Enigme ale preistoriei. Relicve aeronautice și astronautice

În unele zone ale planetei au fost descoperite de-a lungul timpului obiecte, basoreliefuri şi incizii datând din epoci vechi şi străvechi, ce seamănă cu aparate de zbor din zilele noastre. Într-un sit din Saqqarah – Egipt, de pildă, au fost găsite 14 piese de acest gen. În Columbia a ieşit la iveală un obiect aerodinamic din aur înzestrat cu aripi delta, cabină pentru pilotaj, stabilizatoare, eleroane şi ampenaj vertical. Experţii în aeronautică au fost de părere că semăna cu macheta unui avion de luptă cu reacţie, comparabil cu supersonicul american F-102. Alte relicve „aeronautice” au aspectul unor avioane cu geometrie variabilă.

În acelaşi context ar trebui menţionată şi celebra stelă funerară de la Palenque – Mexic (foto 1), ce înfăţişează un bărbat pilotând un „modul spaţial”, având ataşat la căile respiratorii şi indispensabilul tub cu oxigen. Maniera artistică în care este redat presupusul aparat de zbor extraterestru pare derutantă, dar şi un artist pietrar amerindian contemporan ar putea să procedeze similar, pentru a contura interiorul unei navete spaţiale actuale.


foto 1

Frapantă este similitudinea dintre elicopterul figurat pe pereţii templelor lui Seti I din Abydos şi lui Amon Ra din Karnak (Egipt), cu elicopterele din zilele noastre utilizate la ridicarea şi trasportarea unor obiecte grele (foto 2).


foto 2

Pe acelaşi perete din templul lui Seti I, la înălţimea de 10 m, există şi alte vehicule tehnice (foto 3) redate deasupra unor hieroglife indescifrabile.


foto 3

Cât despre ipoteza lansată de argheologi cum că ar fi vorba de reprezentările unor albine, pentru că faraonul Seti I ar fi fost poreclit la vremea sa „albină” datorită hărniciei sale, iată cum arăta  o albină (foto 4) existentă pe acelaşi perete.


foto 4

În munţii Bucegi am găsit în anii ’70 o aeronavă străveche sculpată în relief de aproximativ 4 metri lungime, având cabină pentru pilotaj,   aripi (aripa stângă, fragmetată în trei segmente era prăbuşită într-o prăpastie), fuzelajul fiind prevăzut cu ampenaj orizontal şi vertical. Era asemănătoare cu cu un avion din zilele noastre. În partea inferioară a corpului aeroronavei se mai puteau vedea numeroase urme de daltă, lăsate de făuritorii artefactului.

Mai puţin cunoscut este obiectul zburător incizat în grota Fundu Peşterii din Curbura Buzăului (foto 5), aflat laolaltă cu alte incizii străvechi, cum ar fi pumnale şi săgeţi (foto 6, 7). Unele incizii au fost apreciate de arheologi ca fiind din Hallstatt, altele din epoca bronzului, unele din neolitic – în alte porţiuni suprapunându-se însemne medievale târzii.


foto 5

 
foto 6                                                       foto 7


foto 8

Ipotetica navetă spaţială e urmată de un jet reactiv uşor curbat şi pare a veni dinspre stele (foto 8), incizate deasupra şi în urma sa. După aspect şi procedeu de execuţie, stelele au fost datate – prin comparaţie cu cele existente într-o grotă situată în Val Camonica, Italia – ca fiind din epoca bronzului.

Precara popularitate a „navetei spaţiale” din Curbura Buzăului a fost determinată cu precădere de suspiciunile ivite în urma verdictelor contradictorii lansate de câţiva arheologi, cărora li se ceruse în anii ’70 să se pronunţe asupra acelei ciudăţenii arhaice înainte de a se isca panică în rândul populaţiei autohtone, ce ar fi dat apă la moară monahilor locali să înceapă a propovădui sfârşitul lumii. Întâmplător, experţii în săparea trecutului omenirii erau căptuşiţi cu doctorate, ceea ce îi scutea întrucâtva de obedienţa profesională de a ţine hangul profesorului ce le fuse mentor, care hotărâse că incizia cu pricină era un simbol mistic scrijelit de vraciul unui trib de nomazi, cu scopul asigurării succesului la vânătoarea de mamuţi.

