Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Masele plastice – otrava noastră cea de toate zilele

Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a luat inițiativa de a interzice ftalaţii şi bisfenol A la fabricarea obiectelor din materiale plastice de uz curent, pentru a se reduce contaminarea organismului uman cu acești compuși chimici periculoși, ce provoacă leucemie, cancer, astm, malformaţii congenitale și îmbătrânirea prematură a creierului. Masele plastice elimină ftalați și bisfenol A în mediul ambiant, otrăvind solul, subsolul, aerul pe care îl respirăm, apele de suprafață și cele din pânze freatice, pătrunzând în sângele tuturor viețuitoarelor terestre. 

Dr. Ruth Lathi, coordonatorul studiului prezentat la Conferinţa Societăţii Americane pentru medicină reproductivă din Boston (SUA).

Oamenii de știință au constatat că expunerea la bisfenol A şi ftalaţi provoacă și avort spontan. Femeile care au un nivel ridicat de bisfenol A în sânge prezintă cu 80% mai multe riscuri de a suferi un avort, potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Stanford din California (SUA). "Până la noi studii, femeile ce s-au confruntat cu avorturi inexplicabile ar trebui să evite expunerea la BPA, pentru a se înlătura orice factor de risc potenţial. Evitaţi gătirea alimentelor sau încălzirea acestora în recipiente din plastic, deoarece aceste substanţe chimice se eliberează mai uşor la temperaturi mai mari", avertizează dr. Ruth Lathi, coordonatorul studiului prezentat la Conferinţa Societăţii Americane pentru medicină reproductivă din Boston. (Sursa: dailymail.co.uk).

Produsele din materiale plastice se descompun la căldură și sub acțiunea valurilor. Perioada de descompunere a deșeurilor din mase plastice pe cale naturală, a fost estimată greșit la peste 500 ani. Recent s-a observat că plasticul se descompune la temperatura aerului, începând cu 30 grade C. Prin descompunerea sa, perturbă grav ecosistemele terestre și marine. Ne  putem aștepta în viitorul apropiat la o catastrofă biologică. Toate plajele Pământului sunt deja infestate cu bisfenol A. Lucrurile de uz curent realizate din materiale plastice, îmbrăcămintea din fibre sintetice, încălțămintea - chiar și cea confecționată din piele de către firmele de prestigiu, sunt toxice pentru ființa umană. Pentru a grăbi procesul de tăbăcire al pielii, în prezent se utilizează crom trivalent. La căldura corpului uman, cromul trivalent se transformă în periculosul crom hexavalent, ce este deosibit de toxic.

Pe toate continentele Pământului s-au adunat munți de deșeuri din materiale plastice, ce elimină substanțe chimice toxice în mediul ambiant, sufocând viața de pe planeta noastră

Munți de deșeuri din materiale plastice sunt împrăștiate pe toate continentele Pământului și elimină substanțe chimice toxice în pământ și în atmosfera terestră.

 

Milioane de oameni sărmani trudesc zi de zi la colectarea deșeurilor din materiale plastice, pentru reutilizare industrială.

 

O parte din sărăcia speciei umane. În acest timp se fac cheltuieli aberante pentru înarmare, cu scopul de a ucide populația terestră.

 

Fără cuvinte.

 

Deșeurile din materiale plastice adunate din gropile de gunoi sunt stocate în baloturi și utilizate în industria textilă.

 

Prelucrarea industrială a deșeurilor din materiale plastice.

 

Îmbrăcăminte toxică, confecționată din deșeuri de materiale plastice.

 

Produse de uz curent din deșeuri de materiale plastice, ce conțin substanțe chimice toxice pentru organismul uman și pentru mediul ambiant.


Chimicalele utilizate la fabricarea fibrelor sintetice cauzează probleme grave de sănătate. Pe lângă distrugerea sistemului imunitar, induc dezechilibre hormonale și diverse forme de cancer. Formaldehida ce este folosită pentru prevenirea decolorării imprimeurilor, a fost inclusă de către Organizația Mondială a Sănătății pe lista substanțelor cancerigene.  

