Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Scrisoare deschisă

Doamnei Zinaida Stoenescu - terapeut popular.

Domnului Ovidiu Gheorghe Stoenescu - candidat paranormal la funcţia de şef al statului.

         

          De ceva timp tot amân să fac publică această scrisoare deschisă. Am dedus pe parcursul colaborării noastre trecute, că preferaţi o minciună plăcută auzului, decât un adevăr care să contravină convingerilor dumneavoastră. Întrucât nu am obiceiul să las lucrurile nelămurite, mai ales în situaţii în care dialogul deschis nu a fost posibil, recurg la această formă de comunicare cu speranţa să clarificăm unele repere, în numele a mii de amărăşteni disperaţi care v-au călcat pragul şi v-au lăsat obolul.

          Începând cu demararea colaborării noastre, m-aţi pus într-o situaţie delicată. Aţi încercat să mă păcăliţi în repetate rânduri,  cu privire la presupusele puteri paranormale ale doamnei Zinaida. Aţi recurs uneori la trucuri şcolăreşti, cum ar fi aşezarea bolnavilor cu tendoanele pe muchia de fier a patului (pentru ca pacientul să simtă furnicături „paranormale” transmise de doamna Zinaida), ridicarea unor persoane corpolente în „levitaţie” cu puterea mentală a doamnei Zinaida (în fapt, acestea se sprijineau de pat cu ceafa, călcâie şi cu podul palmelor), etc.

          Aceste stratageme au culminat cu scena demonstrării puterilor paranormale supreme ale doamnei Zinaida, când m-aţi lăsat singur în cabinet în compania bănuitei stripteuze din Insulele Canare, dezbrăcată la chiloţi tanga şi pe care ar fi trebuit, la cererea acesteia, să o iau în braţe ca să nu cadă pe spate când doamna Zinaida urma să o „manipuleze cu creierul” dintr-o încăpere alăturată.

          Am refuzat să particip la acea farsă şi am deschis brusc uşa cabinetului. „Întâmplător” se buluceau câteva persoane în spatele uşii, printre care şi dumneavoastră, domnule Ovidiu Stoenescu. În tinereţe, acest gen de „manipulări” le făceam cu discreţie la mine acasă; iar la vârsta pe care o am, subiectul a ieşit din sfera preocupărilor mele. Prin urmare, sunt imun la asemenea şmecherii.       

          Referitor la absenţa fizică a pacienţilor vindecaţi de cancer de către doamna Zinaida, ce se aflau în monitorizarea noastră potrivit protocolului încheiat. Va-ţi plâns, în repetate rânduri, că pacienţii dumneavoastră sunt nerecunoscători, că după ce îi vindecă doamna Zinaida ei nu mai vin nici la cabinet şi nici nu dau vreun telefon, măcar de „bună ziua”. Fireşte că am fost sincer mirat de nerecunoştinţa acestor români, mai ales că ei veneau la dumneavoastră atunci când doctorii nu le mai acordau şanse de supravieţuire şi am căutat, la rândul meu, să le dau de urmă. Din păcate, a reieşit că acolo unde s-au dus acei foşti pacienţi ai dumneavoastră „vindecaţi” de cancer de doamna Zinaida, nu există telefoane mobile sau fixe şi nici alte mijloace de comunicare pentru a lua legătura cu dumneavoastră.

          Drept care, v-am propus să abordăm problema terapiilor alternative dintr-o perspectivă exclusiv obiectivă, ca să pot finaliza studiul propus şi acceptat de ambele părţi semnatare ale Protocolului de colaborare, încheiat între Societatea Terra-Scientific Investigations, prin laboratorul de cercetări bioenergetice, şi Asociaţia Cer Senin pe care o păstoriţi dumneavoastră.      

          N-a fost să fie. Aţi desfiinţat cabinetul în care chestionam bolnavii, aţi dat jos firma societăţii mele pe motiv că acel plastic dreptunghiular era proprietatea dumneavoastră (pentru că aţi achitat costul confecţionării obiectului), anulând astfel - fără preaviz – protocolul nostru  de colaborare. Nu cred că aţi înţeles vreodată că, acea firmă conferea un plus de încredere bolnavilor privind eficieţa terapiei alternative şi avea un rol subliminal bine definit în procesul tratării pacienţilor.

          Dumneavoastră aţi compromis, domnule Ovidiu Stoenescu, şi ideea Sesiunii internaţionale de comunicări ştiinţifice pe tema terapiilor alternative, iniţiată de subsemnatul, declarând de câteva ori la tv că acea manifestare ştiinţifică era organizată de doamna Zinaida. Cine credeţi că ar fi venit – mai ales, de peste hotare - să participe la o sesiune de comunicări ştiinţifice, organizată de o vindecătoare „cu bioenergie”, ce nu a depăşit cu mult stadiul alfabetizării? Sesiunile de comunicări ştiinţifice trebuie să poarte girul unor instituţii specializate, nu ale unor persoane private care n-au nici în clin nici în mânecă cu cercetarea ştiinţifică.

          În privinţa năzuinţelor dumneavoastră prezidenţiale, domnule Ovidiu Stoenescu... Preşedintele unei ţări nu poate fi înscăunat prin aşa-zise puteri paranormale ale doamnei Zinaida, ci după cu totul alte criterii. Dumneavoastră, un ilustru necunoscut, aţi bagatelizat proiectul Munţii Orăştiei, gândit de persoane competente pentru a vă înlesni accesul în mass-media. Mai mult, dumneavoastră doamnă Zinaida aţi cerut să demarez proiectul din resurse personale, asigurându-mă că banii pentru proiect vor intra în cont.  În caz contrar, dumneavoastră veţi finanţa cheltuielile necesare.

