Partea invizibilă a omului, pe înțelesul tuturor

Am asistat la sesiuni de comunicări științifice, la care referenții au făcut inadvertențe majore pe tema biocâmpului uman, confundându-l cu aura”  marginală Kirlian. Efectul Kirlian nu este un element din structura biocâmpului, deși autori cu mai puțină aplecare pentru studiu și-au dat silința să-l promoveze drept biocâmp și să-l includă printre cele mai bine păstrate secrete ale omenirii. Drept care, încerc să lămuresc pe înțelesul tuturor, ce se înțelege prin biocâmp și cum ia naștere această enigmatică energie biologică.

Toate organismele vii sunt înconjurate de un câmp bioenergetic, generat de funcții organice și psihice. Energia produsă de componentele biologice ale organismelor vii, poate fi comparată cu vibrațiile produse de coardele unei harpe. De pildă, coarda Fa corespunzător acordată, va emite nota Fa. Din punct de vedere funcțional este la parametri optimi. Dacă va fi întinsă prea mult sau prea puțin, coarda Fa va emite vibrații cu frecvență mai mare sau mai mică, deci nu va funcționa la parametri normali. 

Ascultând cu atenție vibrațiile coardelor harpei, vom recunoaște sunetele emise de coardele Re, Mi, Fa, etc. Frecvențele vibrațiilor depind de o sumă de factori interni și externi. Factorii interni ce influențează funcționarea coardelor unei harpe: structura fizică a metalelor din care sunt realizate, grosimea, elasticitatea, uzura fizică și morală, etc. Factori externi: temperatura și umiditatea aerului ambiant, presiunea atmosferică, etc. Dacă se modifică unul sau mai mulți factori interni sau externi, coarda Fa, de exemplu, nu va mai emite vibrația corespunzătoare notei Fa. Deci din punct de vedere funcțional, nu va fi la parametri optimi. De pildă, dacă temperatura aerului va crește cu câteva grade C, coarda Fa se va dilata, frecvența vibrației se va reduce, amplitudinea va crește, iar sunetul pe care îl va emite va fi inferior notei Fa. Deci va apărea o perturbare funcțională. Toate cele 47 coarde ale harpei vor suferi dilatări și contractări neuniforme, în funcție de factorii enunțați. Dacă harpa va fi expusă la un curent de aer puternic, toate coardele vor vibra producând sunete specifice. Vibrațiile produse vor forma câmpul energetic al instrumentului muzical.

Câmpul energetic

Asemănător harpei, componentele organismelor funcționale mecanice, electromagnetice, electronice sau hibride emit o gamă largă de vibrații cu frecvențe variate, ce pot fi puse în evidență prin aparatură tehnică adecvată. Orice organism tehnic generează în jurul său o sumă de radiații rezultate din funcționarea componentelor sale, ce duc la formarea câmpului său energetic. Astfel, în jurul unui motor cu ardere internă,  bunăoară, se poate detecta câmp electrostatic, câmp magnetic, radiații calorice, radiații chimice, unde sonore, etc. Câmpul energetic se propagă omnidirecțional (în toate direcțiile) în spațiu, sub formă spectrală.

Ce este biocâmpul?

Organismul viu este înconjurat de asemenea de un câmp energetic, rezultat în urma funcționării componentelor sale organice. Biocâmpul unui organism viu este format din suma energiilor electrostatice, magnetice, radiațiilor calorice, radiațiilor chimice, undelor sonore, etc., peste care se suprapun undele rezultate din funcțiuni psihice. Cu mențiunea că organismul viu fiind mult mai complicat decât un produs realizat de mâna omului, biocâmpul generat este o complexitate deosebită.

Biocâmpul se extinde omnidirecțional în spațiu, începând cu limita de separare a organismului viu față de mediul ambiant, până la distanțe nedeterminabile. De exemplu, componenta electrică a biocâmpului plantei Phitologica electrica din pădurile tropicale din Nicaragua, se extinde în spațiu până la 2,5 metri detectabili cu un galvanometru, în funcție de intensitatea luminii solare, atingând valoarea maximă în jurul orelor 14. Electricitatea generată de plantă este suficient de puternică, pentru a tine animalele erbivore la distanță.

