Premiu de 1.000.000 dolari pentru abilități paranormale

În interviul dat revistei NEXUS new times magazine (a fost  publicat și în Jurnal Paranormal), informam cititorii că vor avea ocazia să participe la un concurs internațional, dotat cu un premiu de 1 milion de dolari. Din cauza accidentării autorului, a fost amânată participarea cursanților noștri la câștigarea premiului de 1 milion dolari, oferit de fundația James Randi Educational Foundation (JREF) din SUA. Milionul de dolari se află depus la o bancă americană. Vor participa în concurs, absolvenții modulelor 2 și 3.

James Randi, președintele fundației  James Randi Educational Foundation (JREF), oferă un premiu de 1 milion dolari celui care va demonstra că are capacități paranormale.


Din corespondența autorului cu James Randi, referitoare la participanții la Cursul pentru activarea energiilor paranormale ale omului.

Desigur că vor exista și persoane care să se vor întreba, de ce nu particip personal la acest concurs, pe care îl pot câștiga în orice clipă, chiar și la vârsta pe care o am.  Am considerat că este mai cu folos ca acest premiu să rămână pentru cursanții mei, care se vor întrece pentru câștigarea premiului de 1 milion de dolari, pus la bătaie de James Randi. În acest mod,   se va dovedi – dacă mai este cazul – importanța activării energiilor extrasenzoriale ale ființei umane.

Replica unui pensionar grav bolnav, fost cercetător la Institutul National de Fizică și Inginerie Nucleară, internat la terapie intensivă într-un spital din București, m-a determinat să iau această hotărâre. L-am întrebat dacă ar fi pus în situația să aleagă între un milion de dolari și sănătate, ce variantă ar alege? Acesta mi-a răspuns, fără să stea pe gânduri: “Bineînțeles că aș alege sănătatea!”

Zilnic se sting din viață milionari și miliardari după îndelungate suferințe, fără ca averea acumulată să-i ajute să-și recapete sănătatea. Este și cazul milionarului James Randi, care a ajuns la vârsta senectuții, cu tarele organice aferente. Banii pe care i-a adunat într-o viață de om, nu-l vor ajuta să scape de dificultățile specifice bătrâneții. După plecarea sa în eternitate, banii săi vor rămâne de izbeliște.

În concluzie, milionul de dolari trebuie să fie câștigat de cineva, care are într-adevăr nevoie de acești bani.

Comentarii

maze's picture

Nu e totuși ciudat că NIMENI nu a câștigat până acum acest premiu? Cunosc demult provocarea lansată de Randi.
Scuza „abilitățile paranormale nu sunt pentru făcut bani” e penibilă. Banii aceia ar putea ajuta pe foarte mulți. Cineva cu abilități reale i-ar putea câștiga și apoi dona pentru acte de caritate. Sunt atâți copii care au nevoie de bani pentru operații...
Ciudat cum nimeni nu s-a gândit la asta. Sau...?

maze's picture

„În concluzie, milionul de dolari trebuie să fie câștigat de cineva, care are într-adevăr nevoie de acești bani.”

rudan's picture

Stimate corespondent,

Raționamentul dvs atinge doar suprafața lucrurilor, fiind în contradicție cu psihologia umană. Dacă dvs ați fi în măsură să căștigați un milion de dolari, ați dona acești bani pentru acte de caritate? De unde știți că genele copiilor menționați, nu conțin informații biologice de viitori infractori (hoți, tălhari, criminali)? Nu uitați concluzia la care au ajuns oamenii de știință, potrivit căreia omul, alături de hienă, este cel mai feroce prădător de pe planeta noastră.

Abilitățile paranormale nu se dezvoltă de la sine. Pentru a dobândi perfomanțe înalte, trebuie depusă o străduință sub raport psihic, fizic și material. Ați auzit vreodată de un semen, sănătos din punct de vedere psihic, să muncească toată viața lui în folosul unui străin, despre care nu are informații genetice certe?

