Istoricul antic, Herodot: dacii sunt cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Istoricul antic Herodot (484 î.e.n. – 425 î.e.n.).

Revin asupra unei informații scrise de preotul cercetător istoric, Dumitru Bălașa, în cartea sa, Roma Veche: În anul 305, Galer I a desființat Imperiul Roman și a înființat Imperiul Dacia Mare, ce ținea din Asia Mică până în Iberia. Este o realitate necunoscută istoricilor, deși ea apare documentar (vezi și Lactantius și Eusebiu).”

Conform datelor transmise posterității de către istoricul latin Lactantius (240 – 320 e.n.), contemporan cu Galerius, împărații daci din Roma Italică se purtau fără menajamente față de populația romană. De pildă, împăratul Galerius Maximianus ”a tratat cetățenii romani cu o cruzime exemplară, așa cum cuceritorii îi tratează pe cuceriți, totul în numele aceluiași tratament pe care victoriosul Traian l-a aplicat cu două secole înainte poporului lui dac”. 
(Sursa: Enciclopedia Wikipedia) A se vedea în cest sens și articolul din JP, întitulat Roma italică este un toponim de obârșie dacică. Ce spune o veche cronică rusească. A existat Imperiul Dacia Mare?

Din cauza unor împrejurări nefaste, românii au fost obligați de-a lungul secolelor de către politicieni corupți să-și aduleze dușmanii, ce i-au cotropit și le-au jefuit țara. O expresie a lipsei de curaj a poporului român, se regăsește și în versurile imnului de stat al României:

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

Este o probă crasă de lașitate în ce privește acceptarea unui cotropitor al neamului, drept strămoșul” poporului român, idee perpetuată de politicieni repetenți la istorie, din Parlamentul României. Împăratul Traian, de origine spaniolă, a pornit cele două războaie împotriva Daciei în scop de jaf, pentru că Imperiul roman era în stare de faliment. A jefuit poporul dac de 1.655 tone de aur, 3.310 tone de argint și de alte nenumărate bogății. Potrivit relatării lui Criton, participant la războiul pornit de Traian împotriva Daciei, Puternicul Traian a adus romanilor 1.655.000 kg de aur, o cantitate dublă de argint, în afară de lucruri scumpe, depăşind orice preţuire.” Cantitatea de aur și argint jefuită de Traian în Dacia, indicată de Criton, este cea declarată în mod oficial; la care se adaugă aurul și argintul dosit de fiecare ostaș roman. În plus, dacii au suportat costul întreținerii armatei romane timp de 165 ani, ce  a staționat în Dacia, care echivalează la cursul actual peste 8 miliarde dolari, fără a mai pune la socoteală și alte beneficii încasate de romani, din sudoarea străduinței poporului dac.

Traian a distrus prin vicleșug (a se citi prin trădare) forța militară a Daciei, care era cea mai puternică stavilă ce se afla în calea tăvălugul națiilor migratoare din Asia, ce se pregătea a se rostogoli asupra națiunilor europene. Ca strateg militar, Traian era animat doar de ideea jafului la drumul mare. Traian nu a fost strămoșul românilor, ci al conchistadorilor spanioli, ce au jefuit și distrus civilizații din America Centrală. Dar istoria nu iartă. Cenușa sa, ce se afla într-o urnă la un muzeu din Spania sa natală, a fost aruncată la gunoi de către un muzeograf mai puțin școlit, care crezuse că în urnă era praf adunat de secole…

Matriță din bronz, găsită la Sarmizegetusa Regia. Recuperarea a fost posibilă datorită străduinței lui Vladimir Brilinsky, administratorul cetății dacice. Obiectul istoric antic este evaluat la peste un milion euro.

 

Prin versurile incluse în imnul național, continuă inducerea în subconștientul românilor a ideii preamăririi celor care ne-au ucis strămoșii, ne-au jefuit țara și ne-au umilit.

Marele istoric antic, Herodot, spunea că dacii sunt cei mai drepți și mai viteji dintre traci. Treziți-vă, români, din somnul letargic în care ați fost cufundați de către inamicii voștri! Nu uitați că sunteți urmașii vitejilor daci și ai Imperiului Dacia Mare, ce a fost condus de la Roma de împărați daci. Luați atitudine împotriva celor care falsifică istoria națiunii noastre. Și luați aminte: de noi depinde revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA, ca să scăpăm de umilințele pe care le avem de îndurat din partea unor politicieni și a populațiilor vest-europene, din cauza confuziei dintre termenii rom, român și România.

Săptămâna viitoare, Jurnal Paranormal vă propune un articol despre astronave extraterestre reale.