.e.n., Imperiul Persan să fi cuprins pe lângă Dobrogea și restul teritoriului Daciei.

Harta Imperiului Persan din anul 490 înaintea erei noastre. Provincia Dobrogea, din România, făcea parte din Imperiul Persan. (Sursa: Enciclopedia Wikipedia).

Nu se știe de unde au venit sumerienii în sudul Mesopotamiei, aproximativ în anul 4.500 î.e.n. și au pus bazele primei civilizații umane cunoscută în istorie. Se bănuiește că sumerienii ar fi venit din zona stepelor siberiene. În favoarea acestei supoziții nu există niciun argument viabil. În schimb, în siturile arheologice din Munții Orăștiei sunt argumente materiale suficiente pentru susținerea ipotezei, că sumerienii au plecat de pe teritoriul Daciei antice.

În concluzie

Potrivit dovezilor materiale prezentate în acest articol, sacerdoții sumerieni au sosit în sudul Mesopotamiei, plecând de pe teritoriul Daciei antice, mai exact din zona Munților Orăștiei. Probabil că strămoșii lor au venit pe Pământ din alte sisteme solare, conform inscripțiilor cuneiforme descifrate recent. În Univers există mii de miliarde de galaxii, cu mii de miliarde sisteme solare și cu miliarde planete pe care trăiesc semenii noștri, care beneficiază de civilizații tehnologice aflate în diverse faze de evoluție. Astronavele extraterestre survolează Pământul de mii de ani. Este posibil ca unii dintre umanoizi extratereștri să fi rămas pe Pământ, ca îndrumători pentru omenire. A se vedea în acest sens, articole publicate în JURNAL PARANORMAL.

Vasile Rudan

Nota autorului. Și în zilele noastre, extratereștrii vizitează zona Munților Orăștiei. A se vedea în acest sens articolul: Astronave din alte sisteme solare, survolează Pământul de mii de ani. De ce tac guvernele?

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.