Pe de altă parte, vă mirați că nimeni nu câștigat până acum acest premiu. Asemănător unui aisberg, lucrurile din jurul nostru au o parte vizibilă și o parte invizibilă. James Randi difuzează pentru mass-media internațională, încercările unor neaveniți în aria fenomenologiilor paranormale. Restul iau drumul... spre înaltă performanță și încasează mai mult de 1 milion de dolari. (La prospecţiuni petrolifere, de pildă, un operator extrasenzitiv poate câştiga câteva milioane de dolari, în două ore de detecții extrasenzoriale.) În acest sens, citez din articolul scris de Cristian Pătruț, editorul revistei Nexus new times magazine, ediția în limba română, adresat celor care au dubii în privința destinației unora dintre cursanții noștrii. Materialul a apărut și în JP, cu tilul “Despre cursul de protecție și autoapărare extrasenzorială, predat de Vasile Rudan” :

„S-a mai afirmat pe acest forum că din cadrul cursanților vor fi selectate persoane mai talentate, pentru a lucra în cadrul a diverse servicii. Probabil că printre cursanți o să avem și oameni cu astfel de preocupări. [...] Noi personal nu dorim să recrutăm pe nimeni. [...] Dacă alții însă se vor lăsa „racolați” de către diverse organizații, asta este strict problema lor și nu ne privește în nici un fel.”

Sper că informațiile de mai sus sunt lămuritoare și pentru corespondentul nostru.

(Pe viitor, semnați cu nume real opiniile dvs.) 

Vasile Rudan

maze's picture

În primul rând mulțumesc pentru răspuns. Chiar speram să pot porni un dialog pe această temă cu cei care citesc revista dvs. pentru că mi se pare interesant să aflu părerea altora despre acest subiect.

"Dacă dvs ați fi în măsură să căștigați un milion de dolari, ați dona acești bani pentru acte de caritate?"

Depinde de modul în care i-aș câștiga. Am făcut astfel de gesturi, în diverse contexte, deci nu sunt străin de idee.
Ceea ce am afirmat eu însă e legat de faptul că piedica principală a anumitor persoane, care spun că au abilități paranormale pe care le pot demonstra oricând, este faptul că nu vor să lege demonstrarea acestor abilități de câștigarea unei sume de bani. Atunci soluția e ceea ce spuneam eu, și anume să demonstreze abilitățile public, punând astfel capăt unor lungi discuții și, în același timp, să facă un act de caritate donând acei bani.

„De unde știți că genele copiilor menționați, nu conțin informații biologice de viitori infractori (hoți, tălhari, criminali)?”

La asta chiar nu mă așteptam. Dvs. condiționați ajutarea cuiva de karma acelei persoane? De predispoziția pe care aceasta i-o dă? Iisus a ajutat o grămadă de oameni cu „predispoziții” foarte negative. Milarepa a fost un vrăjitor care a ucis oameni dar a fost ajutat.

Dacă ajutorul dat îi va schimba viața și va lua o altă direcție?

„Nu uitați concluzia la care au ajuns oamenii de știință, potrivit căreia omul, alături de hienă, este cel mai feroce prădător de pe planeta noastră.”

Sunt și eu „om de știință” așa că tind să nu cred în astfel de citări decât atunci când sunt susținute de nume concrete de articole științifice cu autori și recenzii.

„Abilitățile paranormale nu se dezvoltă de la sine. Pentru a dobândi perfomanțe înalte, trebuie depusă o străduință sub raport psihic, fizic și material. Ați auzit vreodată de un semen, sănătos din punct de vedere psihic, să muncească toată viața lui în folosul unui străin, despre care nu are informații genetice certe?”

Păi da, se numesc „maeștri spirituali”. Nu au nevoie de „informații genetice”. Am amintit două nume mai sus, dar mai sunt.
Experiențele mele personale m-au dus spre concluzia că oamenii care depun eforturi, așa cum foarte bine ați precizat, pentru a-și dezvolta anumite abilități, obțin ca efect „colateral” (sau poate nu chiar colateral) o altă perspectivă asupra lumii din jurul lor, asupra propriilor semeni. Dezvoltă o compasiune naturală și o dorință de a-i ajuta pe cei care, din perspectiva lor, se află în ignoranță, în necunoaștere.

