Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Primim de la doctorul M.C., din Noua Zeelanda

Referitor la articolul

Fără prejudecăţi, despre fantome

 

         „Felicitari pentru "Jurnal Paranormal". Citesc cu interes toate articolele publicate şi intru pe pagina de web aproape zilnic. Recent am fost şi eu martor la un eveniment de graniţă şi aştept cu interes părerea dumneavoastră. […]Am reuşit între timp să iau rezidenţa NZ.

         "Locaţia: Waikeria Prison, NZ. Pe 24 decembrie 2011 am început programul la ora 14 pentru a-l termina la 22 (schimb de 8 ore). Locul unde lucrez este un fel de tabară în aer liber cu 80 de celule, împrejmuit cu gard cu sârma ghimpată şi monitorizat video. Eu ma aflam în camera de gardă, o încăpere cu ferestre cu vizibilitate foarte bună către tabără.

         În camera de gardă sunt multe monitoare, corespunzătoare a nenumarate camere video, pe care le aveam în atenție eu şi colegul meu (maori ca origine - populatie din Pacific, autohtonă în NZ). Pe la ora 19-20 zic eu, când începea să se însereze (aici este vară) eram amândoi în linişte, fiecare cu ochii atintiti în calculator şi asteptam să treaca timpul mai repede,  să mergem acasă. La un moment dat aud că colegul meu s-a întors pe scaun (colegul este foarte voluminos, peste 150 kg) şi instinctiv mă intorc spre el să  văd ce face.

         În acel moment prind cu vederea periferică o formaţiune întunecată (ca o umbră neagră) ce s-a deplasat foarte repede prin cameră, pentru a disparea într-o fractiune de secunda. Creierul meu a înregistrat fenomenul dar fară a putea da o explicaţie firească, a început sa caute alternative. M-am gândit să întreb colegul daca a văzut şi el acelaşi lucru, dar imediat am abandonat gândul. Îmi zic....să fi evadat un prizonier şi să fi vazut o umbră afară? Poate fi orice zic eu... şi pentru a mă simţi în siguranţă în varianta în care ar fi fost un prizonier... mă ridic de pe scaun, iau o cheie dintr-un rastel şi încui uşa care în momentul acela era întredeschisă.

         Toate bune şi frumoase... acum că eram în siguranţă şi probabil că a fost doar o închipuire, mă aşez din nou pe scaun şi revin la îndeletnicirile anterioare. 

         Cu vreo 20 de minute inainte de terminarea turei, pe la 21.30 colegul meu maori mă întreabă din senin. "Ai vazut şi tu chestia aia mai devreme?" La care eu surprins zic: "Da...şi tu ai vazut-o?" "Da". Eu: "Şi daca eu nu o vedeam, nu aveai de gand să zici nimic?" El: "Nu, pentru ca unii se pot speria la astfel de apariţii, dar am văzut că te-ai ridicat de pe scaun şi ai încuiat uşa dupa ce a plecat şi am înteles că şi tu ai vazut-o, din moment ce ai facut asta.".

         Atunci am realizat ca ceea ce am văzut eu, nu era o închipuire a mea şi am inceput să îl asaltez cu întrebări. Din răspunsurile lui a reieşit că stătea ca şi mine pe scaun şi a simtit o senzaţie puternica că îl priveşte cineva în ceafa... s-a întors pe scaun şi atunci a văzut forma aceea că stătea la geam şi se uita la el... apoi a intrat pe uşa întredeschisă (cam 10 cm) şi s-a deplasat prin camera între mine şi el, ca apoi trecând la câtiva centimetri de el să iasă prin perete. Dacă eu am văzut doar periferic o silueta neagră, el a reuşit să o vadă foarte clar şi mi-a spus ca era un bărbat de vreo 30-40 de ani, de origine maori, cu părul lung şi prins în coadă. Şi să nu mă sperii că nu au treaba nici cu noi, nici cu prizonierii şi că astfel de apariţii sunt foarte dese. Sunt doar în trecere şi că nu a văzut nicioadata însa una aşa de aproape. Nenumăraţi angajaţi ai închisorii au relatat astfel de apariţii de-a lungul timpului.

