Este posibilă detecția unor fenomene precursoare cutremurelor, ce au loc în scoarța terestră

(English version)

 

În atenția domnului prof. univ. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu

Există o metodă biologică prin care se pot prognoza cutremurele de pământ, pe care o folosesc de mii de ani unele animale și insecte terestre. Cutremurul catastrofal din Oceanul Pacific din 26 decembrie 2004, cu magnitudinea de peste 9 grade pe scara Richter, ce a determinat formarea unui val seismic care a ucis în zone de litoral din Asia de sud-est peste 250.000 de oameni, nu a curmat viaţa niciunui animal sălbatic sau domestic aflat în libertate. Cercetătorii au descoperit, că începând cu aproximativ două săptămâni înainte de declanşarea cutremurului din adâncul oceanului, animalele au detectat prin supersimţurile lor fenomene precursoare seismului, au delimitat cu anticipaţie zonele periculoase şi au părăsit în grabă regiunile joase ale litoralului, refugiindu-se pe platouri înalte situate în interiorul continentului. Stoluri de păsări flamingo şi-au luat zborul din zonele de litoral din sud-estul Indiei, cu câteva ore înainte de începerea cutremurului devastator. Savanţii au notat acest eveniment inedit dar nu şi-au dat silinţa să-l aprofundeze din punct de vedere ştiinţific, considerându-l normal pentru lumea animală.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Duisburg-Essen din Germania, furnicile își modifică comportamentul înaintea producerii unui cutremur de pământ cu magnitudinea mai mare de 2 grade pe scara Richter. Furnicile părăsesc mușuroiul înainte de cutremur și revin în colonie după încetarea seismului. Cercetătorii au dedus că furnicile sunt sensibile la fenomene precursoare cutremurelor (gaze telurice, modificări ale câmpului magnetic în straturile geologice, etc.). Păunii (Pavo cristatus) şi fazanii (Phasianus colichius) simt structurarea cutremurelor cu două săptămâni înainte de a se declanşa. Oamenii de ştiinţă pun această abilitate pe seama captării de către organismele lor a fenomenelor precursoare seismelor prin infrasunete, radiaţii calorice din adâncul pământului şi a variaţiilor neperiodice ale unor unde electromagnetice care preced cutremurele. Și exemple de acest gen ar putea continua în lumea animală.

Cu alte cuvinte, s-a dovedit din punct de vedere ştiinţific, că unele specii de animale au abilitatea detecţiei extrasenzoriale a unor fenomene precursoare seismelor. Și omul este format din materie vie, la fel ca celelalte organisme vii terestre și ar fi trebuit să beneficieze de abilități psihofiziologice asemănătoare. Nu este cazul să precizez pentru ce omul este lipsit în prezent de aceste abilități ancestrale. Dar aceste energii subtile mai există în subconștientul uman în stare latentă și pot fi activate.

Este cunoscut faptul, că energiile telurice conțin informații despre structura și dinamica scoarței Pământului, cât și despre efectele negative pe care le produc aceste energii în planul sănătății organismelor vii terestre. Se poate vorbi de un spectru electromagnetic pe care omenirea, tributară civilizației tehnologice actuale, nu îl studiază și rămâne dezarmată în fața cutremurelor de pământ. Seismologii au încredere doar în aparatele lor tehnice, proiectate după criteriile științei actuale, care nu sunt în măsură să le ofere informații suficiente despre fenomenele ce au loc în litosferă înaintea producerii cutremurelor de pământ. Evoluțiile energetice ale focarelor geopatogene seismice – pe care le-am descoperit pe cale experimentală prin detecție extrasenzorială - oferă mai multe informații asupra structurării cutremurelor și permit realizarea unei predicții corecte a seismelor, prin care s-ar putea salva sute de mii de vieți umane. Am constatat, pe cale experimentală, că nu se produce nici un cutremur de pământ, fără evoluția prealabilă a focarelor geopatogene seismice. De peste patru decenii am descoperit metoda de activare a energiilor extrasenzoriale din subconștientul uman și am pus la punct o metodă biologică de predicție cutremurelor care niciodată dă greș.

Ciclicitatea producerii cutremurelor de mare intensitate este compromisă în prezent de procesul inversării polarității magnetice terestre și de schimbarea polarității magnetice Solare. Fără a mai pune la socoteală orientarea sistemului nostru Solar către centrul galaxiei Calea Lactee, unde există o imensă gaură neagră cu gravitație infinită. Nici efectele gravitaționale conjugate ale Lunii și ale Soarelui asupra Pământului nu sunt pe deplin lămurite. Știm, de exemplu, că sfericitatea planetei noastre suferă modificări sub acest impact gravitațional și există și ”maree” telurice zilnice ce se manifestă la suprafața solului, care ar trebui luate în calcul de către seismologi.

Prin urmare, în ce privește predicția cutremurelor de pământ ar trebui să ne orientăm și către supersimțurile biologice ale speciei umane, urmărind totodată, cum reacționează animale și insecte la fenomene precursoare seismelor. Relativ recent, oamenii de știință au descoperit că limita ce separă inteligența umană de inteligența animală este mai îngustă decât se credea inițial, unele animale fiind mai inteligente decât majoritatea omenirii; iar indivizii din lumea animală dețin cunoștințe despre mediul înconjurător, la care specia umană nu are acces. A se consulta și articolul Descoperire experimentală certă: nu are loc nici un cutremur de pământ, fără evoluția  prealabilă a focarelor geopatogene seismice, apărut în Jurnal Paranormal, la adresa: jurnalparanormal.ro sau la www.ziar.com.

Mai este cazul să ne întrebăm de ce nu pot fi prognozate cutremurele de pământ cu tehnologia actuală, fără să luăm în calcul și procedee biologice de detecție a fenomenelor precursoare seismelor?

Cu stimă,

Vasile Rudan