Nu doar James Randi a lansat astfel de provocări. Mai sunt și alții, doar că el oferă cea mai mare sumă.
Eu cred că, în mare parte, aceste persoane sunt chiar sincere și vor să cunoască cu adevărat pe cineva cu abilități paranormale. Trebuie să fii chiar norocos să întâlnești astfel de oameni. Eu am fost...

Propun însă o altă abordare a problemei. Să meargă la acest Randi cineva cu abilități reale, să îi demonstreze că se înșeală și să refuze banii. În acest caz nu se mai pune problema financiară și îi demontează teoria că aceste abilități nu există.

„Restul iau drumul... spre înaltă performanță și încasează mai mult de 1 milion de dolari. (La prospecţiuni petrolifere, de pildă, un operator extrasenzitiv poate câştiga câteva milioane de dolari, în două ore de detecții extrasenzoriale.)”

Foarte bine pentru ei. Chiar am un prieten care lucrează în prospecțiuni geologice în Alaska. Îl voi întreba dacă are astfel de colegi paranormali. Interesant...

Cât despre pseudonim, l-am folosit doar din obișnuință, dar mă voi semna cu numele real.

Andrei

maze's picture

Ca o completare la ce am spus mai sus, sigur că un maestru spiritual autentic „vede” chiar dincolo de „informațiile genetice” ale celui aflat în fața lui. Însă esențial este nu ce are înscris în gene sau in karmă acel om ci modul în care el poate fi ajutat să meargă pe calea cea bună.
Și în acest context, a ajuta un copil care e foarte bolnav cu o sumă de bani, indiferent de ce are el înscris în gene, poate fi un lucru pozitiv. Un exemplu personal de altruism, de bunătate, de dorință de a ajuta nu poate fi decât un exemplu pozitiv pentru acel copil, indiferent care ar fi calea lui.

rudan's picture

Stimate corespondent,

Dvs priviți lumea înconjurătoare prin prismă idealistă. Eu, grație vârstei și experienței de viață pe care le am, prin articole pe care le public în JP doresc să-i trezesc pe semenii mei din letargia suficienței. Omul, prin acțiunile reprorabile pe care le desfășoară, ce țin de genetica speciei umane, se află în anticamera extincției. La acest proces își aduc contribuția și evenimente geologice, meteorologice, cosmice și sociale actuale. În pledoaria dvs pentru altruism, ar trebui să țineți cont și de faptul, îndeobște cunoscut, că pe Terra indicele demografic privind sporul natural al populației a depășit cota critică, în timp ce resursele alimentare ale omenirii se împuținează pe zi ce trece. Nu am timpul necesar pentru a continua corespondența cu dvs, deși problemele pe care puneți în discuție sunt interesante. Adresați-vă unui forum de specialitate.

Vasile Rudan

maze's picture

Vă mulțumesc pentru răspuns. Da, probabil că sunt puțin idealist deși anumite aspecte legate de compasiune le percep undeva dincolo de sfera mentală care generează de obicei tendințele idealiste.

Sunt însă perfect conștient de problemele actuale ale acestei planete și sunt de acord cu dumneavoastră, mă tem că suntem în pragul unui, ca să folosesc un termen din IT, „reboot”. Dar într-un fel sau altul cred că e nevoie de așa ceva.

Și se va întâmpla, după părerea mea, în unul din următoarele 2 feluri: fie ființele umane se vor trezi interior și vor trece la un alt nivel de conștiință, producându-se astfel un „upgrade”, trezirea fiind una pozitivă, fie va fi un șoc natural (un dezastru cosmic sau terestru) sau artificial (un război de proporții sau altceva asemănător) care va forța omenirea, dacă va supraviețui, să o ia aproape de la zero.

Ar fi mai bine însă ca omenirea să fie trezită din letargie, cum bine spuneți. Însă nu cred că e o letargie a suficienței, ci mai degrabă, așa cum spunea Gurdjieff o stare de inconștiență mecanică. Oamenii sunt ca niște roboți care repetă aceeași rutină zilnică și nu observă, nu simt, nu conștientizează ce se întâmplă în jurul lor.