Imprimeuri din deșeuri de materiale plastice – un pericol în plus pentru sănătatea copiilor

Este cunoscută importanța vitaminei D în procesele fiziologice ale organismului uman. Vitamina D este extrem de importantă pentru  absorbția și metabolismul calciului și fosforul la copii. Sinteza vitaminei D are loc sub acțiunea razelor solare. Din acest motiv este denumită și vitamina soarelui”. Prin diversitatea costumelor de plajă pentru copii,  realizate din materiale sintetice și colorate industrial cu substanțe chimice nocive, prin care este obturat contactul direct dintre razele solare și piele, se pune în pericol real sănătatea copiilor.

În loc să lăsăm copiii să se joace dezbrăcați la plajă, ca să expună pielea la soare pentru asimilarea vitaminei D, necesară sănătății și vieții umane, copiii sunt încotoșmănați ca să fie în ton cu moda”. Dintr-un capriciu ce ține de psihologia îndoielnică a speciei umane, noi compromitem iremediabil  sănătatea copiilor noștri.

Obiecte de uz curent din materiale plastice prezintă un înalt grad de toxicitate pentru specia umană

Folosirea maselor plastice în locuințe, în locuri publice și în spații profesionale este o idee greșită, tipic masculină. Majoritatea femeilor nu ar fi fost de acord cu utilizarea unor materiale, a căror toxicitate pentru specia umană actuală și pentru generațiile viitoare ale omenirii nu a fost deloc cercetată. Industria materialelor plastice urmărește numai profitul comercial, fără să țină cont de urmările nefaste pentru sănătatea populației, ce rezultă în urma folosirii obiectelor fabricate. 

Conducte și robinete pentru apă potabilă din materiale plastice, ce ne otrăvesc zilnic prin eliminarea substanțelor chimice cauzatoare de boli, adesea letale. 

 

Veselă din materiale plastice, ce conține substanțe chimice cancerigene.

 

Recipiente toxice din plastic pentru apă potabilă și alte lichide, ce le consumă omenirea.


La care se adaugă substanțele chimice nocive din perdele și draperii, din tapițerii, din preșuri și covoare fabricate din deșeuri de materiale sintetice, din tapete lavabile cu suprafață din plastic, etc.

Infestarea apelor Pământului cu deșeuri toxice din materiale plastice

Toate apele planetei noastre sunt infestate de substanțe chimice toxice, degajate de deșeuri din materiale plastice. Mările și oceanele Terrei sunt sufocate cu deșeuri, fenomen distructiv ce va duce în viitorul foarte apropiat la o catastrofă biologică de proporții. În loc să încerce să remedieze problema iscată din neglijență speciei umane, o parte din omenire se pregătește să părăsească Pământul, în căutarea unei planete mai curate pe care să o infesteze cu dejecții, asemănător cu planeta noastră. 

 

Apele Pământului sunt poluate peste limita saturației cu deșeuri din materiale plastice, ce se descompun eliberând în mediul înconjurător substanțe chimice toxice pentru viața terestră.

 

Apele râurilor sunt sufocate cu deșeuri din materiale plastice.

 

Pești morți în urma poluării apelor cu substanțe chimice, provenite din deșeuri de materiale plastice.

 

Vitele se adapă cu apă poluată cu substanțe chimice toxice, din deșeuri din materiale plastice. 

 

Porcii scurmă după hrană prin deșeuri din materiale plastice.

 

Produse alimentare pe care le consumăm zilnic, infestate cu diverse substanțe chimice toxice din deșeuri de materiale plastice și cu bacterii patogene.

 

Apa este vie, noi o ucidem prin poluare

Oameni de știință japonezi au dovedit prin cercetări experimentale, că apa este vie și are memorie ce poate fi influențată benefic de către ființa umană. Memoria apei poate fi structurată în bine sau în rău de către ființa umană, potrivit cu gândurile sale. Apa preia gândurile noastre și se comportă în consecință. În acest sens, apele de izvor se pot constitui în viitoarele medicamente fără efecte secundare în plan organic. A se vedea și articolul apărut în Jurnal  Paranormal, intitulat Apa este vie, noi o ucidem prin poluare.