Vibrațiile fine și extrafine emise de organisme vii pot fi detectate (parțial) prin intermediul unor mijloace tehnice, iar biocâmpul în ansamblul său   poate fi pus în evidență prin detecție extrasenzorială. Și în cazul unui organism biologic, unul sau mai mulți factori interni sau externi vor determina modificarea parametrilor funcționali ai componentelor organice, ce vor influența structura și forma spațială a biocâmpului.

Savantul Henri Coandă, vorbind studenților

La data de 17 decembrie 1970, cu prilejul întâlnirii sale cu studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnică din București, savantul Henri Coandă a declarat că a descoperit în biocâmp o emisie corpusculară omnidirecțională foarte puternică, de natură gravitațională, capabilă să propulseze ființa umană în spațiul cosmic cu o viteză colosală. Era necesar doar un dispozitiv tehnic, care să ecraneze această bioenergie pentru a-i imprima un sens și o direcție prestabilite. Dacă a fost construit dispozitivul tehnic la care se referea Henri Coandă și dacă s-a experimentat propulsarea unui om în spațiu, rămâne o problemă de lămurit de către biografii săi. Cu ce scop generează ființa vie această energie imensă?

Biocâmpul uman este cu mult mai complex decât câmpul energetic generat de organisme tehnice, datorită faptului că procesele organice sunt coordonate de creier, cea mai sofisticată mașinărie biologică existentă în Universul cunoscut. Cu cele 100 de miliarde de componente active ale sale, cu o infinitate de conexiuni interneuronale, creierul rămâne cea mai cuprinzătoare alcătuire a materiei vii cunoscută de știința actuală. Potrivit estimărilor făcute de cercetători americani, numărul de conexiuni posibile între 100 de miliarde de neuroni, ar egala numărul atomilor existenți în Univers. În biocâmp se găsesc date privind funcționarea componentelor organice, informații subtile prin care organismul viu comunică telepatic cu ceilalți semeni din cadrul speciei și alte radiații spectrale, ce nu fac obiectul acestui articol.

Ce este gândul?

Dr. René J. Bourdiol

Undele emise de gândurile ființei umane, se suprapun biocâmpului.  Gândurile se propagă în mediul înconjurător cu viteze practic instantanee, interferându-se fără să ne dăm seama cu alte gânduri, emise de alte ființe vii. Omul, concluzionează oamenii de știință, este suma gândurilor sale; iar gândul înseamnă energie şi informație. Gândul zidește şi dărâmă. Gândul bun poate vindeca boli incurabile din punctul de vedere al medicinii alopate actuale. Gândul rău poate îmbolnăvi un om sănătos. Psihismul omului poate deveni sursă de poluare în mediul în care trăim.

Dar ce este gândul? ”Gândul este cea mai mare jale în psihiatrie”, a declarat cunoscutul neuropsihiatru francez, dr. René J. Bourdiol. Nu se știe ce este și la care nivel de organizare a materiei vii se află. Gândul nu este un produs al creierului; dimpotrivă, gândul folosește creierul nostru pentru a ne determina reacțiile prezente și viitoare. Gândul se află la un nivel superior de organizare a materiei vii, guvernat de energii și viteze de propagare ce sfidează legile fizicii actuale.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan

Marele neuropsihiatru român, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, a constat că orice gând negativ ne face rău nouă și Universului în care trăim. Stresul produs de un gând negativ poate paraliza sistemul imunitar al organismului uman. Gândul fiind format din energie și informație, se propagă pe distanțe nelimitate; iar prin informația pe care o poartă unda-gând, ne face bine sau rău, în funcție de gândirea noastră.

Este indicat să cugetăm cu răspundere, înainte de a lansa gânduri negative asupra unor semeni. În primul rând, suntem noi înșine victime ale gândurilor noastre negative. Gândul rău ne îmbolnăvește de stres, compromițând sistemul nostru imunitar; iar prin slăbirea sistemului imunitar, deschidem cutia Pandorei pentru maladii considerate incurabile de medicina actuală. În al doilea rând, contribuim la poluarea psihică a mediului ambiant, în care suntem și noi obligați să trăim. Gândul, ca orice energie este cumulativ în timp și în spațiu. Dacă energiile dominante conțin informații benefice, este spre binele nostru, al tuturora. Dacă energiile dominante sunt negative, vom avea parte de maladii incurabile, războaie, insuccese profesionale, sociale și domestice. A se consulta în acest sens și articolul din JP, intitulat Rolul negativ al psihicului uman în viața noastră. Efectul nocebo.