Dar m-am cam lăsat dus de val așa că mă opresc aici. Mulțumesc încă odată pentru răspunsuri.

Andrei

Dinu Virgil Dorin's picture

Buna ziua dle Rudan,

Ceea ce va scriu nu trebuie confundat cu un ton rau intentionat, ci reflecta o parere constructiva.

Un maestru spiritual nu ar comite erori grave cum o faceti dvs.
Eu cunosc veritabili maestri spirituali care pastreaza cu discretie si umilinta natura cunostintelor lor.

Cunoasterea comporta intelegere si toleranta fata de semenii nostri, nu afisarea unei vadite atitudini compulsivo-obsesive de presupus "om superior".

Superioritatea vine din dragostea cu care intelegem lucrurile ce se petrec atat in noi cat si in jurul nostru, fenomen care transcende spatiul si timpul.

In opinia mea dvs sunteti un profesor deosebit, dar doar atat. Mai aveti de dezvoltat in dvs multe sinapse care sa va inalte la nivelul de "maestru spiritual".

O caracteristica speciala la oamenii inteligenti este ca, uneori, se urca pe un podium prea mare pentru intelegerea lor, dar ca sa nu cada isi amagesc constientul ca au o misiune vitala care fara ei nu s-ar realiza.

Omul devenit maestru spiritual nu are nevoie de confortul propriei autosugestii ca sa devina special, el este!

Cu stima,
Dinu Virgil Dorin

Presedinte Confederatia Nationala Patronatul Roman Sud-Est filiala Galati
Partener: Baron Point

Deo Favente Perennis

danutilasciuc's picture

De ce nu se intelege ca cine cu adevarat detine "puteri paranormale" le detine involuntar, nu le-a cautat ci i s-au adaugat dupa o slefuire interioara care nu ar fi tintit puterile ci dragostea de dumnezeu in sine. astfel de oameni stiu mai bine ca oricine pericolul exacerbarii egoului, disting nuantzele egoului mai subtil si mai perfid...SI VAD IN PUTERI NISTE PROSTITUATE VENITE SA-L RETINA DIN DRUMUL SAU SPRE CASA...si stau intr-o continua truda a abtinerii de la intarirea ego-ului pentru ca ego-ul e cel care ii indeparteaza cel mai mult de ceea ce au gustat din divinitate...NU SUNT INTERESATI DE BANI, NU VOR SA AJUTE SEMENII DONANDU-LE MILIONUL DE EURO...EI INTELEG LUMEA ASA CUM E...O ALTA INTELEGERE SPECIALA A NIVELULUI AUTENTIC ATINS DE ACESTIA...STIU CA DACA CEVA EXISTA RAU SAU BUN EXISTA PENTRU CA ACEL DUMNEZEU IL VREA DEOCAMDATA ASTFEL...INTELEG DINCOLO DE ILUZIA DE BUN SAU RAU...VAD DOAR LUMINA IN TOTI SI IN TOATE...IL VAD PE CREATOR PRETUTINDENI...SUNT OAMENI CARE NU FAC VALURI, NU SE IMPLICA LA ACEST NIVEL GROSOLAN, SI CU CAT INTELEG MAI BINE ACESTE LUCRURI CU ATAT AVANSEAZA MAI REPEDE DINCOLO DE CEEA CE BANUL SAU SHOW-UL PUTERILOR PARANORMALE AR INSEMNA ! CAND AU MAINILE PLINE DE "DIAMANTELE DIN INTERIOR" NU LE MAI PASA DE TACIUNELE OFERIT DE X REPREZENTAT PRIN MILIONUL DE EURO.

danutilasciuc's picture

sa probezi puteri paranormale tanjind la un milion in bani e ca si cum ai avea nevoie sa calatoresti pe Marte ca sa spargi o nuca...poate ca merita sacrificiul suprem dar cine va beneficia cu adevarat din asta ? ceilalti ar ramane la fel de neincrezatori indiferent ce le-ai arata...