Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Rolul focarelor geopatogene seismice în predicția cutremurelor de pământ

Read the English version

 

Un fenomen geodinamic descoperit de autor cu mai bine de 40 de ani în urmă, ar putea salva viețile a zeci de mii de oameni înainte de declanșarea cutremurelor de pământ. Este vorba de focare geopatogene seismice (FGS). Am remarcat pe calea cercetării experimentale, că nu se produce niciun cutremur de pământ fără evoluția prealabilă a focarelor geopatogene seismice. Focarele geopatogene seismice pot fi monitorizate prin teledetecție extrasenzorială.

Animalele simt pe cale naturală evoluția focarelor geopatogene seismice și părăsesc zonele supuse riscului seismic

Animalele au simțuri și super-simțuri în stare activă, incomparabil mai dezvoltate decât specia umană terestră. De exemplu, structurarea cutremurului catastrofal din Oceanul Pacific din 26 decembrie 2004, cu magnitudinea de peste 9 grade pe scara Richter, ce a determinat formarea unui val seismic în care au pierit peste 250.000 de oameni, a fost simțită de animale cu câteva zile înainte de a se declanșa seismul. Potrivit estimărilor oficiale, cutremurul nu a ucis niciun animal sălbatic. Elefanții au părăsit zonele joase de litoral și au migrat spre interiorul continentului, în zone înalte. Peștii au părăsit apele din apropierea litoralului cu câteva zile înainte de declanșarea mișcărilor tectonice. Stoluri de păsări flamingo din sud-estul Indiei au și-au luat zborul cu câteva ore înainte de începerea cutremurului devastator.

Păunii (Pavo cristatus) şi fazanii (Phasianus colichius) simt structurarea energiilor telurice cu două săptămâni înainte de a se declanșa seismul. Oamenii de ştiinţă pun această abilitate pe seama captării de către organismul lor a fenomenelor precursoare seismelor, prin infrasunete, radiaţii calorice din adâncul pământului şi a variaţiilor neperiodice ale unor unde electromagnetice care preced cutremurele. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Duisburg-Essen (Germania), furnicile își modifică comportamentul înaintea producerii unui cutremur de pământ cu magnitudinea mai mare de 2 grade pe scara Richter. Furnicile părăsesc mușuroiul înainte de seism și revin în colonie a doua zi după producerea cutremurului. Cercetătorii au dedus că furnicile sunt sensibile la fenomene precursoare cutremurelor (gaze telurice, modificări ale câmpului magnetic în straturile geologice, etc.). Cu alte cuvinte, s-a dovedit din punct de vedere ştiinţific, că animalele au abilitatea de a detecta extrasenzorial fenomene telurice precursoare cutremurelor. Posibilitatea detecției fenomenelor geodinamice care preced seismele nu este un atribut supranatural. Toate organismele biologice sunt dotate cu acest super-simț.

Și omul poate să detecteze fenomenul FGS prin activarea energiilor sale extrasenzoriale

De-a lungul anilor de cercetare experimentală a fenomenelor subconștiente ale ființei umane am ajuns la concluzia fermă, că și omul poate detecta pe cale extrasenzorială fenomene precursoare cutremurelor de pământ. Omul este constituit din aceeași materie biologică din care sunt formate organismele vii terestre și poate dezvolta energii asemănătoare. Numai că omul a pierdut de-a lungul evoluției sale tehnologice aceste deprinderi ancestrale. Dar energiile extrasenzoriale există în stare latentă în subconștientul său și pot fi activate.

Evoluția focarelor geopatogene seismice are loc în funcție de intensitatea energiilor telurice, precursoare cutremurelor

Am remarcat că de fiecare dată când începe structurarea un cutremur de pământ, focarele geopatogene seismice întră în evoluție până la declanșarea seismului. După încetarea relativă a dinamicii faliilor geologice, focarele geopatogene seismice intră în regres, până se stabilizează în poziție de ”așteptare”. Fenomenul FGS este cauzat de mișcările plăcilor tectonice și este detectabil prin teledetecție extrasenzorială cu până la două săptămâni înainte de a avea loc un cutremur. Potrivit datelor experimentale pe care le dețin, există premise pentru realizarea unor dispozitive electronice prin care să fie pus în evidență fenomenul FGS.

Este posibilă predicția cutremurelor de pământ prin mijloace extrasenzoriale umane

Predicția cutremurelor de pământ prin mijloace extrasenzoriale umane este posibilă prin activarea energiilor subconștiente ale omului. Am dovedit pe cale experimentală, că sistemul de detecție extrasenzorială a fenomenelor geodinamice precursoare seismelor, bazat pe monitorizarea evoluțiilor fenomenului FGS, este funcțional și precis. Nu am înregistrat nici un rateu în predicțiile pe care le fac de peste patruzeci de ani. Prin metoda extrasenzorială Rudan de predicție a cutremurelor de pământ, se pot salva zeci de mii de vieți umane, ce se pierd în urma seismelor.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.