Ravagiile făcute de materiale plastice asupra sănătății omenirii

Întrucât organismul uman este constituit în proporție covârșitoare din apă – creierul conține în structura sa circa 70 - 80% din acest lichid vital - particule de microplastic conținute în apă contaminează omul la nivel organic cu bisfenol A, ftalați și alte substanțe chimice toxice și cancerigene. Creierul este cel mai expus organ degradării biologice, cauzate de efectele distructive ale substanțelor chimice din deșeurile de materiale plastice. După estimări făcute de Organizația Mondială a Sănătății, din cauza poluării mediului ambiant, unul din 5 vest-europeni necesită deja tratament psihiatric. În România situația este mult mai gravă: 25% dintre români ar trebui să beneficieze de tratament într-o clinică de boli nervoase. Paradoxal, cei aproximativ 25% români cu probleme psihice în loc să vadă de treburile lor domestice și profesionale, se lansează în agresarea altor semeni, inclusiv asupra mediului care le întreține viața. Neglijează, în necunoștință de cauză, informația genetică despre sine atașată conștiinței  noastre, ce ne însoțește dincolo de moartea terestră. A se vedea și  articolul Plecarea noastră în eternitate – o renaștere sub alt Soare?

Efectul Rudan se reduce dramatic la speciile terestre

Efectul Rudan descoperit de autor în primăvara anului 1965, reflectă nivelul funcțiilor fiziologice ale organismelor vii. Relevă totodată, orice modificare energetică ce apare în funcțiile biologice. De la începutul anilor 80 se constată că efectul Rudan se reduce dramatic la organisme vii terestre, dovadă concretă a declinului galopant al funcțiilor organice sub influența poluării planetei noastre. (Date  despre acest fenomen veți găsi în articolul din Jurnal Paranormal, intitulat Detalii asupra efectului bioenergetic Rudan).

Trebuie să abordăm cu responsabilitate acțiunile noastre zilnice față de mediul în care trăim și să încercăm, în limita posibilităților, să reparăm ce am stricat în structura planetei noastre. Pentru acest lucru este necesar să ne privim dezbrăcați și fără farduri în oglindă; și să ne întrebăm dacă suntem mulțumiți cum am ajuns să arătăm fără accesoriile ce ascund defectele noastre fizice, care se înmulțesc pe zi ce trece. Analizați-vă și trageți învățăminte după aspectul vostru fizic. În zadar tindem să cosmetizăm realitatea, ce se degradează în permanență  în cauza poluării planetei, dacă nu luăm măsuri ferme pentru îndreptarea situației în care a ajuns Pământul, din vina noastră exclusivă.

Potrivit concluziilor unui grup de experți prezenți la Congresul Internaţional de Geologie din Cape Town (Africa de Sud), din inițiativa nefastă a omului au fost poluate apele Pământului cu atât de multe deșeuri din materiale plastice, încât particule de microplastic se vor găsi și în fosile pe care le vor descoperi generaţiile viitoare. (Sursa: The Guardian). Organizația Mondială a Sănătății estimează că din cauza poluării solului, a subsolului, a apelor de suprafața, a rezervelor de ape freatice, a aerului pe care îl respirăm, în viitorul apropiat unul din trei pământeni va fi bolnav de cancer. Este o prezumție oficială, optimistă. În realitate, după cum merg lucrurile pe planeta noastră sub administrație masculină, în viitorul apropiat există șansa ca unul din trei semenii să nu aibă cancer. În timp ce problema dăinuirii generațiilor viitoare ale omenirii pe Pământ este pusă sub semnul întrebării, politicieni cu minți tulburi ce se află la conducerea unor state militarizate se ocupă cu perfecționarea armelor, ce devin din ce în ce mai ucigătoare și mai costisitoare, pentru a purta războaie în cadrul speciei umane. Beligeranța omenirii este cauzată de impulsul psihologic masculin, cuibărit din vremi ancestrale în subconștientul uman, intensificat de poluarea excesivă a planetei noastre, ce afectează funcțiile cerebrale și duce la ură irațională între semeni. Ce este de făcut pentru remedierea acestei calamități, provocată cu bună știință de specia umană masculină, ce ne otrăvește la propriu viața zi de zi? Citiți articole publicate în Jurnal Paranormal și veți înțelege ce trebuie făcut.

(Pentru acest articol au fost folosite fotografii existente pe internet.)

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.