Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Triumful minţii asupra materiei

 

Anestezistul tămăduitor dr. Issam Nemeh (foto), face „ravagii” pe continentul american în medicina alternativă. Vindecă cu puterea minţii bolnavi incurabili, cărora medicii nu le dau nici o şansă de supravietuire.

Dr. Gilbert Ross

      Conform concluziilor trase de dr. Gilbert Ross, placeboterapia depăşeşte în efect beneficiile obţinute prin intervenţii chirurgicale şi tratamente alopate. Se evită astfel efectele secundare destructurante organic ale medicamentelor de sinteză, accidentele cauzate de medicamente şi costul ridicat al acestora.  Creierul uman se pare că are o proprietate foarte puţin studiată până la ora actuală, ce intervine în procesul vindecării unori boli mortale. Condiţia esenţială este să fie „păcălit” creierul bolnavului să producă substanţele necesare vindecării şi să le dirijeze spre punctele cheie ale organismului uman.

      Se pune însă o problemă de etică profesională, este de părere dr. Ross.   Minţindu-i pe bolnavii incurabili că li se dau medicamente „miraculoase” în cadrul tratamentului placebo, se încalcă etica medicală. Potrivit opiniei medicilor americani, bolnavul trebuie să ştie că i se administrează medicamente lipsite de eficienţă terapeutică. Or, dacă s-ar proceda aşa s-ar  anula efectul placebo, ce intervine în procesul vindecării.

 

Dr. Terence Hines

      Trimiterea la etica medicală nu pare cu totul dezinteresată. Dr. Terence Hines, profesor de pshihologie, a făcut verificări incognito la câteva cabinete de placeboterapie prin intermediul rugăciunii şi a stras căteva concluzii surprizătoare în privinţa veniturilor tămăduitorilor. El a declarat că nu se percepe nici o taxă la intrare, dar solicitanţii sunt îndemnaţi să facă donaţii în contul sponsorizării activităţii de vindecare. Dr. Hines a remacat că, datorită faptului că după tratamentul placebo bolvavii se simt mai bine, cotizaţiile benevole însumează în medie 72.000 dolari pe seară. Un calcul simplu arată că într-o lună de zile, tămăduitorii câştigă aproximativ 1,5 milioane dolari. Această sumă nu este impozabilă, întrucăt veniturile obţinute de pe urma activităţilor religioase nu se impozitează în SUA.

      Interesant este faptul că dr. Hines nu a fost preocupat în mare măsură de efectele placeboterapiei în raport cu bolile considerate incurabile de medicina alopată actuală, ci de veniturile băneşti ale tămăduitorilor. Drept care, a spus că va propune legislativului un proiet de lege în acest sens.

 

Au apărut tămăduitori şarlatani şi la americani.

Sigur că succesul financiar înregistrat de anestezistul tămăduitor dr. Issam Nemeh prin placeboterapie, nu putea rămăne fără urmări. Diverşi şarlatani, profitând de lacuna legislativă americană menţionată, s-au lansat în afaceri cu „tratamente” placebo prin intermediul rugăciunii. Potrivit mărturiei dr. Terence Hines, aceştia recurg la o recuzită deloc onestă ca să păcălească persoanele suferinde.

      De unde se vede treaba că anumiţi „tămăduitori” din România, ce lucrează cu „bioenergie” frământând aurele umane ca aluatul din copaie, ar putea să-şi dezvolte afacerile cu mai mult spor pe continentul american.

 

Ce este adevărat şi ce este fals în terapia placebo prin intermediul rugăciunii?

Într-un articol viitor, vom discuta la modul concret despre efectele rugăciunii asupra unor boli considerate incurabile de medicina alopată actuală. În acest sens, vom veni cu mărturiile unor renumiţi medici, printre care şi ale doctorului Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru medicină. Vom analiza totodată, metodologia terapeutică placebo prin rugăciune.

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.