Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Epilog la afacerea Osama bin Laden

La 5 aprilie 2004, cotidianul Ziarul a publicat sub semnătura jurnalistei Adina Mutăr, articolul intitulat „Soldaţii paranormali”. Referidu-se la testele extrasenzoriale pe care le-am întreprins în căutarea lui Osama bin Laden, autoarea nota faptul că în temeiul rezultatelor pe care le-am prelevat, liderul Al-Qaida era mort la acea dată.

Recent, Curtea de Apel din Wshington a decis că guvernul american nu este obligat să publice fotografii cu corpul lui Osama bin Laden, ucis în Pakistan de trupe speciale americane. CIA a refuzat să arate aceste fotografii, cu argumentul că aceste imagini sunt "clasate top secret", conform hotărârii date de judecătorii Curții de Apel, care confirmă decizia primei instanţei. "Afirmăm că imaginile au fost corect clasificate şi că ele pot astfel să rămână secrete, în pofida legii privind libertatea de informare”- au adăugat aceştia.

Potrivit comunicatului oficial american, liderul Al-Qaida a fost ucis în locuinţa sa în zorii zilei de 2 mai 2011, în Pakistan, de către un commando al Navy Seals, care au făcut apoi fotografii ale corpului lui Osama bin Laden pentru confirmarea succesul misiunii lor. Fotografii la care publicul nu are acces.

Grupul de analiză Judicial Watch, de orientare conservatoare, a dat în judecată CIA din cauza refuzului de a publica fotografiile. Agenţia americană de informaţii a subliniat că “divulgarea acestora, ar putea reprezenta un risc pentru securitatea naţională”.

Uciderea lui Osama bin Laden nu a fost urmată, așa după cum ar fi fost firesc, de represalii împotriva țintelor americane din partea grupării Al-Qaida. Nici nu s-a făcut mare tam-tam în urma isprăvii făcute de militarii americani de elită. De ce? Simplu: cel care a fost “ucis” în Pakistan nu era Osama bin Laden, pentru că acesta era mort de mult. Menținerea mitului cu Osama bin Laden în viață, servea unui scop bine definit pentru SUA. După cum a  declarat Henry Kissinger, fost secretar de stat, prezența trupelor americane în Orientul Mijlociu are drept obiectiv controlarea resurselor petroliere, existente în acea zonă geografică. Prin urmare, vânarea  “fantomei” lui Osama bin Laden servea intereselor americane în Orientul Mjlociu. Pe de altă parte, menținerea mitului că Osama bin Laden este viu servea și intereselor Al-Qaida, care avea nevoie de un lider în lupta lor cu occidentalii, îndeosebi americani.

În portretele publicate ca aparținând lui Osama bin Laden după data decesului real, apar personaje diferite fizic și psihologic retușate ca atare, la care și-au adus contribuția și speciliștii de la CIA. Prezentăm pentru cititorii noștri câteva portrete de acest gen, răspândite prin mass-media internațională. 

Osama bin Laden

Sosia lui Osama bin Laden, cu părul, sprâncenele, nasul retușate. Ochiul drept  este mai mare decât ochiul stâng. Umbra maronie lăsată de turban, împreună cu umbra urechii  din dreapta imaginii și mâneca stângă nu își are rostul, de vreme ce umbra sursei de iluminare este pe fundal, în partea stânga a imaginii.  

Sosia lui Osama bin Laden. Retuș la turban, la păr, sprâncene, la ochi, nas, gură. Nu are pungi sub ochi. Au fost atașate urechile dintr-o altă fotografie. Idem  gura cu dinții. 

Sosia lui Osama bin Laden. Retus general grosier. (Probabil făcut de Al-Qaida.) 

Sosia lui Osama bin Laden. Retuș general. Personajul are urechile orientate spre spate. (Nu este un efect fotografic, indus de distanța focală a obiectivului folosit la fotografiere.) Ochiul drept este mai mare, buza de jos mai mică, barba nu se întinde până la buza inferioară.

Sosia lui Osama bin Laden. Retuș la nas, la mustăți, la ureche. Nu are pungi sub ochi. La mâna ridicată cu degetul în sus, atașată fotografiei, se văd urmele retușului făcut în interiorul palmei.

Sosia lui Osama bin Laden. Retuș general grosier. 

Sosia lui Osama bin Laden. Personajul are urechile orientate spre spate. La aceeași deschidere a gurii se văd 9 dinți în maxilarul superior, comparativ cu 6 dinți din imaginea de mai jos. Umbra din stânga nasului a fost pusă din retuș în mod eronat. Lumina-cheie vine din spre stânga personajului, deci trebuia să fie umbrită partea dreaptă a nasului. Potretul este realizat în lumină difuză, în timp ce umbra de pe fundal este dată cu lumină intensă... Mâna cu degetul ridicat este asamblată din altă fotografie.

Sosia lui Osama bin Laden. Reuș la turban, urechea, păr, sprâncene, nas, pomeții obrajilor și gura.

Sosia lui Osama bin Laden. Retuș general. Personajul are ochiul drept mai mare, buza de jos mai mică, barba nu se întinde până la buza inferioară, mustața cuprinde și nările. Fundalul este atașat dintr-o altă fotografie.

Zorii zilei de 2 mai (data locală în Pakistan) 2011. Președintele SUA,   Barack Obama, privind la televizor “uciderea” lui Osama bin Laden, de către trupele de elită americane. Anterior, la 4 aprilie 2011, Barack Obama își anunțase candidatura pentru un nou mandat prezidențial. Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat cu pușcașii de elită americani, care au participat la lichidarea lui Osama bin Laden.

Cert este că americanii ar fi putut să speculeze într-un mod mai profesionist datele problemei.

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.