Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Matriarhatul – o șansă pentru salvarea speciei umane de la dispariție

A fost o perioadă în Istoria omenirii în care nu erau războaie regionale și mondiale, cu milioane de victime nevinovate și cu distrugeri iraționale de bunuri produse prin inteligența și eforturile fizice ale unei mase largi de pământeni. A existat o epocă istorică în care era asigurat un climat favorabil dezvoltării civilizației omenirii, în mod pașnic și prosper. Era epoca matriarhatului, în care femeile conduceau planeta noastră. În matriarhat, femeile dețineau prerogative de conducere ale societății umane; iar armele pe care le dețineau, erau folosite pentru a ține cumpăna dreaptă între femei și bărbați. Cu alte cuvinte, pentru a disciplina masculi când aceștia erau pe cale să o ia razna. La finele epocii matriarhale au fost purtate războaie crâncene între femei și bărbați, aceștia din urmă considerând că puterea de decizie li se cuvine, întrucât dispuneau de mai multă forță fizică, în dauna informațiilor precare existe pe ”hard disk”-ul cerebral masculin. A se vedea și articolul: Imperii prospere și pașnice, conduse de femei, despre care istoricii nu vorbesc - publicat în JURNAL PARANORMAL.

Dovezi arheologice despre luptele purtate în anchititate de bărbați împotriva femeilor

Despre războiul declanșat de bărbați împotriva femeilor au rămas puține dovezi arheologice, care nu au fost distruse de bărbații aflați la cărma statelor. Pe friza Mausoleului din Halicarnas (353 î.e.n) sunt redate lupte crunte care au avit loc în antichitate între bărbați și femei, pentru preluarea puterii executive de către bărbați.

Imagini de pe friza de la Mausoleul din Halicarnas (353 î.e.n), una ditre cel șapte minuni ale lumii antice, pe care este redată lupta grecilor cu amazoanele. Conform lui Herodot, amazoanele după ce au fost învinse de greci, s-au refugiat în nordul Mării Negre. (Sursa: Enciclopedia Wikipedia). În urma unor cercetări arheologice internaționale efectuate în sudul Ucraniei, au fost descoperite mai multe necropole cu vechimea estimată la 4500 de ani, în care sunt înhumate femei luptătoare având armele asupra lor. Se confirmă astfel, că informațiile trasmise posterității de Herodot despre amazoanele de la Dunărea de Jos sunt adevărate. Și pe continentul Americii de Sud au existat așezări fortificate conduse de femei, care prezentau un nivel înalt de civiliație, pe care nu îndrăzneau să atace nici conchistadorii spanioli.

Sub raportul conexiunilor cerebrale, creierul feminin este mai performant decât cel masculin

Din punct de vedere structural, creierul feminin este mai evoluat (cu excepțiile de rigoare) decât creierul masculin. De pildă, în urma unor cercetări făcute la Universitatea Stanford (SUA), s-a demonstrat pe cale experimentală că detaliile-imagine stimulează la femei 9 centri nervoşi, dispuși în ambele emisfere cerebrale. În creierul masculin la analiza detaliilor-imagine se activează numai 2 centri nervoşi, într-o singură emisferă cerebrală. În creierul feminin există mai multe conexiuni și mai solide între cele două emisfere cerebrale decât în cel masculin. Experimentele efectuate la City University of New York, au arătat că bărbaţii întâmpină dificultăţi în a percepe corect culorile galben, verde şi albastru. Profesorul care a condus studiul, dr. Israel Abramov, afirmă că diferenţele înregistrate sunt la nivelul creierului uman. Totodată, s-a descoperit că femeile au capacitatea de a memora mai multe detalii decât bărbaţii. Alt studiu, publicat în jurnalul ştiinţific Biology of Sex Differeces, relevă faptul că femeile au simţul auzului, simțul gustului și simţul mirosului mai fine decât ale bărbaţilor. De exemplu, o femeie din Scoţia, Joy Milne, poate diagnotica după miros maladia Parkinson - lucru confirmat de cercetătorul dr. Tilo Kunath, de la Universitatea din Edinburgh. (Sursa: BBC). Prin urmare, a fost demonstrat pe calea cercetării științifice, că femeile sunt mai bine dotate din punct de vedere cerebral, sunt mai inteligente și abile decât bărbații, putându-se vorbi chiar de două specii diferite.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Harvard au ajuns la concluzia, că porțiuni din lobul frontal – responsabile cu luarea deciziilor și rezolvarea problemelor curente - și cortexul limbic ce se implică în reglarea emoțiilor, sunt mai extinse la femei decât la bărbați. Iar zona creierului ce ține de memoria pe termen scurt și orientarea în spațiu este considerabil mai vastă la femei. (Sursa: New Scientist). Evident, că nu toate femeile folosesc dotarea lor genetică la parametri optimi; și aici intervin tare neurologice, educație deficitară sau lenea cerebrală ancestrală.

