Anunț
Autorul revistei Jurnal Paranormal, Vasile Rudan, a încetat din viață în luna aprilie 2021.


Începând cu data de 01.05.2021, Jurnal Paranormal este arhivat și păstrat online. Nu vor mai fi însă publicate noi articole.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi in ultimul deceniu de activitate.

Vladimir Brilinsky - ultimul dac la Sarmizegetusa-Regia

Vladimir Brilinsky, administratorul Coplexului Arhelologic Sarmizegetusa–Regia, a fost dat afară de la locul său veghe, zice-se din motive politice. L-am cunoscut de-a lungul anilor de cercetare multidisciplinară a vestigiilor antice din Munții Orăștiei. Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om cu asemenea devotament pentru misiunea sa. Vladimir Brilinsky a fost sufletul Sarmizegetusei-Regia. Veghea zi și noapte la păstrarea relicvelor strămoșești. Nu odată și-a pus viața în pericol în confruntare directă cu braconierii, căutători de comori. Vladimir Brilinsky este un simbol demn de urmat, pentru descendenții dacilor.

Turiștii care vor veni în viitor la Sarmizegetuza-Regia, nu îl mai vor întâlni pe ultimul dac, care veghea la păstrarea relicvelor strămoșilor noștri. Politicul trecător a învins istoria multimilenară a poporului nostru. Vladimir Brilinsky trebuia păstrat ca un simbol al continuării istoriei poporului român.

Vasile Rudan

 


Nota autorului, în legătură unele comentarii apărute pe facebook:

Echipa de cercetare multidisciplinară a avut o colaborare bună cu domnul Vladimir Brilinsky, bazată pe respect reciproc. Noi am dat curs indicațiilor sale, întrucât avea în răspundere situl arheologic de la Sarmizegetusa-Regia, aflat sub patrimoniul UNESCO. O parte dintre turiștii români, din păcate, consideră că au drepturi speciale când vizitează un sit arheologic. Se plimbă fără opreliști prin sit, scrijelesc numele lor pe vestigii, fac focul în zona sacră pentru a-și încălzi mâncarea, întind cortul pentru dormit între sanctuare și extrag materiale arheologice pe care le pun în raniță drept amintire. Am fost martor ocular la acest comportament aberant.

Vladimir Brilinsky a avut grijă de patrimoniul arheologic de la Sarmizegetusa -Regia. Nu trebuie să confundați conflictele personale cu administratorul sitului arheologic de la Sarmizegetusa-Regia, care a avut responsabilitățile sale, cu dreptatea voastră. Dreptatea nu este totuna cu adevărul. Și lupul are dreptate când devorează mielul, pentru că i-a fost foame.

În privința numelui său, cu rezonanță slavă, să nu uitați că Dacia Mare a fost un imperiu european, ce se întindea - potrivit izvoarelor antice scrise - din Iberia până în Orientul Mijlociu. Din Dacia Mare făceau parte și neamurile de obârșie slavă. Prin urmare, Vladimir Brilinsky este dac prin structură fizică și sufletească. A se consulta în acest sens articolul din JP, intitulat SECRETE GUVERNAMENTALE. VATICANUL DEȚINE DOCUMENTE CARE CONFIRMĂ CĂ A EXISTAT IMPERIUL DACIA MARE.

Vasile Rudan

Error | Jurnal paranormal

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.