Ca atare, dădură frâu liber propriilor interpretări, ridicând tensiunea disputei ştiinţifice la cote nemaiîntâlnite. Sub tirul încrucişat  al opiniilor pro şi contra reuşiră să încâlcească într-un asemenea hal iţele acelui mister rupestru, încât la un moment dat lăsară baltă eticheta şi începură să se spurce ca la uşa cortului, fiecare susţinând cu cerbicie că dreptatea era de partea sa. Nici după încheierea expertizei controversa nu a putut fi aplanată, întrucât nici un arheolog nu a vrut să renunţe în ruptul capului la opinia sa, în favoarea constituirii cvorumului necesar structurării unei ipoteze finale. Unul era încredinţat că incizia imortaliza un „pumnal cu mustăţi”, altul că e femeie cu părul despletit, al treilea era convins că imaginea sugera un păianjen fosil, iar al patrulea susţinea morţiş că era vorba de simple zgârieturi făcute de ghearele unui urs cavernicol.

În consecinţă, la Fundu Peşterii au fost invitaţi specialişti din branşa aeronauticii. După ce au studiat cu atenţie forma inciziei, curbura jetului reactiv din spatele acelei plăsmuiri preistorice şi alte câteva detalii numai de ei ştiute, aviatorii au respins în bloc concluziile arheologilor şi au declarat că acolo era exact ce se vedea. Adică o chestie – e drept, străveche – dar din domeniul aeronauticii. „Dacă asta e, ce să ne mai turnăm cenuşă-n cap, oameni buni?” conchise un inginer militar cărunt, cu mustăţile cănite.

Nu se poate tăgădui că părerile specialiştilor care s-au pronunţat până acum în acest neobişnuit caz, sunt binevenite. Ar fi de dorit, totuşi, ca punctele lor de vedere să nu rămână în veci diametral opuse. Nu de alta, dar de la păianjen fosil la aeronavă e cale lungă, chiar dacă uneori şi un păianjen zboară agăţat de propia sa pânză. Cum enigma din Curbura Buzăului e departe de a fi elucidată, aşteptăm şi alte păreri asupra acestei controversate probleme.

Nu ar fi exclus ca artefactele aeronautice şi astronautice răspăndite în diverse zone geografice – Egipt, Tibet, China, India, Guatemala sau Mexic – să nu reprezinte lucruri care au existat în realitate, ci să fie doar imagini din viitorul omenirii, captate de către  subconştientul uman. Dar în atare caz probabil, cum interpretăm detaliile tehnice ale artefactelor menţionate? Şi cum rămâne cu viziunea lui Ezechiel, consemnată în Biblie, potrivit cărea Domnul a venit într-un aparat de zbor, descris de un om ale cărui cunoştinţe tehnice se rezumau  la detaliile unei căruţe?

Pare să fie cea mai detaliată descriere a unui OZN, făcută de un pământean.

Comentarii

procesul genezei este simplu, descris rudimentar in biblie (capitolul 1)

1. dumnezeu a zis
2. dumnezeu a facut
3. dumnezeu a vazut ca era bine

asta descrie orice proces ingineresc cunoscut de civilizatia noatra (relativ rudimentara) dupa cum urmeaza:

1. dumnezeu a zis = planificare, proiect
2. dumnezeu a facut = executie
3. dumnezeu a vazut ca era buna = verificare, ctc, qa, etc

acum 400.000 ani, specia noatra a fost inginerita genetic de catre o civilizatie ceva mai avansata, dar statica, de tip reptilian, numita annunaki. scopul era extractia de minereuri aurifere (din care puteau extrage anumite substante utilizate la regenerarea celulara, altfel greu de obitnut prin metode artificiale de sinteza)

ce ne-a ramas de la ei... cam totul! codul civil roman, religiile, informatii rudimentare technologice (in mahabarata) si puterea de a accede spre nivelul 4 (verde/al dragostei) in care a pasit primul din special noastra, acum 2000 de ani.

