Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Riscurile strângerii mâinii între semeni

Descoperă.ro semnalează din sursă Mail Online, o interesantă concluzie la care a ajuns un grup de oameni de știință de la Universitatea din Los Angeles, despre nocivitatea strângerii mânii semenilor noștri. Studiul a fost publicat în Journal of the American Medical Association.

Un raport recent redactat de cercetători, recomandă doctorilor să nu mai dea mâna cu pacienții, sugerând că acest obicei este la fel de nociv ca şi fumatul în public. Autorii raportului susțin că, deşi strângerea mâinii este un obicei cu rădăcini culturale adânci este mai bine să se renunţe la el, deoarece poate favoriza transmiterea de boli de la un pacient la altul.

Microbi existenți pe pielea omului:

Cercetătorii aduc ca argument faptul că mâinile sunt un vector important de transmitere a infecțiilor, astfel încât strângerea de mână reprezintă o modalitate de a vehicula germeni infecțioși. Renunțarea la acest gest, împreună cu alte măsuri de îmbunătățire a igienei în unitățile sanitare, ar putea limita răspândirea infecțiilor şi ar putea ajuta la reducerea problemelor asociate cu infecțiile de spital şi cu rezistența la tratamentele anti microbiene.

Cercetătorii de la Universitatea din Los Angeles propun ca strângerea de mână să fie înlocuită printr-un alt gest de salut, care nu implică un contact fizic direct. Alternative la strângerea de mână ar fi: fluturarea mâinii, plecăciunea, salutul Namaste (salutul indian) sau cu mâna pusă în dreptul inimii (variantă după salutul masonic).

Aceiași microbi există pe mâinile bucătarilor, care prepară cu mâinile goale diferite meniuri, transmise la tv pe post de reclame. Văzând imaginile de mai sus, ați mai mânca bucatele preparate astfel?

Potrivit unor observații personale făcute în timpul colaborării mele cu un cabinet de terapii alternative, am constatat că prin strângerea mâinii se pot transmite și germenii unor boli socotite incurabile de medicina alopata actuală, precum și energii negative subtile ce se transmit de indivizi care suferă de unele boli organice și psihice.

Jurnal Paranormal militează pentru înlocuirea totală a salutului cu strângerea mâinii, cu o altă formă de salut fără contact fizic direct. Pentru acest deziderat pledează și imaginile microscopice de mai sus, cu diverse tulpini de microbi existenți pe pielea umană.

Sunteți de acord cu propunerea noastră?

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.