Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

De la dl Victor Jalo

Buna ziua stimate Dl. Rudan!

Numele meu este Victor Jalo si, dupa cum stiti, ma ocup de promovarea dispozitivului Torser in Romania si in tarile UE.

Am citit articolul dvs cu interes si, totodata cu mare regret si nici acum nu-mi vine sa cred ca un om de valoarea dvs a putut sa creeze o asemenea capodopera in materie de dezinformare in masa.

Consider necesar sa va aduc la cunostinta ca dispozitivul Torser, numai in Romania, este apreciat de peste 36.000 de clienti unici multumiti. Dvs sustineti ca Torserul reprezinta placebo... Si va intreb: chiar la toti cei 36.000 de oameni de varste si profesii diferite? Si nimeni dintre acestia nu este nemultumit? Si nimeni nu ne reclama la organele statului? Dar sunati dvs personal la OPC si interesati va cati oameni au facut reclamatii la adresa Torserului in ultimii 2 ani? Va spun eu: 5. % oameni din 36.000. Atat de puternic poate fi efectul placebo???? 

Cel care e in poza atasata, poarta Torserul mai bine de 9 ani. Intrebati pe dansul cum se simte si ce este Torser....

Dar explicate ne va rog cum creste grau de 2-3 ori mai repede sub influienta Torserului fata de mostra fara Torser? Oare efectul placebo exista si in cazul plantelor?

Sau Dvs ati uitat de expunerea doctorului in stiinte Tadhe Nawrochi din Franta la care ati participat personal in anul 2008 la UNAP? Dansul tocmai prezenta efectele Torserului asupra animalelor afectate de influienta negativa  a releelor GSM....

Trebuie sa stiti ca in Romania, timp de 6 ani, cu ajutorul complexului medical de diagnosticare  GDV Camera s-a facut cel mai vast studiu care a cuprins aprox. 24.000 de voluntari si care a evidentiatin mod cert influienta pozitiva a dispozitivului Torser asupra organismului uman. Dar si dvs ati vazut experimentul prezentat la UNAP 2008.

Trebuie sa stiti ca lunar se publica aprox. 400 de marturii noi de la utilizatorii Torser. Fiecare caz are la baza numarul de tel persoanei respective si poate fi furnizat oricui cine este interesat. 

Trebuie sa stiti ca dispozitivul Torser este utilizat de peste 800 de medici din toata tara.

Trebuie sa stiti ca dispozitivul torser are 26 de teste in diferite institutii medicale si tehnice si totodata sunt depuse actele la ministerul sanatatii di Ro in vederea atestarii ca fiind dispozitiv medical. 

Ce tine de informatii absorbite de Dvs din Site-ul www.energydevice.ro si evz.ro, trebuie sa stiti ca sunt calomnii pure si reprezinta gandurile bolnave asa numitului Cristian Culita care, a fost dealer si cel mai mare sustinator Torser, dar din motive de lacomie a fost indepartat si acum este atat de furios de succesul dispozitivului Torser incat a facut si plangerea penala pe numele meu, motivand ca sunt spion FSB, ca sunt escroc si am furat idei si identitati. Ce tine de Torser desfacut, acest Cristian Culita a bagat apa in interiorul unui dispozitiv functional, tocmai avand aceasta idea de a descredita si de a denigra dispozitivul torser in fata clientilor. Ca sa va convingeti ca nu este asa, va transmit atasat copia hotararii Parchetului in urma verificarilor efectuate in privinta mea si firmei care distribuie Torser. 

Daca dvs considerati si in continuare ca ceea ce ati facut in privinta Torserului este corect, daca considerati ca este corect sa judecati in felul acesta, fara sa consultati si cealalta parerea,retineti ca cei care citesc articolul dvs sau vin la cursurile dvs, in majoritate, au in buzunar Torserul si cunosc beneficiile acesui dispozitiv. 

Multumesc pentru atentie, timpul acordat si multa sanatate.

Cu stima, Victor Jalo

Domnule Victor Jalo,

Scrisoarea dv în care mă urecheați pentru articolul publicat în JP, intitulat Controversatul dispozitiv Torser”, conține o serie de întrebări la care mă văd nevoit să răspund.

Prin articolul apărut în JP, nu am intenționat să „creez o asemenea capodopera in materie de dezinformare in masa” – potrivit expresiei dv. Departe de mine gândul să critic dispozitivul inventat de dv. și, mai ales, să dezinformez în masă, cum spuneți dv. Dorința mea a fost de a diminua efectele reproșurilor apărute în presă, la adresa domnului colonel (r) prof. univ. dr. Constantin Teodorescu.

