Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Paranormal și “paranormali”

Un fost colaborator s-a simțit ofuscat pentru faptul că noi am utilizat termenul paranormal, în anunțul postat pentru cursul nostru. Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române (DEX), editat de Academia Română, paranormal înseamnă un fenomen sau o manifestare ce există în afara a ceea ce este considerat normal. Redăm explicația dată în DEX: PARANORMÁL, -Ă, paranormali, -e, adj., s. n. (Fenomen, manifestare etc.) care se află în afară de ceea ce este normal. – Din fr. paranormal. Sursa: DEX '09 (2009). Prin urmare, expresia a fost folosită în mod corect.

Universul în care trăim este alcătuit dintr-un cumul de fenomene situate dincolo de frontierele cunoașterii, deci fenomene paranormale. Termenul paranormal  nu are nicio legătură cu persoanele labile din punct de vedere psihic, ce se dau în stambă pe la televiziunile noastre încercând să  păcălească telespectatorii cu demonstrații “paranormale”.  

Toate fenomenele din universul cunoscut sunt paranormale prin geneză și normale prin repetabilitate. Nici la ora actuală nu se știe ce este electricitatea, magnetismul, gravitația, etc., dar le folosim ca atare. Undele gravitaționale pe care oamenii de știință se străduiesc fără succes de ani de zile să le descopere, eu le pun în evidență operativ prin detecție extrasenzorială, deci printr-un procedeu bazat pe un fenomen biologic paranormal. La cursul din 3-5 octombrie a.c., voi arăta cursanților cum se realizează această performanță extrasenzorială.  

Este păgubos pentru progresul omenirii să nu disociem fenomene și simboluri pe care omul le-a folosit din vremi îndepărtate, de elucubrațiile unor semeni de-ai noștri. De pildă, simbolul zvasticii pe care l-a utilizat Germania nazistă – și care a fost interzis de reglementările unor foruri internaționale, este un însemn tracic și indo-europenii l-au folosit din cele mai vechi timpuri. În anii ’70, când am descoperit într-un sit arheologic din Curbura Buzăului negativul zvasticii realizat pe un os, ce a fost folosit la imprimarea ceramicii din epoca bronzului, am fost sfătuit să-l arunc pentru a nu avea complicații cu forurile de resort.

Zvastică pe monede din vechime.

Zvastica este semnul sacru al religiilor indo-europene. Reprezintă simbolistica regenerării eterne a naturii. Zvastica a fost folosită de indieni, traci, vikingi, celți, etrusci, greci. A fost descoperită de Heinrich Schliemann și în siturile  din Troia. 

Revenind la tema principală pusă în discuție, ceea ce ne diferențiază este faptul că unii dintre noi au energiile extrasenzoriale activate, iar alții le au în stare latentă în subconștient. Dar toți dispunem de energii paranormale ce pot fi activate. Deci nimeni dintre noi nu este mai paranormal decât altul. 

 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.