Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Roma italică este un toponim de obârșie dacică. Ce spune o veche cronică rusească. A existat imperiul Dacia Mare?

Preotul cercetător istoric, Dumitru Bălașa.

În luna august din anul 2001, am făcut o vizită venerabilului preot cercetător istoric, Dumitru Bălașa, din Drăgășani. Cu acel prilej am primit cartea intitulată Roma Veche, al cărei autor este distinsul cleric. Redau câteva fragmente din această lucrare, atestată științific de numeroși cercetători, care are la bază letopisețul rusesc Voskrenskaia Letopis, pentru a fi consultată de către cititori. Inserez și o informație scrisă de Dumitru Bălașa, în cartea sa Roma Veche: ”În anul 305, Galer I a desființat Imperiul Roman și a înființat Imperiul Dacia Mare, ce ținea din Asia Mică până în Iberia. Este o realitate necunoscută istoricilor, deși ea apare documentar (vezi și Lactantius  și Eusebiu).”

Potrivit informațiilor transmise posterității de către istoricul latin Lactantius (240 – 320 e.n.), contemporan cu Galerius, împărații daci din Roma Italică se purtau fără menajamente față de populația romană. De pildă, împăratul Galerius Maximianus ”a tratat cetățenii romani cu o cruzime exemplară, așa cum cuceritorii îi tratează pe cuceriți, totul în numele aceluiași tratament pe care victoriosul Traian l-a aplicat cu două secole înainte poporului lui dac”. (Sursa: Enciclopedia Wikipedia) 

Istoricul dr. Leonard Velcescu, de la Universitatea Sorbona (Franța).

Menționarea făcută de autorul lucrării Roma Veche este măsură să explice și miracolul existenței numeroaselor statui de daci în muzee și locuri publice europene, din Spania până în Rusia - via Vatican - pe care le studiază istoricul dr. Leonard Velcescu, de la Universitatea Sorbona (Franța). Profesorul Leonard Velcescu m-a vizitat de curând, fiind interesat de rezultatele cercetărilor pe care le-am efectuat în anul 1981, având ca obiect metopele originale ale Monumentului de la Adamclisi și subsolul din jurul monumentului antic. (A se vedea și articolul din JP, cu titlul Continuă falsificarea istoriei poporului român, pe bani europeni: monumentul antic de la Adamclisi a fost restaurat drept monument triumfal, închinat lui Traian!

Adevărul despre daci se află ascuns în Arhivele Secrete ale Vaticanului. Când va deschide biserica catolică arhivele sale, pentru a fi consultate și de istorici, pentru a nu mai fi acuzată de fals prin omisiune în privința istoriei umanității? Papa Ioan Paul al II-lea, care a studiat manuscrise secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut primul pas în acest sens: a recunoscut în mod oficial faptul, că Dumnezeu ar putea fi femeie. Miza încrederii se află de acum în terenul papei Francisc, care s-a dovedit că este un reformator al dogmelor religioase.

Inserez câteva pagini din letopisețul rusesc intitulat Voskrenskaia Letopis, apărute în cartea Roma Veche.

.


Când va decide Parlamentul României revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA, ca să nu ne mai fie jenă să ne declarăm originea etnică când călătorim peste hotare? În prezent, unii politicieni și populațiile vest-europene ne confundă cu țiganii, din cauza asemănării dintre termele rom și român. A se consulta în acest sens și editorialul din JP, intitulat Țara noastră trebuie să revină la denumirea antică DACIA. Las comentariile la latitudinea cititorilor. 

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.