Afirmația publicată de domnul geneneral de brigadă (r) dr. fiz. Emil Străinu, potrivit căreia "Torser este primul dispozitiv portabil care asigură echilibrul bioenergetic și protecție bioinformaționala complexă omului la radiații electromagnetice, geopatogene, psihotronice și de alta natura, bazat pe cea mai avansata tehnologie în domeniul fizicii cuantice , este cel puțin îndoielnică; sau eu nu mai știu ce înseamnă tehnologie cuantică. Până la dovada contrarie, mențin afirmația mea publicată în J.P.

În ce privește remarca dv cum creste grâu de 2-3 ori mai repede sub influienta Torserului fata de mostra fara Torser? Oare efectul placebo exista si in cazul plantelor?” , vă pot oferi un răspuns în cunoștință de cauză. Unele plante se dezvoltă mai intens sub influența câmpului magnetic. În experimentul pe care bănuiesc că l-ați făcut asupra grâului, fenomenul creșterii plantei s-a datorat efectului generat de magnetul existent în Torser. Orice magnet permanent pus longitudinal lângă tulpina unei plante, pe direcția magnetică nord-sud, orientează prin magnetizare particule de fier din sevă, făcând-o să circule mai lesne prin vase vegetale. Drept urmare, planta se dezvoltă într-un ritm mai accelerat față de planta martor. Un efect similar produce și apa ce trece printr-un dispozitiv magnetizat, cu care sunt udate plantele. Invenția a fost făcută la finele anilor ’70 și aplicată experimental la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea. A fost publicată și în revista Stiință și tehnică. Domnul Alexandru Mironov știe la ce mă refer.

În privința experimentului pe care l-ați făcut în România asupra unui număr de aproximativ 24.000 de subiecți umani, cu ajutorul “complexului medical de diagnosticare  GDV Camera” pentru testarea Torser-ului, mărturisesc că nu am auzit de acest experiment. Din câte știu, sistemul GDV Camera Pro, inventat de către dr. Konstantin Korotkov, din St. Petersburg (Rusia), nu este omologat de Ministerul Sănătății din România. Prin sistemul GDV Camera Pro se pot realiza, pe cale grafică, aure marginale simulate în jurul siluetei umane, după modelul aurelor celor zece degete înregistrate prin sistemul GDV Camera Pro. Cercetători din domeniul medical susțin că aura simulată, realizată prin mijloace grafice, nu are o legătură certă cu funcțiile fiziologice și cele cerebrale ale omului.

Referitor la sfatul dat de dv, să întreb persoana din poza atașată la articolul din JP (este vorba de domnul Oreste Teodorescu), cel care poartă Torser-ul de mai bine de 9 ani, cum se simte și ce este Torser, vă declar că nu este cazul. Am văzut Torser-ul demontat; prin urmare, domnul Oreste nu trebuie să-mi traducă detaliile tehnice văzute de mine în interiorul acestui dispozitiv. Nu consider că este necesar să-l întreb cum se simte cu Torser-ul agățat de gât, întrucât dânsul face reclamă produsului și îl vinde ca atare.

Sunt îngrijorat că, după cum afirmați și dv în e-mail-ul trimis pe adresa subsemnatului, (...) cei care citesc articolul dvs sau vin la cursurile dvs, în majoritate, au în buzunar Torserul și cunosc beneficiile acestui dispozitiv.”  Din păcate, aveți dreptate. O parte dintre cursanți au, întra-devăr, în buzunar Torser-ul inventat de dv. Cursurile pe care le țin eu nu presupun ingerința dv - prin intermediul Torser-ului - , în programul cursului de protecție și autoapărare extrasenzorială. Este bine să păstrăm anumite limite între cursul pe care îl predau eu și invenția dv tehnică. Asfel vom asigura pacea între două metode de protecție individuală, care se situează pe poziții antagonice.

Tot mai considerați că am comis o “capodoperă în materie de dezinformare în masă”? Eu propun să punem punct polemicii noastre vizavi de dispozitivului Torser și să ne vedem de treburile noastre. Altfel o să ajungem să luăm în calcul și varianta românească a torser-ului, brevetată la OSIM în anii ’70; și de ce nu, și alte dispozitive asemănătoare ce au fost inventate anterior Torser-ului dv, până la cele purtate în vechime de sumerieni. În rest, să ne auzim cu bine.

Vasile Rudan

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.