Shakuntala Devi, supranumită computer uman.

Creierul feminin este capabil de adevărate miracole datorită conexiunilor sale neuronale. De pildă, indianca Shakuntala Devi, a fost supranumită computer uman pentru capacitatea extraordinară a creierului său. În anul 1980, i s-a pus întrebarea la Imperial College din Londra, cât face 7686369774870 înmulțit cu 2465099745779. A răspuns în 28 de secunde: 18947668177995426462773730. Cele 28 secunde au inclus calculul și răspunsul la întrebare. Iar în anul 1988, Shakuntala Devi fost testată de profesorul de psihologie dr. Arthur Jensen, de la Universitatea din California. Printre alte teste, a fost întrebată cât face radical din 61629875, sau să afle ce număr ridicat la puterea 15, face 170859375. Ea a calculat mai repede, decât a reuşit profesorul Jensen să copieze răspunsurile date de computer. A se consulta și articolul Miracole ale creierul uman, apărut în JURNAL PARANORMAL.

Diferențe semnificative în favoarea femeilor se înregistrează și la comunicare verbală. Femeile sunt mai pricepute să comunice verbal cu interlocutori femei și bărbați. Femeile care au suferit un atac vascular cerebral își recapătă funcțiile vorbirii mai rapid decât bărbații în aceeași situație.

Există diferențe neuroanatomice certe intre femei și bărbați. Femeile folosesc ambele emisfere ale creierului când vorbesc și procesează informații orale, în timp ce bărbații se folosesc de o singură emisferă. Din perspectivă patologică, bărbații suferă în număr mare de autism, dislexie, schizofrenie, sindromul Tourette, deficit de atenție. (Sursa: Dr. Margaret McCarthy, Universitatea Maryland, Baltimore).

Papa Paul al II-lea.

Papa Paul al II-lea a emis ipoteza potrivit căreia Dumnezeu ar putea fi femeie. Femeile dau naștere vieții; bărbații o distrug prin războaie și poluarea mediului înconjurător. Omenirea este în acest sens în contradicție cu legile firii. În cadrul speciilor de animale sociale, femela are rol conducător iar masculii se ocupă de protejarea familiei. La elefanţi, lei, bizoni, lupi, mistreţi, hiene, manguste, lemurieni, orci, etc., femela alfa este cea care conduce turma, pentru că beneficiază inteligență şi simţ responsabil faţă de familie, superioare masculilor. Caii eliberați în sălbăticie se constituie în herghelii conduse de femele. Femele din regnul animal au creierul mai dezvoltat decât masculii. De exemplu, neocortexul responsabil cu funcții superioare cognitive are un volum mai mare la femele decât la masculi.

Bărbații continuă războiul împotriva femeilor prin varii mijloace grosiere sau vădit sofisticate. De pildă, bărbații a decretat că religiile sunt apanajul lor, în dauna adevărului universal. Au născocit în Evul mediu un ”dumnezeu” masculin sub formă unui bărbat bătrân (cu necesități biologice specifice rasei umane!), răzbunător, căruia trebuie să te supui necondiționat, care locuiește în ”cer”. În realitate ”cerul” invocat de religii nu există, Universul fiind nemărginit. În Univers există mii de miliarde sisteme solare, în jurul cărora gravitează miliarde planete pe care există civilizații superioare civilizației actuale terestre. A se vedea și comunicatul făcut de NASA în acest sens.

Apetitul unor bărbați pentru a purta straie femeiești și să declare cu de la sine putere că sunt reprezentanții lui Dumnezeu pe Pământ, este un obicei anacronic al speciei umane masculine. De la un timp, prelații ortodocși au deprins obiceiul de la politicieni, să dea pe față cu fond de ten și pe gene cu rimel și să-și vopsească sprâncenele, părul și barba, pentru a arăta mai virili. Ce are a face virilitatea masculină, cu credința în Dumnezeu? În Evul mediu, inchiziția dictată de papi în numele creștinismului, dintre care cei mai mulți nu credeau în Dumnezeu (a se vedea în acest sens și Enciclopedia Catolica), a dus la uciderea prin arderi pe rug a zeci de mii de femei nevinovate.