          V-am crezut pe cuvânt şi am investit, cu documente fiscale, 168.000.000 lei vechi pentru  achiziţionare de echipamente, avans pentru cazarea echipei şi alte cheltuieli făcute cu cele două drumuri în zonă. (Obiectivul pentru camera foto a costat suplimentar 74.900.000 lei vechi.) Am pierdut totodată şi banii daţi pe biletul pentru 18 zile de tratament balnear, pentru că am aşteptat să plec cu echipa în munţii Orăştiei, conform înţelegerii noastre bilaterale.

          În schimb, domnule Ovidiu Stoenescu, mi-aţi pus în braţe 20 de formulare pentru susţinerea candidaturii dumneavoastră la preşedinţia României şi mi-aţi cerut să bat pe la uşile oamenilor ca să vă strâng semnături. A fost un gest umilitor la adresa mea. Cum era să umblu eu după semnături? Când v-am spus că nu pot face aşa ceva, doamna Zinaida mi-a replicat „O să faceţi!” (Nu am făcut!)

          Apropo, doamnă Zinaida, m-aţi tot stresat cu asigurarea că domnul Ovidiu Stoenescu va fi preşedintele României, pentru că dumneavoastră „lucraţi cu creierul” pentru asta. V-am cerut,  înaintea ultimei noastre emisiuni la DDtv, să încetaţi cu metodele estice de spălare a minţii, că la mine nu se prinde. V-am spus că eu sunt „clarvăzător” şi nu îl văd pe domnul Ovidiu Stoenescu preşedinte în palatul Cotroceni. Prin urmare, ori câte solomoneli „paranormale” aţi face dumneavoastră, domnul Stoenescu nu va fi niciodată preşedintele României. Şi atunci aţi pariat cu mine pe 10.000 euro că domnul Ovidiu Stoenescu va fi în noiembrie 2009 preşedintele ţării, spunându-mi totodată să nu regret că am pierdut biletul pentru staţiune balneară, întrucât după ce va fi validat domnul Stoenescu în funcţia prezidenţială, vom pleca împreună în concediu. (Probabil în Papua-Noua Guinee...)

          Fireşte că am făcut public pariul nostru în rândul cunoştinţelor comune şi am depus în cont, cu martori, suma de 10.000 euro pentru eventualitatea în care acel Kardaba extraterestru care vă sfătuieşte, ar fi avut dreptate. Acuma l-aţi putea întreba dacă la extratereştri pariurile se onorează sau nu. Dacă da, cereţi-i să aibă curajul răspunderii şi să vă scoată din beleaua în care aţi intrat urmând sfaturile sale „înţelepte”.

          Suma pariată spune totul despre personalitatea dumneavoastră, doamnă Zinaida. Ori aţi crezut, într-adevăr, că datorită prestaţiei dumneavoastră paranormale domnul Stoenescu va fi preşedintele României – şi atunci se poate vorbi de încrederea pe care trebuie să o aibă un şaman în procedeele sale – ori aţi făcut pariul ştiind dinainte că dacă pierdeţi, nu îl veţi onora.

          Referitor la „vocea” sfetnicului dumneavoastră extratestru Kardaba, pe care pretindeţi că o auziţi în cap tot timpul. (Aţi dat şi interviuri pe această temă şi unor ziare, aflate în criză de rating).  Mai credeţi că acel Kardaba e depozitarul adevărului absolut? Aţi cerut şi părerea unui neurolog în această problemă?

          De curând, doamnă Zinaida, am mai trăit o dezamăgire în ceea ce vă priveşte. După mai bine de doi ani de zile - răstimp în care m-am străduit să vă îndrum pe calea terapiei alternative viabile şi oneste - v-am văzut la OTV pusă iar pe cacealmale, cu titulatura de iarmaroc „Miracolul Zinaida”. Nu am alte comentarii de făcut.

          Prin această mărturisire m-am eliberat de tensiunea psihică,  acumulată în urma colaborării noastre sinuoase. Nu am resentimente faţă de dumneavoastră. Dacă vreodată veţi avea tăria să faceţi ce trebuie în aria terapiilor alternative, putem încerca să colaborăm pe criterii responsabile. Mai ales că la ora actuală există deja peste zece terapeuţi americani care, aplicând procedura elaborată de mine, vindecă definitiv forme de cancer în mai puţin de două săptămâni. Dumneavoastră aţi avut neşansa că nu aţi vrut să vă informaţi asupra unor detalii mai puţin cunoscute în tratarea alternativă a maladiilor considerate incurabile de medicina alopată actuală şi aţi pedalat numai pe „sfaturile” extraterestrului Kardaba. Aţi oprit de fiecare dată iniţiativele mele de a vă readuce cu picioarele pe pământ, cu replica stereotipă  „nu-i aşa că am dreptate?”  

          Procedural, înainte de aplicarea oricărui tratament alternativ,   bolnavii trebuie să participe la şedinţe pregătitoare de psihoterapie  pentru deschiderea canalelor bioenergetice subtile şi reprogramarea parţială a subconştientului pacientului. (Am vorbit pe această temă de câteva ori la tv.) Iar după finalizarea tratamentului alternativ, efectele terapeutice trebuiesc fixate tot prin psihoterapie. Procedura asta trebuie învăţată de la cineva terestru, care se pricepe. Cine vă garantează că acel Kardaba extraterestru este bine intenţionat şi nu vă duce pe căi greşite?

          Cu cele mai sincere urări de sănătate.

                                        Vasile Rudan

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.