Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Sunete sinistre din cer

Recent, o ştire difuzată prin mass-media a făcut înconjurul Pământului. Sunete sinistre au fost înregistrate venind din cer, deasupra unor zone geografice ale Terrei. În cadrul isteriei cauzate de un atare fenomen, specialişti în OZN, persoane ce studiază paranormalul, etc., au fost invitaţi la diverse televiziuni să-şi exprime părerea asupra ineditei manifestări sonore. Ufologii nu exclud posibilitatea pregătirii unui atac al extratereştilor asupra planetei noastre, iar numerologii fac calcule pezicând sfârşitul lumii la 22 decembrie 2012.

Trebuie să ne temem de acele zgomote „sinistre”, ce se aud uneori noaptea şi deasupra României? Depinde din ce unghi privim problema. Sunetele sunt de natură terestră şi sunt produse de avioanele-cisternă ale NATO, în timpul alimentării cu carburant a avionelor militare. Zgomotul „sinistru” este produs de zborul în tandem a avionului-cisternă şi avionul ce se află în curs de alimentare cu combustibil. Sunetul este distorsionat de factori tehnici (menţinerea celor două avioane la aceeaşi viteză de zbor), de factori atmosferici cum ar fi interferenţele dintre siajele aeriene formate de cele două aeronave, circulaţia maselor de aer pe orizontală şi pe verticală, presiunea atmosferică, temperatura straturilor de aer, fenomene electrice ce au loc în atmosferă, etc.


Navele extraterestre nu se manifestă prin zgomote. Cu excepţia pământenilor, extratereştrii nu sunt fraieri să atragă atenţia asupra lor şi asupra planetelor pe care locuiesc. Este posibil ca planetele pe care există viaţă extraterestră avasată din punct de vedere tehnologic să fie ecranate, astfel încât nici un semnal electromagnetic să nu trădeze faptul că planeta respectivă are condiţii propice vieţii. Este o măsură elementară de prevedere ce trebuie luată în calcul, în faţa posibililor invadatori cosmici  ce au compromis condiţiile de viaţă pe propria planetă şi caută alte locuri din univers pentru habitatul uman. Numai  pământenii s-au dat de gol,  emiţând semnale radio în univers şi au trimis sonde în spaţiul extraterestru cu date despre poziţia planetei noastre şi a nivelului la care a ajuns civilizaţia tehnologică terestră.

Ca atare, celebrul program SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), care consumă zeci de milioane de dolari, este menit să aştepte la calende un răspuns din partea unei civizaţii extraterestre avansate. Pe de altă parte, finaţatorii acestui program ştiu foarte bine că o eventuală receptare a unui semnal electromagnetic extraterestru în banda undelor radio, ar trebui să călătorerască mii de ani prin spaţiul cosmic  înainte să ajungă pe Pământ. Asfel încât pământenii ar recepta semnalul radio emis de o civilizaţie extraterestră, doar atunci când viaţa pe planeta din care a fost emis s-ar fi stins demult.

Programul SETI are justificare finaciară numai în situaţia folosirii lui în scop militar, să intercepteze ţinte amplasate în spaţiul cosmic apropiat. Şi se pare că pentru asta a fost elaborat.

 

P.S. Un savant autohton care are răspuns la toate problemele universului cunoscut, a declarat deunăzi la un post de televiziune că zgomotele pe care le aude populaţia noaptea venind de sus, sunt produse... de soare. Prin urmare, controversa asupra sunetelor sinistre din cer rămâne deschisă.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.