Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

FENOMENUL OZN DIN CURBURA BUZĂULUI

„Controversatul” fenomen OZN a fost semnalat din vremuri  străvechi. A fost observat de-a lungul timpului, în diverse situaţii şi sub diferite forme fizice. Şi în Biblie găsim descrierea unor OZN-uri, cu care a venit din cer „Domnul” ca să contacteze pe pământeni. (A se vedea şi articolul din  Jurnal paranormal, intitulat Enigme ale preistoriei. Relicve aeronautice şi astronautice.) Mai nou, NASA a fotografiat un OZN extratestru uriaş, de dimensiunea Terrei, ce se îndrepta către Soare (foto 1).

foto 1

 

Contestatarii acestui fenomen, situat virtualmente la frontierele cunoaşterii, se împart în două grupe principale: fie că nu au văzut în viaţa lor un OZN şi nu au încredere în relatările unor martori oculari,  fie că fac parte din categoria „gică-contra”. Adică a frustraţilor domestici, profesionali sau sociali. Aceşti „gică-contra” devin cu timpul extrem de virulenţi în „misiunea” lor, închipuindu-şi că ceilalţi semeni care pretind că au văzut OZN-uri, sunt datori să le aducă dovezi despre existenţa fenomenului ca atare. Aceşti „gică-contra” citează paragrafe din lucrările unor oameni de ştiinţă, cu ideea (deşartă) că astfel dau dovadă de erudiţie în domeniul fizicii, bunăoară. Omit însă faptul că, aşa cum a existat fizica secolelor trecute ce ne face să zâmbim uneori cu îngăduinţă, va exista şi fizica secolelor următoare, diferită de fizica actuală. Să luăm, de pildă, atomul. S-a ştiut până deunăzi că electronii se rotesc în jurul nucleului atomului. Pe chestia asta au fost elaborate maldăre de lucrări ştiinţifice, au fost organizate congrese şi sesiuni de comunicări, au fost obţinute doctorate în fizică. Recent s-a descoperit că, dimpotrivă, electronii se mişcă haotic, putând fi în acelaşi timp în mai multe locuri din spaţiu. Sau găurile negre. Într-o gaură neagră nu mai există timp, spaţiu şi materie. Cad toate legile fizicii aşa cum le ştim noi. Şi exemple de acest fel ar putea continua, fără să epuizăm tema discuţiei.

Să revenim la OZN-uri. Personal am văzut patru fenomene OZN, cu certitudine extraterestre. La trei observaţii OZN am fost atenţionat de alţi martori oculari. Iar în privinţa acuităţii oculare, nu am avut niciodată  probleme. Puteam să disting componentele unui stâlp metalic, amplast la sute metri depărtare.

În cele ce urmează, mă voi referi la „spectacolul ozenistic” ce a  avut loc în noaptea de 22/23 august 1980, în Curbura Buzăului. Fenomenul a fost observat de numeroşi martori oculari, cu aproximaţie  între orele 1,30 şi 4,45. Eram cu un grup de copii, antrenaţi într-o misiune specială. Copiii erau cazaţi într-o clădire situată la circa 30 m de hotelul de interes local, în care eram cazat eu. Pe 22 august au sosit şi părinţii copiilor, care s-au cazat la acelaşi hotel.

În noaptea de 23 august, pe la ora 1,30, o fată s-a trezit, și privind pe fereastră, a văzut un OZN lenticular. Le-a trezit  şi pe celelalte fete şi au ieşit afară. Au văzut atunci că mai era pe cer un OZN mai mare. Au dat alarma în hotel. M-au trezit aruncând cu pietricele în geam,  strigând „OZN-uri!”