Gândul - prieten sau dușman

Potrivit concluziilor la care au ajuns oamenii de știință, bazate pe investigații clinice aprofundate, gândul poate fi prieten sau dușman al omului. Gândul pozitiv are influențe benefice asupra sănătății noastre, atât din punct de vedere organic, cât și sub raport psihic. Este o garanție de succes în plan social, profesional și domestic. Gândul negativ este dușmanul sănătății noastre, pentru că ne distruge sistemul imunitar provocând bulversarea funcțiilor psihice și organice ale omului. Gândul negativ deschide calea bolilor incurabile de care suferă la ora actuală omenirea: cancer, diabet, boli ale sistemului circulator, boli ale sistemului nervos, obezitate cu maladiile asociate supraponderabilității, etc.

Boli cauzate de excesul de greutate corporală

Persoanele supraponderale au un risc crescut de a dezvolta cancer, boli de inima, fiind predispuse la atac de cord, insuficienta cardiaca congestivă, angină pectorală, moarte subită din cauze cardiace. Hipertensiunea arteriala crește riscul apariției atacului de cord, a accidentului vascular cerebral și insuficienței renale. (Sursa: SfatulMedicului.ro).

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea California din SUA, condus de dr. Janet Tomiyama, stresul şi supărarea acumulate la vârste mici din cauza greutății excesive, îi determină pe copii să aibă tulburări de alimentație şi să mănânce mult pe fond nervos. Acești copii vor fi adolescenți supraponderali și vor deveni adulți obezi, cu bolile asociate supraponderabilității.

Cercetători de la Facultatea de sănătate publică a Universităţii Johns Hopkins din Maryland, Statele Unite ale Americii, au descoperit recent că diabetul accelerează cu aproximativ cinci ani îmbătrânirea creierului. Potrivit unor studii medicale, durata de viață a persoanelor supraponderale este cu 20% mai redusă, comparativ cu cea a persoanelor cu greutatea normală. Conform unui studiu recent, publicat în revista medicală The Lancet Diabetes & Endocrinology, cea mai importantă scădere a speranței de viață se înregistrează în rândul tinerilor supraponderali, cu vârste cuprise între 20 și 29 ani. Potrivit unui studiu efectuat de Oganizația Mondială a Sănătății (OMS), supraponderabilitatea afectează peste 1,4 miliarde de persoane cu vârste peste 20 ani. Femeile sunt cele mai prejudiciate din cauza excesului de greutate.

Gândurile negative din biocâmpul uman

Prin gândurile negative aflate în biocâmpul nostru, elaborate la adresa unor semeni, ne distrugem sistemul imunitar propriu, cu consecințe incalculabile pentru sănătatea organică și psihică. De voința noastră depinde să avem o sănătate corespunzătoare și succes în ceea ce facem zilnic. Pentru a dobândi această cerință, este necesar să renunțăm la gândurile negre în relațiile cu semenii noștri caracterizate prin ură, invidie și prin alte tare omenești. Dacă reușim să contracarăm energiile psihice negative la nivel global, vom avea parte de sănătate deplină și vom duce o viață prosperă. Specia umană trăiește într-o confuzie de termeni, considerând că a primit Pământul drept moștenire de la înaintașii noștri. În consecință, sub impulsul unei beligeranțe genetice rău înțelese, se agresează reciproc, distruge fără milă planeta prin poluare chimică, radioactivă și bacteriologică, defrișează cu inconștiență deliberată pădurile, fără să gândească că fără păduri generațiile viitoare nu vor avea oxigenul necesar perpetuării vieții. Omul, în îndărătnica sa, a omis faptul că nu a primit Pământul moștenire de la strămoși săi, ci l-a luat cu împrumut de la copii noștri și este responsabil de felul cum îl va lăsa pentru generațiile viitoare.

Biocâmpul cu energiile sale pozitive și negative, reprezintă partea invizibilă a organismelor vii. Biocâmpul uman se extinde în spațiu pe distanțe nelimitate și este într-o continuă interferență cu alte biocâmpuri, generate de ființe umane, animale și vegetale.