Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

VIOLENŢA CUTREMURELOR ÎN CREŞTERE


      Semnalam în prologul cărţii de supravieţuire, publicat în Jurnal paranormal, că potrivit concluziilor oamenilor de ştiinţă, trebuie să ne aşteptăm în viitorul apropiat la cutremure de o violenţă fără precedent în istoria scrisă a omenirii, la erupţii vulcanice catastrofale şi la fenomene meteorologice extreme.  

         Un articol publicat în ziarul Libertatea, cu titlul Pământul se zguduie rău! Cele 39 de cutremure care au mişcat planeta în ultimele două zile nu pot fi explicate de specialişti: «Ceva nu e în regulă! Sunt prea multe seisme  mari», sub semnătura lui Sorin Golea, este edificator în acest sens.

         Debutul “valului” de seisme a fost dat de cele două cutremure de 8,6 şi 8,2 grade pe scara Richter care au zguduit miercuri, 11 aprilie 2012,  zona Indoneziei. La câteva ore, alte trei cutremure aveau să zgâlţâie Mexicul, primul de 7 grade, următoarele de 6,9 şi 6,2 grade. Tot miercuri în România s-au produs două cutremure, unul în Marea Neagră - 2,5 grade, celălalt în zona Vrancea - 3,5 grade. Cutremurele de pământ continuă şi în prezent.

         Cunoscutul seismolog, prof. univ. dr. Gheorghe Mărmureanu (foto), director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, este de părere că seismele nu au legătură între ele, dar că ceea ce se întâmplă în Indonezia este o surpriză care nu poate fi explicată ştiinţific. “Conform datelor statistice, în acea zonă a Asiei marile cutremure se petrec o dată la aproximativ 500 de ani. Dar din 2004 încoace acolo s-au înregistrat deja trei seisme de peste 8 grade, ceea ce iese din ştiinţa statistică a seismologiei, ce nu se poate explica. Ceva nu e în regulă! Sunt prea multe seisme mari în zona Indoneziei”, spune dr. Gheorghe Mărmureanu în articolului citat.

         Cutremurele violente, erupţiile vulcanice catastrofale, fenomenele meterologice extreme şi migraţia actuală a polilor magnetici ai Pământului pot fi puse în legătură cu fenomenele precursoare alinierii sistemului nostru solar pe axa centrului galaxiei Calea Lactee, ce va avea loc la 21 decembrie 2012, fenomen cosmic  care are loc odată la 26.000 de ani.    

         Întâmplător, calendarul maya se termină tot la 21 decembrie 2012, marcând începerea celui de-al cincilea ciclu al Pământului. Cercetări de ultimă oră făcute de oameni de ştiinţă, atestă că invesarea polarităţii magnetice terestre corespuzătoare celui de-al patrulea ciclu din caledarul maya a intervenit relativ în mod brusc, antrenând schimbări climatice extreme.

         Există o legătură intrinsecă între fenomenele care au loc în Soare şi influenţa lor asupra Pământului. Gravitaţia Soarelui şi a Lunii asupra Terrei se manifestă prin maree telurice, care au drept rezulat intensificarea mişcărilor scoarţei terestre. Iar recrudescenţa fenomenelor solare are legătură cu apropierea Soarelui şi a Pământului de axa centrului galaxiei Calea Lactee. În opinia savanţilor, în centrul galaxiei noastre s-a format o gigantică gaură neagră, cu masa echivalentă cu 4.000.000 de sori şi având gravitaţie infinită. Găurile negre din Univers sunt eminamente paranormale, nu se supun legilor fizicii actuale şi sunt capabile să “înghită” planete, stele şi galaxii.     

         Desigur că, bazându-se pe tehnologia performantă de care dispune Institutul Național pentru Fizica Pământului, domnul Mărmureanu va spune că nu există nicio legătură între magnetosfera solară, fenomenele gravitaţionale mai sus citate şi cutremurele de pământ. Prin urmare, putem dormi liniştiţi. Care linişte…

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.