CUPRINS | DESPRE AUTOR | ABOUT THE AUTHOR | REDACȚIA | CONTACT
În prezent, omenirea trece printr-o o criză profundă în cadrul speciei sale. Potrivit observaţiilor făcute de-a lungul istoriei şi preistoriei, dominaţia bărbaţilor la conducerea Terrei trebuia să înceteze de milenii. Morminte găsite pe teritoriul Ucrainei, datând de peste patru milenii, sunt fără echivoc: femeile deţineau prerogative de conducere a societăţii şi au fost îngropate cu arme, iar bărbaţii au fost înhumaţi cu podoabe, în morminte separate. La fel stăteau lucrurile şi cu amazoanele de la Dunărea de Jos şi cu amazoanele din pădurile ce mărginesc fluviul Amazon, din America de Sud. Fluviul sud-american, cu cel mai vast bazin hidrografic de pe Terra, poartă numele femeilor luptătoare şi conducătoare ce stăpâneau un imperiu despre care nu se mai vorbeşte. De-a lungul timpului, bărbații au trasformat și zeitățile feminine în zeități masculine, fără ca acest lurcru să fie amendat de către femei.
Din punct de vedere funcţional, creierul feminin este diferit de creierul masculin. Diferența este atât pronunțată, încât după opinia unor neurologi s-ar putea să fie vorba de două de specii umane diferite. De pildă, în urma unor cercetări făcute la Universitatea Stanford (SUA), s-a demonstrat pe cale experimentală că detaliile-imagine stimulează 9 centri nervoşi la femei, dispuşi în ambele emisfere cerebrale. La analiza detaliilor-imagine, în creierul masculin se activează numai 2 centri nervoşi, într-o singură emisferă cerebrală. În creierul feminin există mai multe conexiuni între cele două emisfere cerebrale, decât în cel masculin. Experimentele efectuate la City University of New York, au arătat că bărbaţii întâmpină dificultăţi în a percepe corect culorile galben, verde şi albastru. Profesorul care a condus studiul, Israel Abramov, afirmă că rezultatele cercetării nu pot fi explicate prin structura ochiului. Diferenţele înregistrate sunt la nivelul creierului. Totodată, s-a descoperit că femeile au capacitatea de a memora mai multe detalii decât bărbaţii.
Alt studiu, publicat în jurnalul ştiinţific Biology of Sex Differeces, revelă faptul că femeile au simţul auzului, simţul mirosului şi al gustului mai fine decât ale bărbaţilor. Papa Paul al II-lea a emis ipoteza potrivit căreia, Dumnezeu ar putea fi femeie.
Dominaţia bărbaţilor a transformat planeta într-un câmp de luptă perpetuă pentru putere şi subordonare, fără responsabilitate pentru generaţiile viitoare.În goana lor după putere politică şi economică, au infestat radioactiv, chimic şi bacteriologic solul, subsolul, apele de suprafaţă şi subterane, aerul, eludând astfel dreptul generaţiilor viitoare la existență. Prin manipularea mass-media mondială, conducătorii bărbaţi au redus femeia la un simplu obiect sexual, privând-o de prerogativele fireşti de conducere a societăţii. Pierdem astfel, în deosebi în lumea islamică, un tezaur de inteligență feminină care ar pune punct războaielor, poluării mediului și ar putea să propulseze omenirea spre culmile progresului mental, științific și tehnologic.
NASA folosește prioritar numai inteligența masculină, cu tarele ei, la proiectarea, lasarea și urmărirea tehnologiei terestre în spațiul cosmic. În cazul de producerii unor accidente în spațiul extraterestru, bărbații aflați la pupitrul lansării astronavelor trebuie să ia decizii rapide cu scopul de a preveni dezastrele, decizii pentru care nu sunt dotați din punct de vedere biologic. Urmările acestui lucru se văd cu prisosință: „cucerirea” cosmosului se desfășoră mult prea lent, cu accidente în care pier cosmonauți și se cheltuiesc de-a surda miliarde de dolari.
![]() |
La pupitrele de urmărire a evoluțiilor navelor cosmice terestre, se află numai bărbați. |
![]() |
Lansarea navetei spațiale Challenger, cu viciile tehnice aferente. |
![]() |
Explozia navetei spațiale Challenger. Șapte cosmonauți morți și 5,5 miliarde dolari pagube materiale. |
Efectele negative ale acestei stări de fapt se constată, cu pregnanţă, în unele ţări care au anulat prin religie dreptul femeilor de a participa decizional la viaţa societăţii. Omenirea a rămas la acest capitol în contradicţie cu legile firii. La animale sociale, femela conduce familia. La elefanţi, bizoni, lei, lupi, mistreţi, hiene, manguste, lemurieni, orci, etc., femela are rol conducător iar masculii se ocupă de protecţia familiei. Pe parcusul migraţiei anuale ale turmelor de elefanţi prin deşertul Namibiei, de pildă, cea mai bătrână femelă conduce turma pentru că beneficiază de memorie, simț de orientare şi simţ respnosabil faţă de familie superioare masculilor.
În cadrul speciei umane, superioritea creierului femenin este trecută sub tăcere. Funcționează, împotriva firii, cutuma superiorității masculine prin forță fizică. Până la dezastrul final al omenirii.