de asemenea, ne-au ramas cele 4 axiome galactice, care sint:

1. fiinta, viata, ceea ce exista exista, stie ca exista, a existat din toteauna si va exista in totdeauna. ceea ce nu exista, nu poate exista, n-a existat niciodata si nici nu va exista vreodata. deci aveti ceva timp la dispozitie, relaxati-va!

2. orice este in totul si totul este in orice. fiecare parte este intregul si intregul este in fiecare parte. axioma care a crescut in religiile ne-dualiste, de tip budist (exemplu). se numeste oneness

3. ceea ce oferi e ceea ce primesti. ce dai ai. ce gindesti ti se intimpla. universul este creat prin legea atractiei de catre o entitate fundamentala pe care nu o putem descrie aici si nici incadra in mintea noastra asa cum functioneaza pe aceasta planeta, la acest moment de timp. creatorul primar a sadit saminta vietii, creind intregi straturi de propagare, din care fac parte si creatorii nostri biologici.

s-ar mai putea adauga o a 4-a axioma (corolar) dupa cum urmeaza: totul este in continua miscare/transformare in universuri, minus primele 3 legi/axiome universale. ele definesc multiversul si reactiunile de context, care ne-au fost, ne sint si ne vor fi de-a pururi. apropo, timpul nu exista, doar prezentul ca o prezenta perpetua. de aceea, acum un "timp" cineva isi intreaba profesorul "dle profesor, exista un om care merge pe apa, face apa vin, samd, dvs ce puteti sa faceti?" profesorul se gindeste o secunda, zimbeste si adauga: "when i'm tired i slee, when i'm hugry i eat" PUNCT (traducerea: cind sint obosit dorm, cind mi-e foame maninc) - elevul ramine nauc. dar noi astazi stim, am ajuns la nivelul de intelegere care ne permite sa atingem sensurile ascunse ale simplui raspuns/indemn: "traieste clipa, traieste in prezent, nu te complica si nu te mai teme. cind ti-e somn, dormi, cind ti-e foame maninca si nu face nimic in plus"

as mai adauga un principiu la care tin:

1. ce tine tigrul in cusca e spatiul dintre bare / ce face muzica e linistea dintre note!

mediocrizati de zgomotul de fond al unei specii complet dezorientate, ne departam de tacerea majestoasa care ne este si care ne zideste, secunda de secunda, de la facerea lumii si pina la omega, fiind doar o clipire de ochi.

vibreaza positiv, gindeste-te la nimic si vei vedea ca am dreptate. fa asta 10 minute de dimineata, 10 la prinz si zece seara si o sa descoperi ca teama dispare, toate intrebarile capata raspuns, incepi sa te trezesti din somn si sa fii tu insuti/insati, dilatind secunda la infinit, facind practic ce vrei din orice (chiar si din tine). procesul se numeste inaltare si va avea loc, ca salt de potential, la nivel de specie, foarte curind (fireste, nu pe 12/21/12, o coincidenta ieftina de $.99 de pe internetul poluat de adranalina numita senzatie, celebritate, perplexitate, etc)

deci, atentie la neatentie, reflector! :-)

numai bine
cata // de dupa dincolo de dupa

daca cineva este interesat, va pot furniza traduceri complete (in engleza si romana contemporane, de zi cu zi) ale mahabaratei si cartii lui enoh, amindoua marginalizate si de-canonizate de interese politice, marunte, de tip tribal

de asemenea, detin amintiri si probe materiale, legate de vulcanii noroiosi si intorsatura buzaului (expeditiile concrete cutezatorii), probe materiale legate de padurea baciului (de linga cluj), etc