Am ieşit din hotel, laolaltă cu vreo 20 de persoane ce se aflau cazate acolo. Pe cer era un OZN mare, portocaliu, sub formă de trunchi de con cu baza mare în sus. În treimea superioară gravitau de la dreapta spre stânga scântei colorate în roşu şi în verde. La dreapta, jos, deasupra unui deal era un OZN portocaliu de formă lenticulară, ce părea a fi în dificultate. Cădea spre coama dealului, pendulând ca o fruznă ce cade din copac. Când era să se izbească de deal, lumina portocalie devenea brusc mai intensă, se ridica pe verticală, stătea căteva momente la punct fix, după care începea iar să cadă spre muchia dealului. (Foto 2, fenomen OZN reconstituit.)

foto 2

 

Am privit acest „spectacol ozenistic” vreo douăzeci de minute, după care, obosit fiind, m-am dus la culcare. Am aflat dimineaţă de la câteva  persoane care nu dormiseră în noaptea aceea, că fenomenul a durat cu aproximaţie până la ora 4,45. OZN-ul lenticular s-a redresat, a pornit pe diagonală spre nava-bază, s-a contopit cu ceasta şi nava a accelerat pe diagonală ascendentă, dispărând în imensitatea boltei cereşti.

Trebuie să fac câteva precizări asupra observării fenomenului. Nici unul dintre localnici nu a văzut OZN-urile. Ei dormeau duşi în acel moment. Un sătean în vârstă din Scăieni, sat situat la câţiva kilometri depărtare, a declarat unui ziarist câţiva ani mai târziu că a văzut OZN-urile, dar i s-a spus că era o aplicaţie militară cu elicoptere. La rândul meu, deşi aveam aparat de filmat şi aparat de fotografiat profesionale, deşi aveam peliculă belgiană de sensibilate ridicată, nu am filmat sau fotografiat fenomenul. Pur şi simplu informaţia cerebrală de a face acest lucru dispăruse. La fel s-a întâmplat şi în celelalte trei cazuri de evoluţii OZN, la care am asistat. Este posibil ca asta să fie explicaţia penuriei de imagini fotografice şi filmate credibile despre OZN-uri.

A două zi de dimineaţă am pornit împreună cu trei colaboratori, pe dealul deasupra căruia se aflase OZN-ul în dificultate noaptea trecută. Ajungând la faţa locului, am cerut unui colaborator să fotografieze tot ce se va întâmpla.

Am văzut rostogolindu-se prin iarbă o sferă argintie, puţin mai mică decât o minge de tenis. Când am vrut să o filmez, obiectul mi-a atins piciorul stâng.  S-a iscat o flamă şi am simţit un şoc electric la mâna stângă, în care ţineam aparatul de filmat. Concomitent s-a iscat un vârtej de aer, ce ne-a trântit la pământ. Pantalonii mei au plesnit la cusături în urma presiunii interioare generate de aer. Fotografia (foto 3) a fost realizată de colaboratorul meu, înainte să cădem toţi patru la pământ. Braţul stâng, în care ţineam aparatul de filmat („radiografiat” după cum se vede pe fotografie), nu s-a vindecat total nici până azi. Ce era acea sferă argintie? O formă necunoscută de fulger globular sau un obiect scăpat de OZN-ul lenticular?

foto 3

 

Către prânz a sosit un „tovarăş” de la Bucureşti, într-o maşină de teren Aro. A cerut să spun celor care au văzut OZN-urile, că ar fi fost vorba de o aplicaţie militară cu elicoptere. „Dacă dumneata îi crezi idioţi pe toţi martorii oculari, spune-le dumneata acest lucru!” – am replicat eu cu năduf.

Fenomenele OZN sunt mai numeroase decât îşi închipuie multă lume. Observarea lor este problematică. Câţi dintre noi scrutează cerul 24 de ore din 24? Nimeni. Iar dacă extratereştri recurg la telepatie ca să blocheze temporar informaţia de a fotografia sau filma OZN-uri, este de presupus că în cazuri mai speciale, pot să inducă temporar informaţia să nu privim spre bolta cerului. Cât despre aparatura radar aflată în uz curent, blocarea undelor electromagnetice emise de radar este o joacă de copii pentru extratereştri.

 

În curând vom publica săptămânal un serial despre OZN-uri şi extratereştri, cu informaţii ferme provenite de la cercetători militari credibili şi oficiali guvernamentali din câteva state. Vom aborda, fără prejudecăţi, fenomenul OZN şi problema extratereştrilor în Jurnal paranormal şi în Forum Jurnal paranormal.

 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.