         Tot de la coleg am aflat că zona unde sunt construite aceste tabere a fost în trecut o mlaștină (în prezent asanată) şi că acolo veneau des maori la pescuit să prindă ţipari. Erau 2 triburi rivale în zonă şi când se întâlneau la pescuit în acea zonă, aveau loc şi confruntări (de multe ori sângeroase).

         Apariţiile sunt frecvente şi mă număr printre martori, dar nu am ştiut cum să le interpretez, pentru ca aproape zilnic surprindeam pe monitoare cate o siluetă neagră care îmi trecea în cadru apropiat prin faţa camerei. Fără să gasesc o explicaţie începusem să le ignor crezând că sunt doar artefacte,  dar acum o să le privesc cu alti ochi".

 

         Întâmplarea descrisă de dumneavoastră este asemănătoare cu fenomenele observate şi la închisoarea Eastern State Penitentiary din Philadelphia, statul Pennsylvania (SUA), dezafectată în anul l971. Potrivit oamenilor de ştiinţă care au studiat problema, se pare că fenomenele cu mare încărcătură energetică se imprimă în mediul înconjurător sub formă de holograme. Îar în anumite conjuncturi electromagnetice sau de altă natură,  hologramele pot fi vizualizate ca atare. Este doar o ipoteză, fără confimare ştiintifică certă. Omenii de ştiinţă americani care au cercetat fenomenele de la Eastern State  Penitentiary, sunt de părere că acestea ar putea avea loc la nivel subatomic, întrucât la nivel atomic ar fi imposibil să se producă. Electronii atomilor ar exercita un efect de respingere la trecerea fantomelor prin ziduri.

         Spuneţi că penitenciarul din Waikeria Prison, din Noua Zeelada, a fost construit pe o mlaştină asanată, în care aveau loc evenimente sângeroase în care erau implicaţi băştinaşi maori. Mlaştinile constituie, prin natura lor, medii nocive prin descompunerea substanţelor organice de către bacterii, rezultând gaz metan, hidrogen sulfurat, etc., proces care durează sute de ani. Nocive sunt şi clădirile ridicate pe foste mlaştini, necropole, terenuri cu infiltraţii de dejecţii animale şi umane, cu reziduri chimice, etc. Din cazuistica personală, pe care am adunat-o pe parcursul anilor de investigare a unor fenomenologii de frontieră, rezultă că imobile construite pe asemenea terenuri sunt cotraindicate pentru habitatul uman. Cele mai multe cazuri de boli incurabile şi sinucideri se înregistrează în clădirile ridicate în atari zone. De aceea am inclus în anul 1993 aceste terenuri  în gama focarelor geopatogene.

         Fenomenele spectrale fantomatice se observă prioritar în zonele cu mlaştini asanate şi foste necropole. De ce se manisfestă pe asfel de terenuri, nu ştiu. Poate că în urma acumulării de noi date documentare despre aceste  apariţii, se va ajunge la o explicaţie rezonabilă. Vă recomand să luaţi legătura cu cercetătorii americani care au studiat fenomenele de la Eastern State Penitetiary şi să le semnalaţi observaţiile dumneavoastră.

         De reţinut că, prin intermediul simţurilor noastre şi prin tehnologia aferentă venim în contact doar cu o fracţiune din fenomene ce au loc în mediul înconjurător. Recent a fost descoperit un nou fenomen, cosmic de astă dată, ce dă dureri de cap astrofizicienilor. S-a constatat faptul că universul în care trăim este atras într-o direcţie de o forţă mai puternică decât rezultanta gravitaţională a universului nostru. Se presupune că fenomenul este cauzat de către un alt univers, vecin cu universul nostru. Prin urmare, nici ipoteza bing bang-ului ce explică cum a luat naştere universul, nu este sortită să rămână prea mult timp în picioare. 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.