Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

PSIHOTERAPIE SPIRITUALĂ


Potrivit unui studiu israeliano - american recent, rugăciunile zilnice ar putea reduce riscul îmbolnăvirii femeilor de Alzheimer în proporţie de 50%, informează agenţia Xinhua. Oameni de ştiinţă de la Institutul american pentru cercetări în domeniul sănătăţii au constatat că femeile care se roagă zilnic prezintă un risc de îmbolnăvire de Alzheimer cu 50% mai redus faţă de femeile care nu se roagă.

         Studiul, prezentat la o conferinţă pe teme medicale la Tel Aviv, încearcă să explice mecanismul psihic care intervine în acest caz.

         ''Rugăciunea este un obicei în care se investeşte gândire, iar activitatea  intelectuală implicată în aceasta ar putea reprezenta o măsură de protecţie faţă de maladie'', a afirmat profesorul Rivka Inzelberg, cercetător de la Universitatea din Tel Aviv.

         Studiul nu s-a soldat cu rezultate similare la grupurile de bărbaţi.

         Acesta este unul dintre studiile care încearcă să stabilească o legătură între credinţă şi sănătate. Doctorul Alexis Carrel, laureat  al premiului Nobel pentru medicină, a făcut cercetări asupra psihoterapiei spirituale prin rugăciune. Studiile intreprinse de Carrel au fost axate pe colectivităţi umane religioase formate din  bărbaţi, femei şi copii,  în care a fost analizată starea de sănătate fizică şi psihică a indivizilor.      

         Rezultatele cercetărilor făcute de Alexis Carrel au făcut obiectul unor  lucrări de literatură medicală, printre care amintin L’Homme, cet inconnu (Omul, acest necunoscut) şi La Priere (Rugăciunea), apărută în anul 1944. Doctorul Carrel a constatat că prin intermediul rugăciunii se pot vindeca rapid şi boli incurabile din punctul de vedere al medicinii alopate.

         “Rugăciunea – noteză Alexis Carrel - are uneori efect exploziv. Au fost bolnavi care s-au vindecat aproape instantaneu de boli ca lupus al feţei, cancer, infecţii renale, ulcere, tuberculoză pulmonară, osoasă sau peritonită. Fenomenul se produce aproape întotdeana în acelaşi mod: mai întâi apare o mare durere, apoi se instalează sentimentul de a fi vindecat. În câteva secunde, cel mult câteva ore simptomele dispar şi leziunile anatomice se repară. Miracolul este caracterizat printr-o accelerare foarte mare a procesului normal de vindecare. Chirurgii şi fiziologii n-au observat niciodată până în prezent, în cursul experienţei lor, o asfel de accelerare.”

         “Procesul de vindecare se schimbă puţin de un individ la altul. Adeseori, omul sinte o mare durere; apoi vine senzaţia subită a unei vindecări complete. În câteva secunde, în câteva minute sau în cel mult câteva ore, plăgile se cicatrizează, simptomele generale dispar, pofta de mâncare revine. Uneori, dezordinile funcţionale dispar înaintea leziunii anatomice. Deformările osoase, caracteristice morbului Pott, ganglionii neoplazici mai persistă încă după două sau trei zile din momentul vindecării. […] Fără îndoială că cicatrizarea leziunilor anatomice se face în acest caz mult mai repede decât în cazuri obişnuite.

         Singura condiţie indispensabilă ca acest fenomen să poată avea loc este rugăciunea. Dar nu este nevoie ca bolnavul să se roage el însuşi şi nici ca el să fie însufleţit de credinţă religioasă. Este deajuns ca cineva din apropiere să se roage. Fenomenul arată existenţa unor legături de natură încă necunoscută, între procesele psihologice şi cele organice. Ele dovedesc importanţa obiectivă a unor activităţi spirituale de care igieniştii, medicii, educatorii şi sociologii nu s-au gândit aproape niciodată să se ocupe.”

         “În grupurile sociale în care sunt dezvoltate simţul moral şi inteligenţa, maladiile nutriţiei şi ale nervilor, criminalitatea şi nebunia sunt rare” - conchide doctorul Alexis Carrel.

         Jurnal paranormal recomandă să fie folosită, fără prejudecăţi, şi această metodă de vindecare. Nu veţi pierde nimic dacă încercaţi; în schimb, puteţi câştiga enorm la capitolul sănătăţii voastre.

         (A se vedea şi articolul pe o temă similară, intitulat Ştiinţă sau miracol divin? ce va apărea săptămâna viitoare în Jurnal paranormal.)

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.