Patriarhul Daniel, înzorzonat cu straie cusute cu perle și fir din aur, purtând nenumărate bijuterii, a dat și el în patima politicienilor. A pus cu nemiluită fond de ten pe față, și-a vopsit sprâncenele ca să pară mai viril, a aplicat un machiaj grosier pe mustăți, barbă și perciuni. Cum se împacă chipul său sulemenit, cu modestia de care ar trebui să dea dovadă un patriarh creștin?

Cultul moaștelor – în fapt, resturi biologice intrate în putrefacție ale unor muritori - de pe urma căruia Biserica ortodoxă câștigă anual milioane de euro exploatând naivitatea enoriașilor, constituie un mijloc suprem de îndobitocire a populației umane. Prelații care fac aceste afaceri nu cred în adevăratul Dumnezeu; altfel le-ar fi fost teamă să înșele credincioșii.

Medicamente produse de Industria farmaceutică sunt testate numai pentru bărbați

Cercetări recente realizate de neurologi, relevă că medicina viitorului va trebui să elaboreze medicamente separate pentru bărbați și pentru femei, din cauză particularităților genetice cerebrale și a modului diferit de procesare a substanțelor chimice. S-a descoperit că unele antibiotice, de pildă, pot vindeca bărbații dar în cazul femeilor au efect nul sau negativ. O echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din SUA, ce a efectuat studii asupra 3000 de pacienți, a dovedit diferențe surprinzătoare în procesul îmbătrânirii inimii la femei și la bărbați. În cazul bărbaţilor, muşchiul cardiac ce înconjoară ventricolul stâng creşte şi se subţiază odată cu înaintarea în vârstă, în timp ce la femei dimensiunile aceluiași mușchi rămân neschimbate sau se diminuează. “Rezultatele obţinute sunt o demonstraţie frapantă a conceptului că bolile cardiace pot avea diferite fiziopatologii la femei şi bărbaţi, ceea ce înseamnă că au nevoie de tratamente adaptate care să abordeze aceste diferenţe biologice importante”, a declarat cercetătorul João Lima, de la Universitatea şi Şcoala de Medicină Johns Hopkins. (Sursa: Mail Online). În concluzie, reacția la medicamente este diferită la femei și bărbați, diferențele neuroanatomice influențând eficiența și efectele adverse ale medicamentelor. De ce tac femeile? Mă refer la femei înțelepte care nasc copii, îi cresc și îi educă ca să asigure viitorul speciei umane pe Pământ.

Machiaje și articole de parfumerie, otrăvesc femeile

Se știe că organismul uman absoarbe prin piele circa 60% din substanțele ce se depun pe suprafața sa. Potrivit unei estimări făcute de Grupul de Activități pentru Mediu din SUA, din cele aproximativ 10.500 substanțe chimice care intră în compoziția produselor cosmetice, numai 11% au fost testate și declarate cam cu jumătate de gură de către producători, inofensive pentru sănătatea omului. Restul de chimicale nu au fost testate și reprezintă un pericol potențial cotidian pentru specia umană, îndeosebi pentru femei. A se vedea în acest sens și articolul din JURNAL PARANORMAL, intitulat: Produsele cosmetice – un cocktail mortal de chimicale.

Rolul mass-media în spălarea creierelor femeilor

Întrucât mijloacele de comunicare în masă sunt conduse îndeobște de bărbați, aceștia dețin controlul și asupra mijloacelor subliminale folosite în mass-media, pentru abaterea atenției femeilor de la problemele importante ale omenirii. Rolul mass-media în acest caz este de spălare a creierelor femeilor și atragerea lor nu spre dezvoltarea cerebrală cum ar fi firesc, ci spre nimicuri: machiaje toxice, parfumuri, modă, injecții cu botox care le paralizează mușchi faciali și le desfigurează chipul, etc. Se face reclamă în mass-media la sâni implantați cu silicon, la mărirea feselor posteriorului, la lungimea picioarelor. În privința inteligenței femeilor și cum poate fi fructificat acest tezaur fabulos - tăcere pe toată linia. În patriarhat nu se discută aceste probleme; în patriarhat se poartă măști controversate peste orificiul bucal și se merge mai departe în pas de front spre buza prăpastiei.

Vasile Rudan

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.